Πως μπορώ να βρω το supA; Νομίζω πως είναι supA = 1 αλλά δεν καταφέρνω να το αποδείξω.
Διαισθητικά καταλαβαίνω ότι επειδή ο αριθμητής συγκλίνει στο e ενώ ο αριθμητής τείνει στο άπειρο όταν το n τείνει στο άπειρο, το κλάσμα συνεχώς θα μικραίνει. Ξέρω δηλαδή ότι:
α) για n=1 το κλάσμα μας ισούται με 1 και
β) το κλάσμα μας
μικραίνει όσο το n μεγαλώνει.Πως μπορώ όμως να εκφράσω μια αυστηρή απόδειξη για το παραπάνω;
Ισοδύναμα, μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε να δείξουμε ότι
για κάθε n φυσικό αριθμό. Δοκίμασα και με επαγωγή αλλά δυστυχώς δεν κατέληξα κάπου...Αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα στο mathematica.gr κι ελπίζω να βοηθηθώ από την κοινότητα μέχρι να μπορέσω κι εγώ κάποια στιγμή να βοηθώ νεότερα μέλη λύνοντας απορίες.
Ευχαριστώ
και 
είναι άνω φραγμένος. Το καλύτερο φράγμα είναι το e, αλλά θα κάνω την ζωή μου ευκολότερη και θα πω ότι ένα άνω φράγμα είναι το 3. ’Αρα
.
αν
. Οπότε η μέγιστη τιμή 1 προκύπτει από σύγκριση μόνο των τιμών της δοθείσας ακολουθίας για n = 1 και n = 2, και λοιπά.
συγκλίνει στο e και είναι φραγμένο από αυτό. Αν θέλαμε να το αποδείξουμε αντί να το θεωρήσουμε γνωστό, ότι το 
έχουμε 

(απλό και γνωστό).
;
,
,
αν και μόνο αν
αν και μόνο αν
αν και μόνο αν
αν και μόνο αν
.
και άθροισμα 2;
.
για κάθε n φυσικό αριθμό;
και δείχνεις ότι είναι γν.αύξουσα και άνω φραγμένη χρησιμοποιώντας και την Bernoulli. δεν προλαβαίνω να τη γράψω ολόκληρη την απόδειξη αλλά νομίζω σε ένα οποιοδήποτε βιβλίο ανάλυσης μπορείς να τη βρείς.