έχουμε ότι τα συνεκτικά κατά τόξα υποσύνολα είναι ακριβώς τα κυρτά υποσύνολα αν και μόνο αν
.Τι θα μπορούσατε να πείτε για αυτήν την ιδιότητα; Θέλω ένα διαισθητικό(γεωμετρικό) επιχείρημα που να εξηγεί αυτήν την ιδιότητα.
Τι χαλάει στην περίπτωση
;Συντονιστής: matha
έχουμε ότι τα συνεκτικά κατά τόξα υποσύνολα είναι ακριβώς τα κυρτά υποσύνολα αν και μόνο αν
.
;Τα δύο σχήματα που ακολουθούν, απαντούν στο ερώτημά σου. Και τα δύο είναι συνεκτικά κατά τόξα αλλά μη κυρτά.stranger έγραψε: ↑Κυρ Μαρ 22, 2020 2:54 amΩς γνωστόν στονέχουμε ότι τα συνεκτικά κατά τόξα υποσύνολα είναι ακριβώς τα κυρτά υποσύνολα αν και μόνο αν
.
Τι θα μπορούσατε να πείτε για αυτήν την ιδιότητα; Θέλω ένα διαισθητικό(γεωμετρικό) επιχείρημα που να εξηγεί αυτήν την ιδιότητα.
Τι χαλάει στην περίπτωση;
.
και όχι σε όλες, είναι θέμα «χώρου». Εξηγούμαι αμέσως. Στον
ας πάρουμε ένα σύνολο
που είναι κατά τόξα συνεκτικό (δηλαδή κατά μονοπάτια, μιας και αυτές οι έννοιες συμπίπτουν στους Ευκλείδειους χώρους). Αυτό σημαίνει ότι για κάθε δύο σημεία
υπάρχει μία συνεχής συνάρτηση
τέτοια ώστε
και
- με άλλα λόγια, υπάρχει ένα «μονοπάτι» από το ένα σημείο στο άλλο που βρίσκεται εξ ολοκλήρου «μέσα» στο σύνολο. Ωστόσο, σε ένα σύνολο σαν το
που ζει πάνω στην ευθεία, τι άλλο μπορεί να είναι ένα μονοπάτι παρά ένα ευθύγραμμο τμήμα; Επομένως, η έννοια αυτή συμπίπτει με την έννοια της συνήθους συνεκτικότητας αλλά και της κυρτότητας στον
- λόγω «στενότητας χώρου».
, για παράδειγμα, μπορούμε να πάρουμε ένα σύνολο αυτό εδώ.
,
, έχουμε μονοπάτια που δεν είναι «ευθύγραμμα τμήματα», άρα αναμένουμε η κατά τόξα συνεκτικότητα να μη συμπίπτει με την κυρτότητα.
Η κυρτότητα είναι μια γεωμετρική ιδιότητα.stranger έγραψε: ↑Κυρ Μαρ 22, 2020 2:54 amΩς γνωστόν στονέχουμε ότι τα συνεκτικά κατά τόξα υποσύνολα είναι ακριβώς τα κυρτά υποσύνολα αν και μόνο αν
.
Τι θα μπορούσατε να πείτε για αυτήν την ιδιότητα; Θέλω ένα διαισθητικό(γεωμετρικό) επιχείρημα που να εξηγεί αυτήν την ιδιότητα.
Τι χαλάει στην περίπτωση;
ταυτίζονται δεν λέει τίποτα γιατί εκεί είναι τετριμμένες.Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη εξήγηση και είναι αυτή που είχα στο μυαλό μου και εγώ.Μάρκος Βασίλης έγραψε: ↑Κυρ Μαρ 22, 2020 1:24 pmΩστόσο, σε ένα σύνολο σαν τοπου ζει πάνω στην ευθεία, τι άλλο μπορεί να είναι ένα μονοπάτι παρά ένα ευθύγραμμο τμήμα; Επομένως, η έννοια αυτή συμπίπτει με την έννοια της συνήθους συνεκτικότητας αλλά και της κυρτότητας στον
- λόγω «στενότητας χώρου».
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης