2 χρόνια mathematica.gr
Συντονιστής: spyros
- Κώστας Μαλλιάκας
Re: 2 χρόνια mathematica.gr
Χρόνια πολλά και από εμένα και με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Αλέξανδρο τον Συγκελάκη που με ενημέρωσε τότε για την λειτουργία του φόρουμ και με παρότρυνε να γραφώ σαν μέλος και ομολογώ ότι κέρδισα πολλά από τότε και γνώρισα αξιόλογους συναδέλφους και αισιοδοξώ ότι θα συνεχίσω να γνωρίζω ακόμη...
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
.......................
Όποια εργασία και να κάνω στον υπολογιστή , η οθόνη στο κάτω μέρος γράφει mathematica.gr . Κι όταν γυρίζω τις σελίδες και σας βλέπω όλους εκεί γύρω, άλλους με μια άσκηση που προτείνατε, άλλους να ψάχνετε -όπως εγώ- τα μηνύματα ,άλλους να διαφωνείτε ή να αναζητάτε μια σύνθεση ,μια συναίνεση ή μια επιδοκιμασία κι άλλους να παίρνετε τη δροσερή αναπνοή από μια μαθηματική περιπέτεια ή να απαντάτε σε ένα πρόβλημα , νοιώθω μια ζεστή ικανοποίηση , μια ηρεμία , μια ανακούφηση και λέω μέσα μου: '' Δόξα τω Θεώ , τα παιδιά είναι όλα τους καλά ! ''.
Μπορεί ο χρόνος που μερικές φορές επιζητά η διαχείρηση να είναι μεγάλος, μπορεί η κούραση από τόσα πράγματα να με προστάζει να κλείσω την οθόνη,... χίλια μπορεί, αλλά πριν να δω και το τελευταίο νέο μήνυμα δεν ησυχάζω.
Για πολλούς από μας , πάρα πολλούς μπορώ να πω, αυτός ο χώρος είναι η ίδια η αναπνοή μας .Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτόν. Και κάθε φορά που στα όρια της εξάντλησης περνάει από το μυαλό μου η σκέψη '' μήπως καλύτερα να σταματήσω , να φύγω, να βρω κάτι άλλο , να ξεκουραστώ '', έρχονται στο νου μου οι στίχοι από το παρακάτω ποίημα κι αλλάζω αμέσως διάθεση.
Η Σατραπεία
Τι συμφορά ! Ενώ είσαι καμωμένος για τα ωραία και μεγάλα έργα ,
η άδικη αυτή σου η τύχη πάντα ενθάρρυνσι κ' επιτυχία να σε αρνείται·
να σ' εμποδίζουν ευτελείς συνήθειες,και μικροπρέπειες, κι αδιαφορίες.
Και τι φρικτή η μέρα που ενδίδεις (η μέρα που αφέθηκες κ' ενδίδεις),
και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα,και πιαίνεις στον μονάρχην Αρταξέρξη
που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του,και σε προσφέρει σατραπείες και τέτοια.
Και σύ τα δέχεσαι με απελπισία αυτά τα πράγματα που δεν τα θέλεις.
Άλλα ζητεί η ψυχή σου, γι' άλλα κλαίει·
τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών,τα δύσκολα και τ' ανεκτίμητα Εύγε·
την Αγορά, το Θέατρο, και τους Στεφάνους !
Αυτά , πού θα στα δώσει ο Αρταξέρξης,αυτά πού θα τα βρείς στη σατραπεία ;
Και τι ζωή χωρίς αυτά θα κάμεις;
Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1910)
Για το mathematica δεν χρειάζονται νομίζω άλλα λόγια. Αυτά που είπατε με τις ευχές και τις σκέψεις σας εκφράζουν όλο του το μεγαλείο!. Χρέος όλων μας είναι να διαφυλλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αυτό το χώρο ,να εντάξουμε το ''εγώ'' στο ''εμείς '' και με σύνεση, φρόνηση και αγάπη να τον κάνουμε ακόμα καλύτερο για μας και τις γενιές που ακολουθούν, διδάσκοντας όχι τόσο με τα λόγια αλλά με το παράδειγμα και την προσφορά !
