κολλάζ
Συντονιστής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Re: κολλάζ
Καλημέρα σας.
Προτρέποντας μαθητές Α Γυμνασίου να χρησιμοποιήσουν εργαλεια Τ.Ν αντί να εξασκήσουν μο μυαλό τους είναι σαν να προτρέπουμε αθλητές, που πρέπει να κάνουν μερικούς γύρους του γηπέδου για προπόνηση, να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικό πατίνι. Έτσι μαθαίνουν να οδηγούν πατίνι, αλλά μένουν αγυμναστοι.
Αυτή είναι η γνώμη μου.
-
- Επιμελητής
Γιώργο, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Εύστοχος και ωραίος ο παραλληλισμός με το πατίνι.Γιώργος Ρίζος έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 06, 2025 1:14 pmΚαλημέρα σας.
Προτρέποντας μαθητές Α Γυμνασίου να χρησιμοποιήσουν εργαλεια Τ.Ν αντί να εξασκήσουν μο μυαλό τους είναι σαν να προτρέπουμε αθλητές, που πρέπει να κάνουν μερικούς γύρους του γηπέδου για προπόνηση, να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικό πατίνι. Έτσι μαθαίνουν να οδηγούν πατίνι, αλλά μένουν αγυμναστοι.
Αυτή είναι η γνώμη μου.
Εμένα μου φαίνεται οξύμωρο να αναρτούμε μία άσκηση που απευθύνεται σε μαθητές που μόλις άρχισαν να μαθαίνουν Γεωμετρία (και άρα να θεωρούμε ότι η άσκηση είναι προσιτή) και παράλληλα να τους λέμε "αν δεν τα καταφέρεις, δεν πειράζει, μπορείς να βρεις κάπου έτοιμη την λύση με Google και τα παρεμφερή, οπότε σε παρακαλώ αντέγραψέ την και βάλε την εδώ να την διαβάσω και εγώ γιατί ο ίδιος δεν έχω τον χρόνο να ψάχνω στο Google".
Όταν προτρέπω σε χρήση ΑΙ, έχω δοκιμάσει τα καλύτερα μοντέλα και έχουν αποτύχει. Πρέπει να τα απομυθοποιήσουν και οι μαθητές.Θα επανέλθω σε άλλη Δ. Συζήτηση. Πάντως έχει ενδιαφέρον το ότι μπορούμε πάντα να βρίσκουμε προβλήματα που ένας μαθητής Α γυμνασίου ή και μικρότερος μπορεί να λύσει , αλλά τα φοβερά και τρομερά ΑΙ όχι.
Παράρτημα Λευκάδας
-
- Επιμελητής
Καλό βράδυ. Με αυτήν την έννοια , είναι δεκτή η προτροπή για όποιον θελήσει να ασχοληθεί με το θέμα. Γιατί το να ανεβάσει κάποιος μια λύση που του την έδωσε η τεχνητή νοημοσύνη, δεν είναι αποδεκτή από την ιστοσελίδα μας.αρψ2400 έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 06, 2025 3:09 pmΌταν προτρέπω σε χρήση ΑΙ, έχω δοκιμάσει τα καλύτερα μοντέλα και έχουν αποτύχει. Πρέπει να τα απομυθοποιήσουν και οι μαθητές. Θα επανέλθω σε άλλη Δ. Συζήτηση. Πάντως έχει ενδιαφέρον το ότι μπορούμε πάντα να βρίσκουμε προβλήματα που ένας μαθητής Α γυμνασίου ή και μικρότερος μπορεί να λύσει , αλλά τα φοβερά και τρομερά ΑΙ όχι.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης