Να κάνετε 24
Συντονιστής: Γιώργος Ρίζος
- Demetres
- Γενικός Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Να κάνετε 24
Δίνονται οι αριθμοί 3,3,8,8. Χρησιμοποιώντας τον κάθε ένα ακριβώς μία φορά και μόνο πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση μπορείτε να κάνετε τον αριθμό 24; (Αν όχι τότε θα πρέπει να αποδείξετε πως δεν γίνεται.)
- Στέλιος Μαρίνης
- Επικοινωνία:
Re: Να κάνετε 24
Θα ρισκάρω την απάντηση ότι είναι αδύνατο.
Η τελική πράξη που δίνει 24 θα έχει έναν όρο 8 ή 3 ή 5 ή 1 ή 64 ή 11
Στις δύο πρώτες περιπτώσεις οι άλλοι 3 θα μπορούν να σχηματίσουν τα αποτελέσμματα κάθε πράξης του 3 ή του 8 με το 24. Καμιά τριάδα δεν μπορεί να το σχηματίσει.
Στις υπόλοιπες σντίστοιχα πρέπει ένα ζευγος να φτιάχνει τα σχετικά αποτελέσματα.
Αν μου πεις ότι η λύση είναι σωστή θα κάτσω να καταγράψα αναλυτικά τις περιπτώσςεις, αλλιώς να μην παιδεύομαι χεχε
Χαιρετώ.
Η τελική πράξη που δίνει 24 θα έχει έναν όρο 8 ή 3 ή 5 ή 1 ή 64 ή 11
Στις δύο πρώτες περιπτώσεις οι άλλοι 3 θα μπορούν να σχηματίσουν τα αποτελέσμματα κάθε πράξης του 3 ή του 8 με το 24. Καμιά τριάδα δεν μπορεί να το σχηματίσει.
Στις υπόλοιπες σντίστοιχα πρέπει ένα ζευγος να φτιάχνει τα σχετικά αποτελέσματα.
Αν μου πεις ότι η λύση είναι σωστή θα κάτσω να καταγράψα αναλυτικά τις περιπτώσςεις, αλλιώς να μην παιδεύομαι χεχε
Χαιρετώ.
Κάποτε οι καμπύλες των γραφικών παραστάσεων ζωντανεύουν, είναι διαφορίσιμες γιατί είναι λείες κι όμορφες, έχουν ακρότατες τιμές γιατί αρνούνται τη μονοτονία, δεν έχουν όριο πραγματικό, αλλά μπορείς και τις φαντάζεσαι στο άπειρο και η ασύμπτωτη ευθεία είναι το καράβι που σε ταξιδεύει πλάι τους.
- Demetres
- Γενικός Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Την επαναφέρω γιατί ξεχάστηκε. Να απολογηθώ σε όσους προσπάθησαν να αποδείξουν ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε το 24 και να δώσω την υπόδειξη ότι υπάρχει πράγματι τρόπος για να γίνει.
8*8div3+3
Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα , η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει .
(8*8)div3+3
Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα , η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει .
-
Παύλος Μαραγκουδάκης
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Αν επιτρέπεται το ακέραιο μέρος, τότε
.
.Στάλα τη στάλα το νερό το μάρμαρο τρυπά το,
εκείνο που μισεί κανείς γυρίζει κι αγαπά το.
εκείνο που μισεί κανείς γυρίζει κι αγαπά το.
- Demetres
- Γενικός Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Έξυπνη λύση αλλά το ακέραιο μέρος δεν επιτρέπεται. Μόνο πρόσθεση, αφαίρεση πολλαπλασιασμός και διαίρεση επιτρέπονται.Παύλος Μαραγκουδάκης έγραψε:Αν επιτρέπεται το ακέραιο μέρος, τότε.
8div[3-(8div3)] = 24
Για μισό να δω και πως λειτουργεί το latex να το γράψω ανθρώπινα !
Σωστά το σκέφτηκα?
Σωστά το σκέφτηκα?
- Κοτρώνης Αναστάσιος
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Ωραίος!!!aflex69 έγραψε:![]()
Σωστά το σκέφτηκα?
Εσύ....; Θα γίνεις κανίβαλος....;
Γιατί να μην επιτρέπεται το ακέραιο μέρος, όπως αναφέρουν οι αξιόλογοι συν-φορουμίτες στις από πάνω απαντήσεις? 
- Demetres
- Γενικός Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Για να γίνει το ερώτημα πιο δύσκολο.aflex69 έγραψε:Γιατί να μην επιτρέπεται το ακέραιο μέρος, όπως αναφέρουν οι αξιόλογοι συν-φορουμίτες στις από πάνω απαντήσεις?
. Μετά μου επέτρεψαν μόνο πρόσθεση,αφαίρεση,πολλαπλασιασμό και διαίρεση.Re: Να κάνετε 24
Demetres έγραψε:Για να γίνει το ερώτημα πιο δύσκολο.aflex69 έγραψε:Γιατί να μην επιτρέπεται το ακέραιο μέρος, όπως αναφέρουν οι αξιόλογοι συν-φορουμίτες στις από πάνω απαντήσεις?Θυμάμαι όταν μου το πρωτοείπαν για να το κάνουν να φανεί δύσκολο μου είπαν «Χρησιμοποίησε ό,τι θες». Η πρώτη σκέψη ήταν να φτιάξω το 4 για να χρησιμοποιήσω παραγοντικό. Δεν μου πήρε πολύ χρόνο να βρω την λύση
. Μετά μου επέτρεψαν μόνο πρόσθεση,αφαίρεση,πολλαπλασιασμό και διαίρεση.
Α χάρην δυσκολίας δηλαδή. Όκευ! Κατάλαβα νομίζω.
Ευχαριστώ για την απάντηση Demetres !
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Dinhoo37 και 1 επισκέπτης