Μπάμπης
(Κι αν θέλετε να δείτε πώς καταστρέφεται στους μαθητές η αγάπη για τη μόρφωση και την ποίηση , δείτε εδώ στο http://www.kee.gr/attachments/file/2447.pdf σε τι δοκιμασία πρέπει να μπουν τα παιδιά για να ...μάθουν τον Καβάφη ! Μήπως όμως και μεις κάνουμε κάτι αντίστοιχο στο μάθημά μας , χωρίς να το καταλαβαίνουμε ;Με τρομάζει αυτή η σκέψη . )
Όποια εργασία και να κάνω στον υπολογιστή , η οθόνη στο κάτω μέρος γράφει mathematica.gr . Κι όταν γυρίζω τις σελίδες και σας βλέπω όλους εκεί γύρω, άλλους με μια άσκηση που προτείνατε, άλλους να ψάχνετε -όπως εγώ- τα μηνύματα ,άλλους να διαφωνείτε ή να αναζητάτε μια σύνθεση ,μια συναίνεση ή μια επιδοκιμασία κι άλλους να παίρνετε τη δροσερή αναπνοή από μια μαθηματική περιπέτεια ή να απαντάτε σε ένα πρόβλημα , νοιώθω μια ζεστή ικανοποίηση , μια ηρεμία , μια ανακούφηση και λέω μέσα μου: '' Δόξα τω Θεώ , τα παιδιά είναι όλα τους καλά ! ''.
Μπορεί ο χρόνος που μερικές φορές επιζητά η διαχείρηση να είναι μεγάλος, μπορεί η κούραση από τόσα πράγματα να με προστάζει να κλείσω την οθόνη,... χίλια μπορεί, αλλά πριν να δω και το τελευταίο νέο μήνυμα δεν ησυχάζω.
Για πολλούς από μας , πάρα πολλούς μπορώ να πω, αυτός ο χώρος είναι η ίδια η αναπνοή μας .Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτόν. Και κάθε φορά που στα όρια της εξάντλησης περνάει από το μυαλό μου η σκέψη '' μήπως καλύτερα να σταματήσω , να φύγω, να βρω κάτι άλλο , να ξεκουραστώ '', έρχονται στο νου μου οι στίχοι από το παρακάτω ποίημα κι αλλάζω αμέσως διάθεση.
Η Σατραπεία
Τι συμφορά ! Ενώ είσαι καμωμένος για τα ωραία και μεγάλα έργα ,
η άδικη αυτή σου η τύχη πάντα ενθάρρυνσι κ' επιτυχία να σε αρνείται·
να σ' εμποδίζουν ευτελείς συνήθειες,και μικροπρέπειες, κι αδιαφορίες.
Και τι φρικτή η μέρα που ενδίδεις (η μέρα που αφέθηκες κ' ενδίδεις),
και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα,και πιαίνεις στον μονάρχην Αρταξέρξη
που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του,και σε προσφέρει σατραπείες και τέτοια.
Και σύ τα δέχεσαι με απελπισία αυτά τα πράγματα που δεν τα θέλεις.
Άλλα ζητεί η ψυχή σου, γι' άλλα κλαίει·
τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών,τα δύσκολα και τ' ανεκτίμητα Εύγε·
την Αγορά, το Θέατρο, και τους Στεφάνους !
Αυτά , πού θα στα δώσει ο Αρταξέρξης,αυτά πού θα τα βρείς στη σατραπεία ;
Και τι ζωή χωρίς αυτά θα κάμεις;
Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1910)
Για το mathematica δεν χρειάζονται νομίζω άλλα λόγια. Αυτά που είπατε με τις ευχές και τις σκέψεις σας εκφράζουν όλο του το μεγαλείο!. Χρέος όλων μας είναι να διαφυλλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αυτό το χώρο ,να εντάξουμε το ''εγώ'' στο ''εμείς '' και με σύνεση, φρόνηση και αγάπη να τον κάνουμε ακόμα καλύτερο για μας και τις γενιές που ακολουθούν, διδάσκοντας όχι τόσο με τα λόγια αλλά με το παράδειγμα και την προσφορά !
Μπάμπης
(Κι αν θέλετε να δείτε πώς καταστρέφεται στους μαθητές η αγάπη για τη μόρφωση και την ποίηση , δείτε εδώ στο http://www.kee.gr/attachments/file/2447.pdf σε τι δοκιμασία πρέπει να μπουν τα παιδιά για να ...μάθουν τον Καβάφη ! Μήπως όμως και μεις κάνουμε κάτι αντίστοιχο στο μάθημά μας , χωρίς να το καταλαβαίνουμε ;Με τρομάζει αυτή η σκέψη . )
-
nickthegreek
XΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ!!! 
Νίκος Αθανασίου
Μεταδιδακτορικός ερευνητής, τμήμα μαθηματικών- Πανεπιστήμιο Κρήτης
Μεταδιδακτορικός ερευνητής, τμήμα μαθηματικών- Πανεπιστήμιο Κρήτης
-
kostas.zig
Χρόνια Πολλά! Εύχομαι η εξέλιξη του mathematica από το γνωστό pathfinder και η ωριμότητα που έδειξε αυτή η εξέλιξη, να συνεχιστεί εδώ μέσα! Να βοηθήσουμε όλοι μιλώντας, αλλά και σωπαίνοντας όταν πρέπει, να εξελίξουμε με την ίδια ωριμότητα, αυτή την προσπάθεια! Να είμαστε όλοι εδώ και του χρόνου και ακόμη περισσότεροι, σοφότεροι και καλύτεροι!
Ζυγούρης Κώστας
- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ στο mathematica, γεμάτα περιπέτειες γεμάτα γνώσεις, χωρίς Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες……
Με την επιπρόσθετη ευχή να γίνει σωστή διαχείριση της αυξανόμενης (ποτάμι που ρέει χωρίς οπισθοδρόμηση) επιτυχίας του. Είναι δύσκολο αλλά κατορθωτό.
Αυτό σημαίνει για εμάς με τα μαύρα γράμματα στα σκέτα ονοματεπώνυμα μας να διακατεχόμαστε από την αίσθηση της σωστής χρήσης της Ελευθερίας που μας δίνει η μη τιτλοποίηση μας, για δε τους Άξιους Ναι, έγχρωμους συναδέλφους μας να συνεχίζουν να κατανοούν , ότι άλλο μορφή σωστής διαχείρισης και άλλο σκέψη για μορφή εξουσίας έμμεσης ή άμεσης . «Η Ελευθερία Θέλει Αρετή και Τόλμη»
Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Γρηγόρη Κωστάκο, τον Μπάμπη Στεργίου και τον Σπύρο Καρδαμήτση και να εκφράσω το πρωτόγνωρο, στην αρχή μου στο mathematica, συναίσθημα να αισθάνομαι φίλος και συνεργάτης με Αριστους Ανθρώπους και Μαθηματικούς που δεν ήξερα ούτε φυσιογνωμικά.
Σ.Ε.Λουρίδας
Με την επιπρόσθετη ευχή να γίνει σωστή διαχείριση της αυξανόμενης (ποτάμι που ρέει χωρίς οπισθοδρόμηση) επιτυχίας του. Είναι δύσκολο αλλά κατορθωτό.
Αυτό σημαίνει για εμάς με τα μαύρα γράμματα στα σκέτα ονοματεπώνυμα μας να διακατεχόμαστε από την αίσθηση της σωστής χρήσης της Ελευθερίας που μας δίνει η μη τιτλοποίηση μας, για δε τους Άξιους Ναι, έγχρωμους συναδέλφους μας να συνεχίζουν να κατανοούν , ότι άλλο μορφή σωστής διαχείρισης και άλλο σκέψη για μορφή εξουσίας έμμεσης ή άμεσης . «Η Ελευθερία Θέλει Αρετή και Τόλμη»
Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Γρηγόρη Κωστάκο, τον Μπάμπη Στεργίου και τον Σπύρο Καρδαμήτση και να εκφράσω το πρωτόγνωρο, στην αρχή μου στο mathematica, συναίσθημα να αισθάνομαι φίλος και συνεργάτης με Αριστους Ανθρώπους και Μαθηματικούς που δεν ήξερα ούτε φυσιογνωμικά.
Σ.Ε.Λουρίδας
S.E.Louridas
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
- Δημήτρης Μυρογιάννης
- Επικοινωνία:
Χρόνια Πολλά!
Χρόνια Πολλά στο Φόρουμ των Μαθηματικών που ακούει στο όνομα: mathematica.gr
Συγχαρητήρια στους εμπνευστές του, τους ακούραστους συντονιστές και διαχειριστές της όλης του θεματολογίας
και της άρτιας λειτουργίας του.
Συγχαρητήρια στα τρία "εικοσιτετράεδρα" όπου κατατίθεται ένα απάνθισμα της δουλειάς όλων εκείνων που μέρα και νύχτα
τυλιγμένοι στη μαγεία της αναζήτησης στον απέραντο χώρο του διαδικτύου παράγουν συλλογισμούς στην Αριθμητική και τη
Γεωμετρία(πρωτόγονοι όροι που μέχρι σήμερα είναι τα θεμέλια των Μαθηματικών).
Αληθινά νομίζω πως δεν υπήρξε καμιά ώρα όχι μόνο της ημέρας αλλά και της νύχτας
που ο χώρος αυτός να έμεινε στη μοναξιά του. Πάντα θα έχει και κάποιο που τον ψάχνει, τον ακουμπά, τον χαϊδεύει.
Πάντα ακόμα και τις περασμένες από τα μεσάνυχτα ώρες κάποιος πληκτρολογεί με την ελπίδα να βρεί
το ... θήραμά του, να βρεί το στόχο του. Να βρεί εκείνο που τον ταιριάζει, του αρέσει, που είναι μέσα στον ορίζοντα των γνώσεων και
των δυνατοτήτων του. Και όχι μόνο. Να ανταλλάξει απόψεις και ιδέες. Ιδέες πάνω στα Μαθηματικά.
Έτσι είναι η ζωή. Πλουραλισμός, μαγεία, χαρά, έκπληξη, ακόμα και λύπηση. Ναι, τέτοια συναισθήματα με διακατέχουν και μένα όταν
αργά τη νύχτα ξεχνιέμαι(καμιά φορά) και βρίσκομαι στη γωνιά του υπολογιστή μου.
Νομίζω πως θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει το χώρο αυτό ένα μεγάλο καθρέφτη όπου ο καθένας μας κοιτάζει τη μορφή του με γνήσια
στοιχεία ενός ναρκισσισμού που όλοι τα 'χουμε ανάγκη.
Τέλος, εμπνεόμενος από τα όμορφα μηνύματα όλων, και κυρίως από τα μηνύματα του Μπάμπη του Στεργίου και του Σωτήρη
του Λουρίδα που περιείχαν "ποιητικά στοιχεία" -"καβαφικά" θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ τούτο:
Να εύχεσαι να ΄ναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωϊά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους,
να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ' έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά,
σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.
Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
(απόσπασμα απ' το ποίημα του Κ. Καβάφη "Η Ιθάκη" 1911)
Κώστας Δόρτσιος
Χρόνια Πολλά στο Φόρουμ των Μαθηματικών που ακούει στο όνομα: mathematica.gr
Συγχαρητήρια στους εμπνευστές του, τους ακούραστους συντονιστές και διαχειριστές της όλης του θεματολογίας
και της άρτιας λειτουργίας του.
Συγχαρητήρια στα τρία "εικοσιτετράεδρα" όπου κατατίθεται ένα απάνθισμα της δουλειάς όλων εκείνων που μέρα και νύχτα
τυλιγμένοι στη μαγεία της αναζήτησης στον απέραντο χώρο του διαδικτύου παράγουν συλλογισμούς στην Αριθμητική και τη
Γεωμετρία(πρωτόγονοι όροι που μέχρι σήμερα είναι τα θεμέλια των Μαθηματικών).
Αληθινά νομίζω πως δεν υπήρξε καμιά ώρα όχι μόνο της ημέρας αλλά και της νύχτας
που ο χώρος αυτός να έμεινε στη μοναξιά του. Πάντα θα έχει και κάποιο που τον ψάχνει, τον ακουμπά, τον χαϊδεύει.
Πάντα ακόμα και τις περασμένες από τα μεσάνυχτα ώρες κάποιος πληκτρολογεί με την ελπίδα να βρεί
το ... θήραμά του, να βρεί το στόχο του. Να βρεί εκείνο που τον ταιριάζει, του αρέσει, που είναι μέσα στον ορίζοντα των γνώσεων και
των δυνατοτήτων του. Και όχι μόνο. Να ανταλλάξει απόψεις και ιδέες. Ιδέες πάνω στα Μαθηματικά.
Έτσι είναι η ζωή. Πλουραλισμός, μαγεία, χαρά, έκπληξη, ακόμα και λύπηση. Ναι, τέτοια συναισθήματα με διακατέχουν και μένα όταν
αργά τη νύχτα ξεχνιέμαι(καμιά φορά) και βρίσκομαι στη γωνιά του υπολογιστή μου.
Νομίζω πως θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει το χώρο αυτό ένα μεγάλο καθρέφτη όπου ο καθένας μας κοιτάζει τη μορφή του με γνήσια
στοιχεία ενός ναρκισσισμού που όλοι τα 'χουμε ανάγκη.
Τέλος, εμπνεόμενος από τα όμορφα μηνύματα όλων, και κυρίως από τα μηνύματα του Μπάμπη του Στεργίου και του Σωτήρη
του Λουρίδα που περιείχαν "ποιητικά στοιχεία" -"καβαφικά" θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ τούτο:
Να εύχεσαι να ΄ναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωϊά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους,
να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ' έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά,
σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.
Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
(απόσπασμα απ' το ποίημα του Κ. Καβάφη "Η Ιθάκη" 1911)
Κώστας Δόρτσιος
- Τηλέγραφος Κώστας
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Χρόνια μας πολλά πέρασαν δυο χρόνια εεεε…… ούτε που το κατάλαβα 
Φιλικά
Τηλέγραφος Κώστας

Τηλέγραφος Κώστας

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες