Αποτελέσματα ΑΣΕΠ για Μαθηματικούς 2009
Συντονιστής: chris_gatos
- A.Spyridakis
Re: Αποτελέσματα ΑΣΕΠ για Μαθηματικούς 2009
Χρήστο, εσύ έχεις αποδείξει εδώ μέσα ότι άξιζες να διοριστείς. Ο προβληματισμός μου είναι γενικός: Τόσες χιλιάδες συναδέλφων (όχι φυσικά όλοι όσοι έδωσαν πλην τους 270, αλλά πάλι παραμένουν υπερβολικά πολλοί) δεν έπιασαν ούτε 13,5.
-
kostas.zig
A.Spyridakis έγραψε: Θυμάμαι το '89, στο μαθηματικό του ΑΠΘ, το 45% των εισαχθέντων είχαμε 1η προτίμηση αυτό το τμήμα... Άραγε θα ξανάρθουν αυτές οι εποχές?...
Καλέ μου συνάδελφε Σπυριδάκη
τι μου θύμισες ...τότε πέρασα και εγώ στο Αριστοτέλειο και φυσικά είχα πρώτη προτίμηση το Μαθηματικό,
πέρασα 21ος θυμάμαι...
Βέβαια, αυτό που λές είναι προς συζήτηση, πρέπει όμως να σημειώσω κάποια πράγματα στα γρήγορα.
Αν και πέτυχα σε καλή σειρά στον ΑΣΕΠ (ευχαριστώ για την αγάπη παραπάνω τον Κώστα Σερίφη και για τις ευχές όλους τους συναδέλφους), υπάρχουν δυσκολίες στον διαγωνισμό που δεν πηγάζουν από τις γνώσεις του καθενός. Περισσότερο θα έλεγα από την ψυχολογική του κατάσταση και πίεση από τις υποχρεώσεις του σαν ενήλικας.
Κάποια πράγματα ανέφερε ο Χρήστος Κυριαζής, κάποια άλλοι συνάδελφοι.
Για παράδειγμα, αν και δεν είναι τόσο φοβερό και δεν θα ήθελα να περιαυτολογήσω (πιστεύω δηλαδή ότι άλλοι συνάδελφοι είχαν πολύ περισσότερο πίεση ψυχολογική από εμένα) με ένα μωρό στην αγκαλιά τον ελάχιστο χρόνο στο σπίτι, 10 ώρες καθημερινά στο φροντιστήριό μου , με άλλες υποχρεώσεις που πηγάζουν από καθημερινές του διοκητικές υποχρεώσεις, κάνοντας το δεύτερο μεταπτυχιακό μου (παρέδιδα εργασίες την περίοδο που δίναμε ΑΣΕΠ μία εβδομάδα νωρίτερα και μια εβδομάδα αργότερα) και άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις και δυσκολίες, τα πράγματα για τους περισσότερους που συμμετέχουν γίνονται βουνό.
Και πάλι καλά όπως σου είπα γιατί φαντάζομαι να γνωρίζεις και εσύ συναδέλφους, ωρομίσθιους που κάναν 100 και 200 χιλιόμετρα για να πάρουν κάποιες ώρες που θα τους βοηθήσουν στον διορισμό(και ξέρεις γιατί "παχυλούς μισθούς" μιλάμε...200 ευρώ τον μήνα...).
Τι να πουν αυτοί σε σχέση με εμένα!!!
Οπότε αν αναλογιστείς αυτή την κατάσταση, ίσως το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που καταγράφεται από μια βαθμολογία στο γνωστικό. Όχι ότι δεν πρέπει να το συζητάμε...
Μέσα σε αυτό το forum ο καθένας συνάδελφος μπορεί να παραθέτει τους προβληματισμούς του.
ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ όμως να δώσουμε θάρρος σε όλους που προσπάθησαν κάτω από δύσκολες προσωπικές συνθήκες και να τους προτείνουμε να ξαναδοκιμάσουν.
Επίσης ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ να φωνάξουμε και να πιέσουμε όσο μπορούμε ώστε το σύστημα του ΑΣΕΠ να γίνει καλύτερο, γιατί έτσι θα έχουμε και καλύτερη εκπαίδευση!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kostas.zig την Παρ Ιουν 26, 2009 5:13 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ζυγούρης Κώστας
Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις να δικαιώνονται οι κόποι σε ένα σκληρό και χρονικά μακρύ αγώνα. Σε όσους, λοιπόν, δικαιώθηκαν, θερμά συγχαρητήρια! Στον Κώστα Ζυγούρη και την Έφη Φουρνάρη, τον Χάρη Λάλα, τη Ζαμπία Γεωργουλάκη, την Μπέσυ (δηλαδή Ζαμπία;), την αδερφή του Μπάμπη, Γιαννούλα (Μπάμπη, να την χαίρεσαι!) και, φυσικά, στον Χρήστο Κυριαζή. Πάνω απ' όλα την Όλγα (Κομεντγκράκη;), η οποία ανέχτηκε τον χοντρό Χρήστο και κατάφερε να τον αδυνατίσει:
Στους συναδέλφους που είναι διοριστέοι θέλω να ευχηθώ πολλά: να' ναι ανθεκτικοί, να σκορπάνε ενέργεια, να΄ναι καλότυχοι στα σχολεία που θα πάνε (διευθυντής - καθηγητές - μαθητές είναι το τρίπολο που καθορίζει τη ζωή μας στο σχολείο για να μην επεκταθώ στους γονείς των μαθητών, στους σχολικούς συμβούλους κλπ), να έχουν υπομονή με τους μαθητές - γιατί θα δουν παιδιά αδιάφορα για μάθηση, με πολλά οικογενειακά προβλήματα και θα προβληματιστούν πολλές φορές για τη χρησιμότητα της γνώσης. Κυρίως: να βρουν τη δύναμη να συνεχίσουν τον εθελοντισμό:
Για όσους δεν θα διοριστούν ούτε ως επιτυχόντες, ενώνω τη φωνή μου με του Σωτήρη:
[Επανέρχομαι με δύο προσωπικές ιστορίες, ίσως και σε λίγο]
Λεωνίδας Θαρραλίδης
Όλγα, τιτάνιος ο αγώνας σου. Συνέχισε, όμως, την ψυχολογική στήριξη:chris_gatos έγραψε:Μου έφυγε ένα βάρος τουλάχιστον ενός...τόνου απο πάνω μου ( είναι κάτι που δεν περιγράφεται!!! ).
γιατί, ο Χρήστος, αντί να είναι έξω και να κερνάει, κάπου εδώ τριγυρίζει! Όλγα, καλά αποτελέσματα και σε σένα!comengdr έγραψε: Δε μπορώ όμως να μην κάνω ειδική μνεία στον chris_gato και να δηλώσω ότι προσωπικά τον θαυμάζω και αποτελεί πρότυπο για μένα!!!
Στους συναδέλφους που είναι διοριστέοι θέλω να ευχηθώ πολλά: να' ναι ανθεκτικοί, να σκορπάνε ενέργεια, να΄ναι καλότυχοι στα σχολεία που θα πάνε (διευθυντής - καθηγητές - μαθητές είναι το τρίπολο που καθορίζει τη ζωή μας στο σχολείο για να μην επεκταθώ στους γονείς των μαθητών, στους σχολικούς συμβούλους κλπ), να έχουν υπομονή με τους μαθητές - γιατί θα δουν παιδιά αδιάφορα για μάθηση, με πολλά οικογενειακά προβλήματα και θα προβληματιστούν πολλές φορές για τη χρησιμότητα της γνώσης. Κυρίως: να βρουν τη δύναμη να συνεχίσουν τον εθελοντισμό:
πέρα από τις νόρμες του δημόσιου σχολείου. Να μην κολλάει το μάτι τους στα παράσιτα και τους γλείφτες που θα συναντήσουν και πάντα - και στις δυσκολότερες συνθήκες - να έχουν στο μυαλό τους ότι υπάρχουν και εκπαιδευτικοί καλοπροαίρετοι, με αγάπη για τα παιδιά (που δε μεταφράζεται, βέβαια, ως υπέρμετρη επιείκια) και διάθεση προσφοράς τέτοια, που του κάνει κακοπληρωμένους. Σε αυτούς να κολλάει το μάτι σας (είναι αρκετοί και γνωστοί μόνο στις τοπικές κοινωνίες) και να προσπαθείτε να τους μοιάσετε κι όχι στους άλλους:Mihalis_Lambrou έγραψε:Χαίρομαι ιδιαίτερα για εκείνους οι οποίοι είναι μέλη του mathematica γιατί, ως μέλη σε ένα εθελοντικό φόρουμ, έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι έχουν αυξημένο το αίσθημα της μεταφοράς γνώσης στους άλλους.
Η τελευταία μου ευχή είναι να πάτε όλοι στη Χάλκη:vittasko έγραψε:Να έχετε πάντοτε ως παράδειγμα προς αποφυγήν, τον τύπο του Δημόσιου υπάλληλου που υπονομεύει κάθε προσπάθεια προς τα μπρος. Είναι αυτός που '' για κάθε λύση, έχει ένα πρόβλημα ''.
Έχει καλό διευθυντή (Συγκελάκης, λέγεται...) και πολλές τσιπούρες που κολυμπάνε ανυποψίαστες για το κακό!cretanman έγραψε:Στη Χάλκη (να το ξέρεις εσύ και οι υπόλοιποι που διορίστηκαν) έχουμε κενό μαθηματικού...
Για όσους δεν θα διοριστούν ούτε ως επιτυχόντες, ενώνω τη φωνή μου με του Σωτήρη:
Το χρόνο που μεσολαβεί ως τον επόμενο διαγωνισμό αξιοποιείστε τον δημιουργικά στην εκπαίδευση: φροντιστήρια, ιδιαίτερα (ακόμη και κακοπληρωμένα), αυτομόρφωση. Μην ενεργείτε με σκοπό την επιτυχία στο διαγωνισμό. Κάποτε, διαγωνισμός ΑΣΕΠ δεν υπήρχε. Οι καιροί αλλάζουν, όμως - και αλλάζουν πολλά. Τα χρήματα που έβγαζε παλιότερα εύκολα ένας φροντιστής "με όνομα", σήμερα τα βγάζει με πολύ άγχος. Παλιότερα, θεωρούνταν "θάψιμο" για έναν καθηγητή με μεράκι να διοριστεί σε δημόσιο σχολείο. Σήμερα είναι κάτι που κατακτιέται με κόπο και προετοιμασία.Το δημόσιο σχολείο προσφέρει μεν οικονομική σιγουριά αλλά έχει πολλά στραβά που, όπως λέει κι ο Κεμάλ, δεν θα αλλάξουν ποτέ.S.E.Louridas έγραψε: Ας μού επιτραπεί νά συγχαρώ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ και τους συναδέλφους που προσπάθησαν αλλά έτυχε να μην ειναι στούς καταλόγους.
Εύχομαι και σε αυτούς το καλλίτερο ,μελοντικά,δυνατό.Η διαδρομή είναι πολύ σημαντική.
[Επανέρχομαι με δύο προσωπικές ιστορίες, ίσως και σε λίγο]
Λεωνίδας Θαρραλίδης
Κάνε το θαύμα για να τ' αρνηθείς (Α. Μπρετόν - Π. Ελυάρ)
- A.Spyridakis
Πώς θα μπορούσα να διαφωνήσω με μια σειρά μου, Κώστα?
Αφήνω τη... δικηγορία προς στιγμή.
Αφήνω τη... δικηγορία προς στιγμή.
- Α.Κυριακόπουλος
Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες. Ιδιαίτερα στο φίλο μου τον Χρήστο Κυριαζή. Τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία στη Μέση Εκπαίδευση. Θέλω ακόμα να τους πω, να μην επαναπαυτούν στην ασφάλεια του δημόσιου και να συνεχίσουν το διάβασμα με τον ίδιο ζήλο, ακόμα και μετά τη σύνταξή τους. Τα μαθηματικά δεν τελειώνουν ποτέ.
Αντώνης Κυριακόπουλος
•Ο έξυπνος παραδέχεται •Ο πονηρός δικαιολογείται •Ο βλάκας επιμένει
Ιστορία 1η: Κυριακή 14 Ιουνίου 1998 - αν θυμάμαι καλά και συμβουλεύομαι σωστά το ημερολόγιο του κινητού μου. 9:30 το βράδυ, έχουν μόλις φύγει από το σπίτι δύο μαθητές που προετοίμαζα για τις εξετάσεις. Ο πρώτος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ όδευε προς τη λήξη του, είχαν ήδη δώσει όλες οι ειδικότητες κι απέμεναν μαθηματικοί και γυμναστές για τη Δευτέρα. Το κλίμα ήταν πολεμικό, αναπληρωτές να πετάνε γιαούρτια στους υποψήφιους, τα αριστερά κόμματα να επιμένουν πως ο διαγωνισμός δεν θα περάσει κλπ. Στο εξεταστικό κέντρο της Κλεάνθους στη Θεσσαλονίκη, κατέβασαν τη φούστα μιας κοπέλας που ήθελε να εξεταστεί.Δίσταζα. Ήμουν 30 χρονών, δούλευα σε φροντιστήρια (είχα αλλάξει ήδη τέσσερα, ψάχνοντας για το τέλειο!), εταιρείες που παρείχαν γραπτά φροντιστήρια στο σπίτι (τουλάχιστον 4000 σελίδες) και ιδιαίτερα έξι χρόνια. Δεν πρόλαβα να διαβάσω για το διαγωνισμό, για τον οποίο είχα κάνει πρόχειρα αίτηση συμμετοχής, έτσι να βρίσκεται. Αλλά βίωνα μεγάλο ηθικό δίλημμα: να πάω να δώσω, έστω για πλάκα, ή να συμμετάσχω (με την άρνησή μου, ηθικά) στον αγώνα των αναπληρωτών για διορισμό; Τηλεφώνησα στο Χάρη Βαφειάδη , να με συμβουλέψει (στην αρχή μιας φιλίας που κράτησε ως το θάνατό του, 5 Αυγούστου 2006). Ήταν κατηγορηματικός: 1.Ο διαγωνισμός ήρθε για να μείνει, 2.Το σχολείο χρειάζεται καθηγητές σαν εσένα, 3.Αυτοί που φωνάζουν σκέφτονται το συμφέρον τους - συνδικαλιστικά - κι όχι του δημόσιου σχολείου. Τρία απλά επιχειρήματα που με έπεισαν να δώσω την επόμενη μέρα. Ξύπνησα το πρωί, φόρεσα ένα σκισμένο τζιν που είχα κι ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά ηλίου και έφτασα μέχρι την ανθρώπινη αλυσίδα των αναπληρωτών λίγο πριν την Κλεάνθους. Το έπαιξα ξενύχτης, πέρασα από το πλάι, από τον δρόμο που μου υπέδειξαν και βρέθηκα σε ένα σημείο από όπου, μισή ώρα μετά, με πήρε η κλούβα της αστυνομίας, μαζί με καμιά 15αριά άλλους υποψηφίους, για να πάει μέσα στο εξεταστικό της οδού Κλεάνθους. Ενδιάμεσα, περιμένοντας στη γωνιά που μου υπέδειξαν οι αστυνομικοί, συνέβη το εξής γελοίο: πιάσαμε κουβέντα με έναν γυμναστή, ο οποίος αναγνώρισε έναν γνωστό του σε μια παρέα ατόμων που περίμεναν στην απέναντι γωνία. Ο γνωστός του ήρθε, αγκαλιάστηκαν, θυμήθηκαν τα παλιά κλπ . Όταν έφτασε η κλούβα, έσπευσε ξανά στο απέναντι πεζοδρόμιο και έβριζε τους επιβάτες της κλούβας - μαζί και το φίλο του. Από τότε, τη λέξη "συνάδελφος", την χρησιμοποιώ με μεγάλη φειδώ. Περιμένοντας, λοιπόν, στη γκετοποιημένη αυλή του σχολείου, είδα το άγχος πολλών καθηγητών, κυρίως αυτών που ήταν ταυτόχρονα και ιδιοκτήτες φροντιστηρίου. Προσωπικά, δεν ανησυχούσα γιατί δεν είχα τίποτα να χάσω, δεν είχα προετοιμαστεί καθόλου (άρα δεν δικαιούμουν και τίποτα) και είχα την "άνεση" του καθηγητή που τα έχει διδάξει όλα, κάνοντας τον "μαύρο" (τότε που επιτρεπόταν να λέμε τέτοιες λέξεις). Τελείωσα σε μιάμιση ώρα την πρωινή δοκιμασία, πήγα στο βιβλιοπωλείο του Χάρη και του είπα όσα θέματα θυμόμουν. Το απόγευμα, 4-8, η εξέταση στη Διδακτική και τα Παιδαγωγικά. Έγραφα τρισήμιση ώρες συνέχεια και έφυγα γιατί είχα πιεί πέντε καφέδες από το πρωί, καταλαβαίνετε, νομίζω...
Το αποτέλεσμα το έμαθα ένα μεσημέρι του Ιουλίου στο Δελφίνι της Σύρου, γύρω στο μεσημέρι. Ένα ζευγάρι Αθηναίων (οι οποίοι, ως γνωστόν, ξέρουν τα πάντα
), είχαν μαζί τους μια "Καθημερινή" με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Το είχα ξεχάσει! Το βράδυ, από το τηλέφωνο, έμαθα από την αδερφή μου, τους βαθμούς: 20 στο γνωστικό (ήμασταν τέσσερις με 20 στο γνωστικό τότε κι από αυτούς πρώτος - συνολικά- εγώ, εξ' ού και η παρεξήγηση:)
Ιστορία 2η: Από τη Δευτέρα ως χθες ήμουν στην Καστοριά. Βγήκε στη σύνταξη ένας συνάδελφος με τον οποίο δουλέψαμε 7 χρόνια μαζί, αφού εξάντλησε τα όρια εργασίας. Που σημαίνει, ότι ευχαρίστως θα έμενε κι άλλα χρόνια στην εκπαίδευση αλλά δεν του επιτρέπεται πλέον. Να τονίσω, ότι, αν και γυμναστής, ο Βασίλης, πάντα επιδίωκε να βγάζει το πρόγραμμα του σχολείου. Επίσης, του αρέσουν οι γρίφοι και οι μαθηματικές σπαζοκεφαλιές. Εύχομαι, λοιπόν, να του μοιάσουμε. Να κρατήσουμε την ηρεμία, την εργατικότητα και το χιούμορ του και να προσθέσουμε τα ιδιαίτερα στοιχεία μας. Και να μας δωρίσουν - κάποτε- οι συνάδελφοί μας δύο ζευγάρια πέδιλα για σκι. Όπως κάναμε κι εμείς στα 65 του!
Τελευταία συμβουλή, πριν κλείσω:
Το αποτέλεσμα το έμαθα ένα μεσημέρι του Ιουλίου στο Δελφίνι της Σύρου, γύρω στο μεσημέρι. Ένα ζευγάρι Αθηναίων (οι οποίοι, ως γνωστόν, ξέρουν τα πάντα
17 στα Παιδαγωγικά - Διδακτική. Συμπέρασμα: 2ος συνολικά και 16ος αργότερα, όταν μέτρησαν οι προσαυξήσεις των αναπληρωτών (τότε, έβγαιναν χώρια). Ωστόσο, διορίστηκα την επόμενη χρονιά: από τον Ιούνιο είχαμε ήδη ξεκινήσει μαθήματα στο φροντιστήριο και δεν ήθελα να αφήσω τα παιδιά.Mihalis_Lambrou έγραψε:Τα μέλη μας που είναι επιτυχόντες στον φετινό ή στους παλαιότερους ΑΣΕΠ, είναι τώρα κάμποσα. Ένας μάλιστα ήταν παλαιότερα ο πρώτος επιτυχών. (Σωστά τα λεω, Λεωνίδα;)
Ιστορία 2η: Από τη Δευτέρα ως χθες ήμουν στην Καστοριά. Βγήκε στη σύνταξη ένας συνάδελφος με τον οποίο δουλέψαμε 7 χρόνια μαζί, αφού εξάντλησε τα όρια εργασίας. Που σημαίνει, ότι ευχαρίστως θα έμενε κι άλλα χρόνια στην εκπαίδευση αλλά δεν του επιτρέπεται πλέον. Να τονίσω, ότι, αν και γυμναστής, ο Βασίλης, πάντα επιδίωκε να βγάζει το πρόγραμμα του σχολείου. Επίσης, του αρέσουν οι γρίφοι και οι μαθηματικές σπαζοκεφαλιές. Εύχομαι, λοιπόν, να του μοιάσουμε. Να κρατήσουμε την ηρεμία, την εργατικότητα και το χιούμορ του και να προσθέσουμε τα ιδιαίτερα στοιχεία μας. Και να μας δωρίσουν - κάποτε- οι συνάδελφοί μας δύο ζευγάρια πέδιλα για σκι. Όπως κάναμε κι εμείς στα 65 του!
Τελευταία συμβουλή, πριν κλείσω:
Α.Κυριακόπουλος έγραψε: Θέλω ακόμα να τους πω, να μην επαναπαυτούν στην ασφάλεια του δημόσιου και να συνεχίσουν το διάβασμα με τον ίδιο ζήλο, ακόμα και μετά τη σύνταξή τους. Τα μαθηματικά δεν τελειώνουν ποτέ.
Συγχαρητήρια σε όσους τα κατάφεραν.Δυστυχώς εγώ απέτυχα. Γνωστικό πήρα κάτω από τη βάση (περίπου 10 μόρια κάτω από όσο υπολόγιζα και πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί) και ειδική διδακτική επίσης μου έκοψαν περίπου τα 2/3 από αυτά που έγραψα. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να ζητήσω γραπτό καθότι και πάνω από τη βάση να ήμουν γνωστικό θα πάλι θα κοβόμουν από την ειδική (γενική πήγα πολύ καλά).
