μπορει κανεις να μου απαντησει αν εχει χρονο;;
Συντονιστής: Πρωτοπαπάς Λευτέρης
μπορει κανεις να μου απαντησει αν εχει χρονο;;
ψαχνω τη λυση της ασκησης 7 σελιδα 124 σχολικου....απο χθες μεχρι σημερα δεν μου ηρθε κατι στο μυαλο...αν καποιος μπορει να με διαφωτισει;;
- nsmavrogiannis
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Re: μπορει κανεις να μου απαντησει αν εχει χρονο;;
Για το α) Θυμίσου τι έχεις μάθει στην Α' Λυκείου για το πρόσημο ενός τριωύμου που δεν έχει (πραγματικές) ρίζες. Δηλαδή όταν είχε τη διακρίνουσα του αρνητική
Για το β) Τι ξέρουμε για τις ρίζες μιας δευτεροβάθμιας εξίσωσης με πραγματικούς συντελεστές όταν οι ρίζες αυτές δεν είναι πραγματικές; Δηλαδή όταν η διακρίνουσα είναι αρνητική; Πως σχετίζονται σε αυτή την περίπτωση οι δύο ρίζες; Όταν το θυμηθείς σκέψου τι σχέση έχουν μεταξύ τους οι δύο παραστάσεις
όταν τα
είναι όπως στην εκφώνηση.
Μαυρογιάννης
Για το β) Τι ξέρουμε για τις ρίζες μιας δευτεροβάθμιας εξίσωσης με πραγματικούς συντελεστές όταν οι ρίζες αυτές δεν είναι πραγματικές; Δηλαδή όταν η διακρίνουσα είναι αρνητική; Πως σχετίζονται σε αυτή την περίπτωση οι δύο ρίζες; Όταν το θυμηθείς σκέψου τι σχέση έχουν μεταξύ τους οι δύο παραστάσεις
όταν τα
είναι όπως στην εκφώνηση.Μαυρογιάννης
Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Ηράκλειτος
α! μου δειξατε το δρομο...ευχαριστω πολυ...με ολο το 8αρρος αλλη μια ασκηση που με προβληματιζει λιγακι ειναι σελιδα 96 ασκηση 5 β ομαδα...
-
aggelospap
Καλησπερα.Επειδη το τριωνυμο εχει Δ<0 θα εχει τιμες ομοσημες του α,Αρα και τα f( k ), f( λ ) θα ειναι ομοσημα του α,οποτε το γινομενοτους θα ειναι >0.Το β ερωτημα ειναι ευκολο αφου z2=z1 συζυγ. και χρησιμοποιεις την ιδιοτητα του μετρου zxz συζ=|z|^2>0.
-
aggelospap
Η ακηση 5 σελ 96 ειναι απλη θεσε απλα z=x+ψi και κανε πραξεις.
- nsmavrogiannis
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Και οι δύο ασκήσεις μπορούν να λυθούν (η δεύτερη με μεγαλύτερο κόπο είναι αλήθεια) αν θέσεις
και φθάσεις στο κατάλληλο σύστημα το οποίο και λύνεις.
Αν όμως έχεις κάνει (απ΄ότι φαίνεται) και μέτρα μιγαδικών μπορείς να δοκίμασεις και κάτι άλλο: Ψάχνεις για τον μιγαδικό
. Μοίρασε την δουλειά και βρες πρώτα το μέτρο του (και στις δύο περιπτώσεις). Δηλαδή προσπάθεισε από την
ή την
να μάθεις το μέτρο του
.
Αυτό βέβαια γενικά δεν αρκεί. Αν όμως ξέρεις το
πως θα γίνουν τότε οι εξισώσεις σου;
Μαυρογιάννης
Είδα ότι με πρόλαβε ο Άγγελος. Δεν πειράζει ακόμη καλλίτερα.
και φθάσεις στο κατάλληλο σύστημα το οποίο και λύνεις.Αν όμως έχεις κάνει (απ΄ότι φαίνεται) και μέτρα μιγαδικών μπορείς να δοκίμασεις και κάτι άλλο: Ψάχνεις για τον μιγαδικό
. Μοίρασε την δουλειά και βρες πρώτα το μέτρο του (και στις δύο περιπτώσεις). Δηλαδή προσπάθεισε από την
ή την
να μάθεις το μέτρο του
. Αυτό βέβαια γενικά δεν αρκεί. Αν όμως ξέρεις το
πως θα γίνουν τότε οι εξισώσεις σου;Μαυρογιάννης
Είδα ότι με πρόλαβε ο Άγγελος. Δεν πειράζει ακόμη καλλίτερα.
τελευταία επεξεργασία από nsmavrogiannis σε Πέμ Αύγ 06, 2009 4:07 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σημείωση
Λόγος: Σημείωση
Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Ηράκλειτος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες