Tι λες φιλτατε περι στανταρισμενης φροντιστηριακης μεθοδολογιας; Ποιος μαθητης χωρις φροντιστηριο εγραφε χτες; Ξερουμε τι λεμε;Alex1994 έγραψε:Όσο και να φαίνεται "απαράδεχτο" στην πλειοψηφία, είμαι υπέρ της δημιουργίας θεμάτων όπως το φετινό Β3. Ήταν ένα εύκολο θέμα για οποιονδήποτε είχε ασχοληθεί με την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων, μια ανταμοιβή για όσους έχουν το παραμικρό πραγματικό ενδιαφέρον στα μαθηματικά. Δεν έχει σημασία το ότι το πρόβλημα "δεν διδάχθηκε", οι μαθητές είχαν όλα τα εργαλεία για να το λύσουν και η ιδέα ήταν εξαιρετικά απλή. Βέβαια, φαίνεται παλούκι στους αδιάφορους γιατί δεν λύνεται με την στανταρισμένη φροντηστηριακή "μεθοδολογία".
Θεωρώ πως είναι απαράδεχτο το αντίθετο, να μπαίνουν θέματα που εξισώνουν άτομα που έχουν κάποια μαθηματική ικανότητα με άτομα που απλά δεν ξέρουν να λύνουν προβλήματα.
Το ΘΜΤ για το προσημο της παραστασης του αριθμητη στο Δ δεν ειναι στανταρισμενη μεθοδος των φροντιστηριων; (γινοταν κατα κορο στα σχολεια και δεν το καταλαβα;)
Το Γ1 και οι εφαρμογες του περι σταθερου προσημου μηπως δεν γινεται στα φροντιστηρια μεχρι μπουκωμα;
Σχωρα με αλλα το Β3 το εκαναν μαθητες (δυο ειχα) που δουλεψαν στα φροντιστηρια (περιττο να πω οτι εγραψαν περιπου 80 εφοσον το πηραν εγωιστικα και εχασαν χρονο μεχρι να το λυσουν), υπηρξαν αλλοι 8 μαθητες μου στο 92, λεει κατι αυτο; Ολοι δεν ειναι σχεδον αριστοι με τα δεδομενα των παν/κων;.
Φιλτατε μια μεθοδος οπως ηταν η εξεταση κοιλοτητας στο Δ3 (μεσω ΘΜΤ) ισως εγινε μεσα στην ταξη απο πολλους, καποια ημερα μεσα στον χρονο, θεωρειτε ομως στανταρισμενη οταν εγινε τις τελευταιες 20 μερες σαν αναμενομενη και σε πληροφορω οτι πολλα φροντιστηρια την εκαναν.
Ας μην γελιομαστε λοιπον οτι καποιος θα καθησει να διαβασει Ντζιωρα του 70 μονος στο σπιτι και θα παει να γραψει 80 τοσο στις πανελλαδικες.

και βρίσκοντας μονοτονία, σύνολο τιμών κτλ;
που ζητείται να αποδειχθεί στο θέμα Δ3 των εσπερινών Λυκείων. Πέραν του προφανούς ότι οι όροι
,
,
αποτελούν διαδοχικούς όρους αριθμητικής προοδου πρέπει να έχει και γεωμετρική ερμηνεία (μου διαφεύγει...). Βέβαια μου ήρθε στο μυαλό μια κουβέντα που είχαμε παλιότερα με τίτλο "Ανηφόρες - Κατηφόρες " που η μέση ταχύτητα δεν είναι ο αριθμητικός μέσος των μέσων ταχυτήτων στα επιμέρους κομμάτια.Κάτι δεν μου κολλάει
με
.
ως σύνθεση των συνεχών και παραγωγίσιμων συναρτήσεων
,
.
για κάθε
.
ή
και
.
και ως συνεχής ισχύει 
και ως συνεχής ισχύει