Τρελή απογοήτευση ειδικά μετά από ένα χρόνο που διάβαζα
Τρελή απογοήτευση ειδικά μετά από ένα χρόνο που διάβαζα
Καλησπερα σε ολους.Ευτυχως η δυστυχως φετος ηταν η πρωτη φορα που προετοιμαστηκα για το διαγωνισμο του ΑΣΕΠ.Τα αποταλεσματα δεν ειναι καλα για μενα.Γνωστικο δεν περασα τη βαση γεγονως που το ηξερα απο την πρωτη στιγμη που βγηκα απο το εξεταστικο κεντρο!!Περιμενα η αληθεια η βαθμολογια μου να ειναι κοντα στη βαση.Οσο για την ειδικη διδακτικη απαντησα και τα 2 ερωτηματα αλα δεν επιασα ουτε το 50!!!Πραγματικα σε αυτο το κομματι ηλπιζα.....Συγχαρητητρια σε οσους καταφεραν να πιασουν βαση!!!!!!Συγχαρητηρια φυσικα σε οσους διοριστηκαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- cretanman
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα!!!
Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους όσους τα κατάφεραν και δεν τους συμπεριέλαβα στο προηγούμενο μήνυμά μου!
Μετά από ενημέρωση δύο συναδέλφων (Της Μαργαρίτας Βαρελα και της mariasv) ότι το ΑΣΕΠ έχει αφαιρέσει τη λίστα των αποτυχόντων από το συμπιεσμένο αρχείο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του, αφαιρώ κι εγώ από τη σελίδα του mathematica.gr το αντίστοιχο συνημμένο αρχείο και επισυνάπτω το αρχείο που υπάρχει και στη σελίδα του ΑΣΕΠ.
Συγγνώμη που δεν το έκανα νωρίτερα αλλά λείπω στο εξωτερικό με την Ελληνική αποστολή για τη Βαλκανιάδα των Μικρών. Ευχαριστώ τον Μπάμπη Στεργίου για τις ευχές για την ομάδα! Μπάμπη συγχαρητήρια και δημόσια για την αδερφή σου που το άξιζε και με το παραπάνω μετά από το άριστα που πήρε στον προηγούμενο διαγωνισμό!!
Μόλις τελείωσει ο διαγωνισμός αύριο το μεσημέρι, θα επισυνάψω στο αντίστοιχο section των Ολυμπιάδων, τα θέματα για να ασχοληθούμε όλοι!
Αλέξανδρος
Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους όσους τα κατάφεραν και δεν τους συμπεριέλαβα στο προηγούμενο μήνυμά μου!
Μετά από ενημέρωση δύο συναδέλφων (Της Μαργαρίτας Βαρελα και της mariasv) ότι το ΑΣΕΠ έχει αφαιρέσει τη λίστα των αποτυχόντων από το συμπιεσμένο αρχείο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του, αφαιρώ κι εγώ από τη σελίδα του mathematica.gr το αντίστοιχο συνημμένο αρχείο και επισυνάπτω το αρχείο που υπάρχει και στη σελίδα του ΑΣΕΠ.
Συγγνώμη που δεν το έκανα νωρίτερα αλλά λείπω στο εξωτερικό με την Ελληνική αποστολή για τη Βαλκανιάδα των Μικρών. Ευχαριστώ τον Μπάμπη Στεργίου για τις ευχές για την ομάδα! Μπάμπη συγχαρητήρια και δημόσια για την αδερφή σου που το άξιζε και με το παραπάνω μετά από το άριστα που πήρε στον προηγούμενο διαγωνισμό!!
Μόλις τελείωσει ο διαγωνισμός αύριο το μεσημέρι, θα επισυνάψω στο αντίστοιχο section των Ολυμπιάδων, τα θέματα για να ασχοληθούμε όλοι!
Αλέξανδρος
Αλέξανδρος Συγκελάκης
Να πω όμως ότι το αρχείο μπορεί να έχει ήδη κατέβει!Έχω ονόματα και τον αποτυχόντων και μάλιστα με πλήρη στοιχεία, καθότι κάποιος φίλος έβαλε να έρθει ειδοποίηση στο κινητό με το που θα δημοσιευτεί το αρχείο. Και το κατέβασα περίπου 2 λεπτά μετά που βγήκε.Επίσης το ΙΔΙΟ αρχείο με όλα τα ονόματα ήταν στο alfavita.gr
Συγχαρητηρια και απο μενα σε ολους που πετυχαν να ειναι διορισταιοι , ή απλως επιτυχοντες.Συγχαρητηρια και στους υπολοιπους για την προσπαθεια τους γιατι θελει πολυ κουραγιο να προσπαθεις ξανα και ξανα παρολες τις ατυχιες.
Να απαντησω σε καποια ερωτηση για αναβαθμολογηση. Δεν υπηρχε καποιο εντυπο για ενσταση και εγω οταν χρειαστηκε σύνεταξα μονος μου μια ενσταση και την εστειλα εντος καποιας προθεσμιας που υπαρχει συστημενη στον ΑΣΕΠ.Αλλαγη βαθμολογιας απο οτι ξερω δεν γινεται στο γραπτο παρα μονο στους μπονους βαθμους απο πτυχιο η ματαπτυχιακο η διδακτορικο η προυπηρεσια.
Οι επιτυχωντες αλλα μη διοριστεοι να θυμουνται οτι παιρνουν μορια απο την επιτυχια τους στον πινακα των αναπληρωτων και μεσω αυτης της οδου ισως καταφερουν και διοριστουν.
Να θυμηθω επ' ευκαιριας τις τρεις δικες μου αποτυχιες.
Το 2002 κοπηκα απο την αρνητικη βαθμολογηση που υπηρχε για πρωτη φορα στον διαγωνισμο.Ενω στο γνωστικο εγραψα 85 στα παιδαγωγικα 54,69. Αν μια μονο απο τις λαθος απαντησεις μου στα παιδαγωγικα δεν την ειχα απαντησει καθολου τωρα θα ειχα 7 χρονια καθηγητης (διορισμενος) και οχι μονο 2.Θυμαμαι ειχα δωσει τις ερωτησεις σε καθηγητη που εχει διδακτορικο στα παιδαγωγικα και ειχε κανει 10 λαθη.
Το 2005 απο το αγχος μια ερωτηση απο τις πολαπλων επιλογων ενω την ελυσα στο προχειρο εγραψα λαθος απαντηση στο απαντητικο φυλαδιο. Εξ' αιτιας αυτου του λαθους δεν περασα παλι.
Τελος το 2007 στην διδακτικη το οτι ελεγε το θεμα της διδακτικης για μαθητες θετικης κατευθυνσης β λυκειου στο τελος της χρονιας το μυαλο μου κολλησε στο κεφαλαιο της θεωριας αριθμων και προσπαθησα με την επαγωγικη μεθοδο που αναφερεται εκει και παλι απετυχα. Ευτυχως ειχα την προυπηρεσια ως αναπληρωτης και γλυτωσα απο το αγχος αλλης μιας φορας.
Τα παραπανω τα λεω για να δουν οι κατακριτες των <<αποτυχημενων>> οτι δεν ειμαστε αναξιοι εκπαιδευτικοι , αλλα οτι ισως να βρεθει καποια αλλη φορμουλα για τον διαγωνισμο και ισως καποια επειικια στις κρισεις τους γιατι με τα χρονια ολοι εχουμε κανει υποχρεωσεις οικογενειακες και αποκτουμε το αγχος της οριστικης αποκαταστασης ,που μας δυσκολευουν να αποδοσουμε αυτα που μπορουμε. Εγω επαιρνα μια εβδομαδα αδεια για να μπορεσω να διαβασω, και πηγαινα στην βιβλιοθηκη για να μην με ενοχλουν τα παιδια μου , τι να προλαβω να κανω??.
Επισης αυτοι που δεν τακαταφεραν φετος να μην απογοητευθουν αλλα να προσπαθησουν παλι ως την τελικη αποκατασταση.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.
Να απαντησω σε καποια ερωτηση για αναβαθμολογηση. Δεν υπηρχε καποιο εντυπο για ενσταση και εγω οταν χρειαστηκε σύνεταξα μονος μου μια ενσταση και την εστειλα εντος καποιας προθεσμιας που υπαρχει συστημενη στον ΑΣΕΠ.Αλλαγη βαθμολογιας απο οτι ξερω δεν γινεται στο γραπτο παρα μονο στους μπονους βαθμους απο πτυχιο η ματαπτυχιακο η διδακτορικο η προυπηρεσια.
Οι επιτυχωντες αλλα μη διοριστεοι να θυμουνται οτι παιρνουν μορια απο την επιτυχια τους στον πινακα των αναπληρωτων και μεσω αυτης της οδου ισως καταφερουν και διοριστουν.
Να θυμηθω επ' ευκαιριας τις τρεις δικες μου αποτυχιες.
Το 2002 κοπηκα απο την αρνητικη βαθμολογηση που υπηρχε για πρωτη φορα στον διαγωνισμο.Ενω στο γνωστικο εγραψα 85 στα παιδαγωγικα 54,69. Αν μια μονο απο τις λαθος απαντησεις μου στα παιδαγωγικα δεν την ειχα απαντησει καθολου τωρα θα ειχα 7 χρονια καθηγητης (διορισμενος) και οχι μονο 2.Θυμαμαι ειχα δωσει τις ερωτησεις σε καθηγητη που εχει διδακτορικο στα παιδαγωγικα και ειχε κανει 10 λαθη.
Το 2005 απο το αγχος μια ερωτηση απο τις πολαπλων επιλογων ενω την ελυσα στο προχειρο εγραψα λαθος απαντηση στο απαντητικο φυλαδιο. Εξ' αιτιας αυτου του λαθους δεν περασα παλι.
Τελος το 2007 στην διδακτικη το οτι ελεγε το θεμα της διδακτικης για μαθητες θετικης κατευθυνσης β λυκειου στο τελος της χρονιας το μυαλο μου κολλησε στο κεφαλαιο της θεωριας αριθμων και προσπαθησα με την επαγωγικη μεθοδο που αναφερεται εκει και παλι απετυχα. Ευτυχως ειχα την προυπηρεσια ως αναπληρωτης και γλυτωσα απο το αγχος αλλης μιας φορας.
Τα παραπανω τα λεω για να δουν οι κατακριτες των <<αποτυχημενων>> οτι δεν ειμαστε αναξιοι εκπαιδευτικοι , αλλα οτι ισως να βρεθει καποια αλλη φορμουλα για τον διαγωνισμο και ισως καποια επειικια στις κρισεις τους γιατι με τα χρονια ολοι εχουμε κανει υποχρεωσεις οικογενειακες και αποκτουμε το αγχος της οριστικης αποκαταστασης ,που μας δυσκολευουν να αποδοσουμε αυτα που μπορουμε. Εγω επαιρνα μια εβδομαδα αδεια για να μπορεσω να διαβασω, και πηγαινα στην βιβλιοθηκη για να μην με ενοχλουν τα παιδια μου , τι να προλαβω να κανω??.
Επισης αυτοι που δεν τακαταφεραν φετος να μην απογοητευθουν αλλα να προσπαθησουν παλι ως την τελικη αποκατασταση.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.
Μαραντιδης Φωτης
Ευχαριστω για την απαντηση σχετικα με τις ενστασεις..
Με μια πρόχειρη ματιά στους βαθμούς ανά ενότητα, ρισκάρω την εκτίμηση ότι το παιχνίδι παίχτηκε στην Διδακτική των Μαθηματικών. Ο πρώτος στην συνολική κατάταξη , έχει το μεγαλύτερο βαθμό και στο γνωστικό: 99.5! Άθλος με τέτοιου επιπέδου θέματα. Στη διδακτική των μαθηματικών έχει 52. Το σοκαριστικό, όμως, είναι ο βαθμός του δεύτερου στο γνωστικό: 92,04. Που βρίσκεται το σοκ; Ότι με βαθμούς 88,28 στην Γενική Διδακτική - Παιδαγωγικά και μόλις 20 στην Διδακτική των Μαθηματικών, δεν είναι καν επιτυχών! Στους συναδέλφους που δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειές τους:
Φιλικά, Λεωνίδας Θαρραλίδης.
ΥΓ: Έχω φίλο, πολύ καλό μαθηματικό, ο οποίος διορίστηκε με την τέταρτη συμμετοχή. Και με τον καθηγητή που ανέφερα στην αρχή (που έγραψε 92,04 στο γνωστικό), δουλέψαμε δυο χρόνια μαζί. Νομίζω πως ξέρω την αξία του αλλά κανείς μας δεν είναι ο ΑΣΕΠ.
ευαγγελια έγραψε:Καλησπερα σε ολους.Ευτυχως η δυστυχως φετος ηταν η πρωτη φορα που προετοιμαστηκα για το διαγωνισμο του ΑΣΕΠ.Τα αποτελεσματα δεν ειναι καλα για μενα.Συγχαρητητρια σε οσους καταφεραν να πιασουν βαση!!!!!!Συγχαρητηρια φυσικα σε οσους διοριστηκαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!
θέλω να προσθέσω, στα όσα ήδη είπα,ότι δεν πρέπει να επηρεάζεστε από τις διάφορες αμόρφωτες θείτσες που βγαίνουν και κάνουν εύκολη κριτική, επιπέδου κουτσομπολιού. Στο κάτω-κάτω γράψατε στα δυσκολότερα θέματα που έχουν τεθεί, όπως ήδη επισήμανε ο Κώστας Σερίφης. Δείτε τι δεν πήγε καλά, καλύψτε τα κενά και καλή επιτυχία την επόμενη φορά. Η εμπειρία λειτουργεί προσθετικά.nmavro έγραψε:Συγχαρητήρια σε όσους τα κατάφεραν.Δυστυχώς εγώ απέτυχα.
ΥΓ: Έχω φίλο, πολύ καλό μαθηματικό, ο οποίος διορίστηκε με την τέταρτη συμμετοχή. Και με τον καθηγητή που ανέφερα στην αρχή (που έγραψε 92,04 στο γνωστικό), δουλέψαμε δυο χρόνια μαζί. Νομίζω πως ξέρω την αξία του αλλά κανείς μας δεν είναι ο ΑΣΕΠ.
- A.Spyridakis
Λεωνίδα, δώσαμε την ίδια μέρα, στο ίδιο εξεταστικό. Προσωπικά δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε μου την είπε κανείς. Εξάλλου την είχαν πληρώσει οι -άτυχοι- φιλόλογοι, που έδιναν πρώτοι. Εγώ ήμουν στα 27, αλλά διορίστηκα το 2000 (θυμάσαι ότι ο Ευθυμίου επιμήκυνε το διάστημα των 2 ετών διορισμού στα 3). Εσύ διορίστηκες το '99 αν δεν κάνω λάθος, σωστά? Και κάτι άλλο: Η βάση για να θεωρηθούμε απλώς επιτυχόντες (και όχι διοριστέοι) ήταν το 14. Και χωρίς κανένα multiple choice. Η δική μου ιστορία εκείνου του ΑΣΕΠ είναι μια πολύ συνηθισμένη για όσους δώσαμε τότε. Πάντως πολλά απ' όσα έγραψες πιο πάνω -πάρα πολλά- περιγράφουν ακριβώς ό,τι κι εγώ έζησα.
Υ.Γ. Η λείανση γωνιών με χοντρό γυαλόχαρτο (αναφέρομαι σε προηγούμενη θέση μου - προβληματισμό) δεν ήταν ποτέ στην κορυφή των κοινωνικών μου προτεραιοτήτων.
Υ.Γ. Η λείανση γωνιών με χοντρό γυαλόχαρτο (αναφέρομαι σε προηγούμενη θέση μου - προβληματισμό) δεν ήταν ποτέ στην κορυφή των κοινωνικών μου προτεραιοτήτων.
- chris_gatos
- Επιμελητής
Αντώνη συγκρίνεις τον όγκο και την απαιτητικότητα των φετινών θεμάτων με εκείνα του 98; Μια πρόχειρη ματιά
στα θέματα μου λέει πως τότε ήταν 10 ασκήσεις πλήρους ανάπτυξης ( και καλά ήταν,συμφωνώ με τον τότε τρόπο εξετασης ), αριθμός ικανός να δουλέψει καποιος,στον δοσμένο χρόνο,με το ρυθμό του και να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Απο τη φετινή εξέταση θα μου μείνει ο φρενήρης ρυθμός (εγω δεν πρόλαβαινα να γυρίσω και να ελεγξω τι κάνω,δεν ξέρω για τους άλλους ).
Νομίζω πως με τα λεγόμενα σου κάπως αδικείς τους συναδέλφους...Το ξαναλέω...Στο προηγούμενο έγραψα 98 κι έμεινα απ'έξω. Τι σημασία έχει ο βαθμός όταν το να χρηστείς διοριστεος χρειάζεται μια συγκυρία πραγμάτων...
Και τύχη φυσικά.
στα θέματα μου λέει πως τότε ήταν 10 ασκήσεις πλήρους ανάπτυξης ( και καλά ήταν,συμφωνώ με τον τότε τρόπο εξετασης ), αριθμός ικανός να δουλέψει καποιος,στον δοσμένο χρόνο,με το ρυθμό του και να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Απο τη φετινή εξέταση θα μου μείνει ο φρενήρης ρυθμός (εγω δεν πρόλαβαινα να γυρίσω και να ελεγξω τι κάνω,δεν ξέρω για τους άλλους ).
Νομίζω πως με τα λεγόμενα σου κάπως αδικείς τους συναδέλφους...Το ξαναλέω...Στο προηγούμενο έγραψα 98 κι έμεινα απ'έξω. Τι σημασία έχει ο βαθμός όταν το να χρηστείς διοριστεος χρειάζεται μια συγκυρία πραγμάτων...
Και τύχη φυσικά.
Χρήστος Κυριαζής
Αντώνη, νομίζω ότι έπιασα τον προβληματισμό σου και είναι και δικός μου. Αλλά επιμένω για τις αμόρφωτες θείτσες. Έχουμε πολλά να πούμε για το θέμα αυτό. Έτσι κι αλλιώς, συμμερίζομαι και τις απόψεις του Γιώργου Ρίζου, όπως τις εξέφρασε εδώ
Λεωνίδας
Συγγνώμη που αφήνω την συζήτηση, έχω αργήσει. Θα τα πούμε αύριο με την ησυχία μας.Είναι φυσικό, όταν ακούει ο απλός αναγνώστης ότι ένα κάποιο ποσοστό είναι κάτω από τη βάση, να θεωρεί τη βάση αυτή ως ένα αντικειμενικό αμερόληπτο μέτρο σύγκρισης. Όμως, για να επιτύχει το στόχο, που οι εμπνευστές του έθεσαν, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, πρέπει να καταφέρει να επιλέξει ένα (μικρό) ποσοστό διοριστέων και ταυτόχρονα να φροντίσει ώστε να υπάρχει μία "δεξαμενή" επιτυχόντων, αλλά όχι διοριστέων, ώστε να τροφοδοτεί από εκεί τους πίνακες των αναπληρωτών. Γι' αυτό εξάλλου και ως "βάση" έχει τοποθετηθεί το 60% και όχι το 50%. Αρχικά μάλιστα ήταν το 70% (δηλαδή τα 14/20).
Έτσι λοιπόν, ανάλογα με τον αριθμό υποψηφίων και τον επιθυμητό αριθμό επιτυχόντων, καθορίζεται η δυσκολία των θεμάτων, ώστε να ανεβοκατεβαίνει ανάλογα ο πήχης. Σε ειδικότητες, όπως στην Πληροφορική, όπου υπήρχε μικρός συναγωνισμός (συμμετείχαν 1.448 για 913 θέσεις), τα θέματα ήταν εύκολα και το ποσοστό επιτυχίας ψηλό (66%). Ενώ, όπου υπήρχε έντονος συναγωνισμός, (π.χ. Φιλόλογοι, Γυμναστές Φυσικοχημικοί κ.α.) τα θέματα δυσκόλευαν τόσο, ώστε οι επιτυχόντες να είναι λίγοι (όσοι χρειάζονται για να προσληφθούν).
Στον διαγωνισμό του 1998 η υπερβολική δυσκολία των θεμάτων στη Φυσική οδήγησε σε πλήρη αποτυχία τους υποψηφίους˙ πέτυχαν 8 σε σύνολο χιλιάδων υποψηφίων ! Δεν είδαμε όμως κανέναν κοσμήτορα Σχολής Θετικών Επιστημών να κάνει χαρακίρι, αφού τα Πανεπιστήμια έβγαλαν άσχετους...
Αν, αντίθετα, τα θέματα είναι υπερβολικά εύκολα και οι επιτυχόντες υπερβαίνουν κατά πολύ τους διοριστέους, θα δημιουργηθούν άλλου τύπου προβλήματα στην ηγεσία του Υπουργείου από τις πιέσεις των επιτυχόντων για πρόσληψη, μονιμοποίηση κ.λπ. Μην ξεχνάμε ότι μέσω του διαγωνισμού τίθεται φραγμός στις απαιτήσεις των πτυχιούχων για διορισμό. Η αδυναμία της απορρόφησης και οι όποιες ευθύνες της Πολιτείας μεταφέρονται στους πτυχιούχους, που είχαν την ευκαιρία και δεν τα κατάφεραν˙ αποκτούν δε και τη ρετσινιά του αποτυχημένου...
Τα ποσοστά εδώ δεν λένε τίποτα! Οι διαγωνισμοί κατάταξης σκοπό έχουν να ταξινομήσουν σε σειρά τους υποψηφίους και επιλέξουν όσους χρειάζονται. Δεν συγκρίνουν τους υποψηφίους με βάση έναν αντικειμενικό μέσο όρο, για να καταγράψουν τα ποσοστά της κατανομής.
Επίσης δεν μπορούμε να συγκρίνουμε διαγωνισμούς διαφορετικών ετών, που έγιναν με άλλα θέματα. Αν π.χ. σε αγώνες στο επί κοντώ καθοριστεί μία χρονιά ως όριο πρόκρισης τα 4,50 m και την άλλη χρονιά τα 5,10 m, θα συμπεράνουμε ότι αφού το ποσοστό αποτυχίας μεγάλωσε (όπως είναι φυσικό), ότι ή οι αθλητές έγιναν πιο μαλθακοί ή οι γυμναστές τους πιο άσχετοι;...Ρωτώ: με τη λογική της "βάσης" και της αποτυχίας, τα πανεπιστήμιά μας βγάζουν πανάξιους δασκάλους, αφού όλοι σχεδόν περνούν τη "βάση" και αγράμματους μαθηματικούς, φιλόλογους, γυμναστές κ.α.; Όχι! Ισχύει απλά ο νόμος προσφοράς - ζήτησης.
Λεωνίδας
lonis έγραψε:Με μια πρόχειρη ματιά στους βαθμούς ανά ενότητα, ρισκάρω την εκτίμηση ότι το παιχνίδι παίχτηκε στην Διδακτική των Μαθηματικών. Ο πρώτος στην συνολική κατάταξη , έχει το μεγαλύτερο βαθμό και στο γνωστικό: 99.5! Άθλος με τέτοιου επιπέδου θέματα. Στη διδακτική των μαθηματικών έχει 52. Το σοκαριστικό, όμως, είναι ο βαθμός του δεύτερου στο γνωστικό: 92,04. Που βρίσκεται το σοκ; Ότι με βαθμούς 88,28 στην Γενική Διδακτική - Παιδαγωγικά και μόλις 20 στην Διδακτική των Μαθηματικών, δεν είναι καν επιτυχών
πρωτα από όλα συγχαρητήρια σε όσους τα κατάφεραν. καλή συνέχεια και υπομονή σε αυτούς που θα πρετοιμαστούν για τον επόμενο ασεπ. Σε αυτόν που έγραψε 92,04 γνωστικό και δεν είναι επιτυχών, οτι και να πούμε είναι λίγο. Ειλικρινά λυπάμαι. Θα μπορούσε πιστεύω να συμβεί στον καθένα.
Δεν ντρέπομαι να πω οτι είμαι υπερ του να υπάρχει ασεπ, αλλά κατι δεν πάει καλά με την ειδική διδακτική. Κάτι πρέπει να αλλάξει.
Το παράλογο δεν σταματά σε αυτούς τους τρεις που ανέφερες, αλλά και σε πολλά άτομα ακόμα, όπου είχαν γνωστικό πολύ μεγάλο. Αν το ψάξεις παραπάνω θα δεις πολλά τέτοια ευτράπελα. Και επειδή το να μιλάμε γενικά δεν βγάζει καλά συμπεράσματα, γιατί μπορεί κάποιος να πει οτι αυτοί που γράψανε καλά στο γνωστικό είναι μεταπτυχιακοί΄φοιτητές ή κάνουν διδακτορικό και δεν έχουν διδάξει σε μαθητές λυκείου ή γυμνασίου και γι αυτό δεν γράψανε καλά ειδική διδακτική, αναφέρω παραδείγματα γνωστών μου...
Σε προηγούμενο ασεπ και σε άλλον κλάδο, ένας γνωστός μου είχε τον τρίτο καλύτερο βαθμό γνωστικού (με διαφορά δέκατου από τους άλλους δυο), δίδασκε περίπου 10 χρόνια και ενώ είχε κάνει σχέδια μαθήματος σε όλη την ύλη, τα οποία είχαν διορθωθεί από κορυφαίο καθηγητή στον τομέα αυτό, δεν πήγε καλά στην ειδική διδακτική. παρα τρίχα μπήκε.
Ενώ ένας άλλος γνωστός μου που δεν είχε διδάξει ποτέ στην ζωή του, δεν είχε ασχοληθεί με αυτό που σπούδασε πάνω από 15 χρόνια (έκανε εμπόριο) και στον ίδιο ασεπ, πέρασε οριακά τη βάση στο γνωστικό, ενώ έγραψε τον μεγαλύτερο βαθμό που γράφτηκε στην ειδική διδακτική (απο ότι ξέρω δεν είχε κάνει καν σχέδια μαθήματος). Διορίστηκε με καλή σειρά.
Σε αυτόν τον ασεπ, νομίζω οτι ο δεύτερος καλύτερος στο γνωστικό απο τους επιτυχόντες είναι 89,23 ή κάτι τέτοιο. Αυτος που έγραψε το 99,5 στο γνωστικό, έχει 4-5 μονάδες πάνω από τον δεύτερο στη συνολική βαθμολογία και επειδή τον γνωρίζω (είμασταν συμφητητές), διδάσκει περίπου 20 χρόνια (απο φοιτητης) και έχει πολύ καλές δημοσιεύσεις σε ένα απο τα καλύτερα επιστημονικά περιοδικά. Θα ήταν πρώτος ακόμα και αν δεν είχε καμία προσαύξηση. Αυτό είναι το εντυπωσιακό.
Γιατί οι προσαυξήσεις όπως και η ειδική διδακτική είναι ένα μεγάλο θέμα που θα έπρεπε να συζητηθεί, ενιαία από όλες τις ειδικότητες.
Αντώνη, δεν είπα ότι με απείλησε κανείς, τα γεγονότα έγιναν όπως τα περιέγραψα. Η ψυχολογική βία από τους αναπληρωτές εκφράστηκε κυρίως προς τους φιλολόγους. Το περιστατικό με το κατέβασμα της φούστας έγινε τότε. Διορίστηκα το 1999, όπως ανέφερα ήδη, για λόγους που επίσης εξήγησα. Εκείνο που θέλω να προσθέσω είναι οι πιέσεις από φίλους να διοριστώ από τον πρώτο χρόνο με επιχειρήματα του τύπου "τρέχα να διοριστείς γρήγορα, θα χρειαστείς αυτή την προϋπηρεσία, να μαζέψεις μόρια, να βγεις στη σύνταξη, εδώ σου πίνουν το αίμα κλπ." Αιωρούνταν και η φήμη ότι θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός - είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη κάποιοι (αναπληρωτές, ΟΛΜΕ; δε θυμάμαι) - ή δεν θα ξαναγίνει οπότε το επιχείρημα "διορίσου τώρα, μήπως δεν μπορέσεις να διοριστείς του χρόνου" είχε βάση. Μην ξεχνάμε ότι και τα επόμενα χρόνια ένα από τα αιτήματα της ΟΛΜΕ (μέσα στον αχταρμά των ετερόκλητων αιτημάτων...) ήταν η κατάργηση ("άμεση"!) του διαγωνισμού. Το αστείο είναι ότι απήργησα κι εγώ μερικές φορές, συμφωνώντας με κάποια άλλα αιτήματα κι έβλεπα πρώην αναπληρωτές, που στο μεταξύ διορίστηκαν, να μην απεργούν με το πρόσχημα της οικονομικής απώλειας. Τέλος πάντων, ήμουν νέος (οι μαθηματικοί διορίζονταν από επετηρίδα γύρω στα 45 τους τότε) και επέμεινα στη γνώμη μου. Άκουσα όμως πολλές ιστορίες για καθηγητές που διορίστηκαν την πρώτη χρονιά μέσω ΑΣΕΠ για αρνητική στάση στα σχολεία όπου δούλεψαν, εκ μέρους των παλαιότερων καθηγητών - που ξεκινούσαν από το να μην τους μιλάνε μέχρι να τους ειρωνεύονται συνεχώς. Προσωπικά, στην Καστοριά, είχα φιλική αντιμετώπιση, παρά το ότι ήμασταν ελάχιστα "φρούτα" στο νομό.A.Spyridakis έγραψε:Λεωνίδα, δώσαμε την ίδια μέρα, στο ίδιο εξεταστικό. Προσωπικά δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε μου την είπε κανείς. Εξάλλου την είχαν πληρώσει οι -άτυχοι- φιλόλογοι, που έδιναν πρώτοι....Εσύ διορίστηκες το '99 αν δεν κάνω λάθος, σωστά?
Για τη δυσκολία των θεμάτων, τη βάση που τίθεται για τους επιτυχόντες και τις αναγκαιότητες τα είπε μια χαρά ο Γιώργος παραπάνω και δε βρίσκω κάτι να προσθέσω. Αρχικά, δεν καταλάβαινα για ποιο λόγο υπήρχε βάση: Η λίστα των υποψηφίων σε φθίνουσα κατάταξη σε συνδυασμό με την ανακοίνωση - πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού - του πλήθους των διοριστέων θα αρκούσε. Ωστόσο, προέκυψαν δύο λόγοι: η αξιοποίηση των επιτυχόντων σε θέσεις αναπληρωτών και η πριμοδότησή τους σε επόμενο διαγωνισμό (δίκαια και τα δύο) αλλά και η απόκρυψη προσωπικών δεδομένων για όσους έτυχαν πολύ χαμηλής βαθμολογίας (κατανοητό).A.Spyridakis έγραψε:Και κάτι άλλο: Η βάση για να θεωρηθούμε απλώς επιτυχόντες (και όχι διοριστέοι) ήταν το 14. Και χωρίς κανένα multiple choice.
Πάμε τώρα στην ουσία του θέματος που έθιξες: "γιατί τόσο χαμηλός μέσος όρος βαθμών στο γνωστικό των επιτυχόντων";A.Spyridakis έγραψε:Η λείανση γωνιών με χοντρό γυαλόχαρτο (αναφέρομαι σε προηγούμενη θέση μου - προβληματισμό) δεν ήταν ποτέ στην κορυφή των κοινωνικών μου προτεραιοτήτων.
1. Κατά κύριο λόγο, το υψηλό επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων. Νέτα - σκέτα. Αλλά και ελάσσονες λόγοι:
2. Ένα (μικρό; μεγάλο; πάντως μικρότερο του 1!) κλάσμα των υποψηφίων προσήλθε πλημμελώς προετοιμασμένο, για διάφορους λόγους. Πιθανολογώ: κάποιος που έγραψε καλά σε προηγούμενο διαγωνισμό στο γνωστικό κι έμεινε "απ'έξω", λογικό είναι να ρίξει βάρος πχ. στη Γενική Διδακτική. Ή οικογενειακές - επαγγελματικές υποχρεώσεις (τα έγραψε αναλυτικά ο Κώστας Ζυγούρης, ο οποίος "έσκισε" κιόλας). Θα πει κανείς: "γιατί δεν προετοιμάστηκαν επιμελλώς;". Ίσως δεν προλάβαιναν, ας τους ρωτήσουμε!
3. Άγχος, ειδικά στους μεγαλύτερης ηλικίας μαθηματικούς ή σε κείνους που δίνουν για δεύτερη, τρίτη ... φορά με κακή ψυχολογία. Τα εξήγησε ο Χρήστος. Νομίζω ότι, με την επανάληψη, γίνεται εμμονή η επιτυχία, ανεξάρτητα από τη βαθμολογία στις επιμέρους ενότητες. Δεν θέλουμε να το αποδεχτούμε ως μαθηματικοί αλλά...
4. Απουσία μαθηματικής κουλτούρας. Την οποία είναι άδικο να χρεώσει κανείς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού: α) την αγάπη και το ταλέντο για τα μαθηματικά δεν περιμένουμε να τα εμφυσσήσει το πανεπιστήμιο β) τα μαθηματικά που διδασκόμαστε στο πανεπιστήμιο ελάχιστη σχέση έχουν με την ύλη του ΑΣΕΠ (στερεομετρία, για παράδειγμα, διδάχτηκα ελάχιστα στο λύκειο ως μαθητής αλλά και γενικότερα, διάβαζα πολύ πριν μπω να διδάξω σε φροντιστηριακά τμήματα) και γ) οι μαθητές που περνάνε τυχαία σε μαθηματικά τμήματα - και κάνουν το Μιχάλη να τραβάει τα μαλλιά του με όσα βλέπει - χρωστούν το κακό μαθηματικό υπόβαθρό τους στη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, και σε μας δηλαδή που ως κρίκοι στη μαθησιακή αλυσίδα (δεύτεροι, τρίτοι ... λίγη σημασία έχει) είτε δεν τους μάθαμε να σκέφτονται κριτικά είτε δεν τους αποτρέψαμε έντονα από το περάσουν στο μαθηματικό. Έχουμε ευθύνη στο να χωνέψουν οι μαθητές μας ότι όλα τα μαθηματικά δεν είναι για όλους: δεν μπορούν όλοι να γίνουν μαθηματικοί.
Από κει και πέρα, όλοι έχουμε γνωρίσει μαθηματικούς ανεπαρκείς - εδώ, όντως λειαίνω τη γωνία με χοντρό, πολύ χοντρό γυαλόχαρτο
Όμως το μαθηματικό απόθεμα που κουβαλάει ο καθένας είναι δικό του πρόβλημα να το συντηρήσει και να το αυξήσει. Η μαθηματική γνώση είναι αχανής και κανείς δεν την κατέχει όλη. Χαρά μας που μπορούμε να μοιραζόμαστε κομάτια της. Έστω εμείς. Εδώ.
Λεωνίδας Θαρραλίδης.
- Α.Κυριακόπουλος
Αγαπητέ φίλε Λεωνίδα.lonis έγραψε:Όμως το μαθηματικό απόθεμα που κουβαλάει ο καθένας είναι δικό του πρόβλημα να το συντηρήσει και να το αυξήσει. Η μαθηματική γνώση είναι αχανής και κανείς δεν την κατέχει όλη. Χαρά μας που μπορούμε να μοιραζόμαστε κομάτια της. Έστω εμείς. Εδώ.
Λεωνίδας Θαρραλίδης.
Αισθάνομαι την ανάγκη να σου πω ότι συμφωνώ με αυτά που λες. Αυτά που γράφεις στις τρεις τελευταίες σειρές είναι η απόλυτη αλήθεια.
Με εκτίμηση και αγάπη .
Αντώνης Κυριακόπουλος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες