Διαγώνισμα στο 1 κεφάλαιο

Συντονιστής: stranton

Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Επικοινωνία:

Διαγώνισμα στο 1 κεφάλαιο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Δευ Ιαν 17, 2011 11:31 pm

Ένα διαγώνισμα στο 1ο κεφάλαιο στην Άλγεβρα Α΄ Λυκείου, διάρκεια 70 λεπτά περίπου...

Ο μέσος όρος τάξης ήταν στο 11,5.

Το θέμα Β είναι από το βιβλίο του Μπάμπη (Θέμα 4ο σελ. 120), απλά πρόσθεσα ένα υποερώτημα το τελευταίο (δες το Μπάμπη θα σου αρέσει)

Το θέμα Γ είναι δικό μου, αναμένω σχόλια...

Βάζω και λύσεις για να δείτε τις προτεινόμενες λύσεις...
Συνημμένα
Λύσεις - Διαγώνισμα 1ου Τετραμήνου - Άλγεβρα - Α4.pdf
(253.67 KiB) Μεταφορτώθηκε 1956 φορές
ShowLetter.gif
ShowLetter.gif (29.37 KiB) Προβλήθηκε 3205 φορές

(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Επιμελητής

Re: Διαγώνισμα στο 1 κεφάλαιο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ » Τρί Ιαν 18, 2011 8:08 am

Μια χαρά θέματα, Μάκη. Ότι πρέπει για την Α Λυκείου. Θεωρώ ότι αρκετοί μαθητές θα έγραψαν άριστα. Ο χαμηλός μέσος όρος πιστεύω ότι οφείλεται στους μαθητές που πάντα υπάρχουν σε κάθε τάξη που έρχονται "με το στανιό" στο σχολείο που το θέλει η Πολιτεία μονόπλευρο: Όλοι να προωθηθούν σε Πανεπιστήμια ή σε ΤΕΙ και φτάσαμε στο σημερινό χάλι να πλεονάζουν οι επιστήμονες και να μην υπάρχουν τεχνίτες (υδραυλικοί, σωστοί μηχανικοί αυτοκινήτων, σωστοί ηλεκτρολόγοι κλπ).
Με την ευκαιρία, να σας καταθέσω και κάτι που μου έκανε τρομερή εντύπωση: Πριν λίγους μήνες, κλήθηκε από συγγενή μου υδραυλικός για να επιδιορθώσει έναν θερμοσίφωνα (που έσταζε γιατί. είχαν σκουριάσει κάποιες βίδες).
Έκανε 20 λεπτά και ζήτησε 60 ευρώ!!! Προχθές, κάλεσα στο σπίτι έναν γιατρό (Κυριακή ήταν) για να εξετάσει την μητέρα μου που είχε αρωστήσει. Κάθησε 1,5 ώρες για να της κάνει πλήρη εξέταση (είχε πολλά προβλήματα υγείας) καί ζήτησε 50 ευρώ!!!!
Αθάνατη Ελλάδα!!!!!!
Φιλικά,
Δημήτρης

Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Επικοινωνία:

Re: Διαγώνισμα στο 1 κεφάλαιο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Τρί Ιαν 18, 2011 2:53 pm

Στο θέμα Γ το τρίτο υποερώτημα καταλήγω ότι \displaystyle{\left( {\alpha  - 1} \right) > 0} που ισχύει για κάθε α πραγματικό αριθμό.

Απλά δεν έχω δείξει ότι: \displaystyle{\alpha  \ne 1} που στο νέο φυλλάδιο το έχω προσθέσει...

Η απόδειξη είναι η εξής (μια απλή και σύντομη):

\displaystyle{\alpha  \ne 1 \Leftrightarrow \left( {\sqrt 6  - \sqrt 5 } \right)\left( {\sqrt 7  + \sqrt 6 } \right) \ne 1 \Leftrightarrow \sqrt 7  + \sqrt 6  \ne \frac{1}{{\sqrt 6  - \sqrt 5 }} \Leftrightarrow \sqrt 7  + \sqrt 6  \ne \frac{{1 \cdot \left( {\sqrt 6  + \sqrt 5 } \right)}}{{\left( {\sqrt 6  - \sqrt 5 } \right)\left( {\sqrt 6  + \sqrt 5 } \right)}}}
\displaystyle{ \Leftrightarrow \sqrt 7  + \sqrt 6  \ne \frac{{1 \cdot \left( {\sqrt 6  + \sqrt 5 } \right)}}{{{{\sqrt 6 }^2} - {{\sqrt 5 }^2}}} \Leftrightarrow \sqrt 7  + \sqrt 6  \ne \frac{{1 \cdot \left( {\sqrt 6  + \sqrt 5 } \right)}}{1} \Leftrightarrow \sqrt 7  + \sqrt 6  \ne \sqrt 6  + \sqrt 5  \Leftrightarrow \sqrt 7  \ne \sqrt 5 } που ισχύει

Όσο για τα θέματα, το Θέμα Α είναι θεωρία και εφαρμογή της θεωρίας, το Θέμα Β είναι γραμμένο στον πίνακα εκτός από ένα υποερώτημα, μόνο το Θέμα Γ είναι άγνωστο για τους μαθητές.

Το τμήμα που το έβαλα είναι καλό, πολύ καλό θα έλεγα και τελικά δεν τα βρήκαν τόσο εύκολα όπως λες Δημήτρη, δεν ξέρω αν πέτυχαν τον στόχο τους αλλά γενικά σε αυτό το επίπεδο κάνω το μάθημά μου άρα και αυτά ζητώ...

(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή σε “ΑΛΓΕΒΡΑ Α'”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες