Ας δούμε δυο ανισότητες στο R.
Αν α,β,γ, ρ πραγματικοί με ρ>0, να δειχθεί ότι:
1.

2.

Καλή Κυριακή, για δροσιά δεν ξέρω.
Θωμάς
Συντονιστής: exdx

και
η δεύτερη...
αρα και για τα δικά μας α,β γιατί αν λάβουμε τη διακρίνουσα του τριωνύμου με μεταβλητη το α, έχουμε:
, για κάθε β που μας ενδιαφέρει.
,
, αρα η ανισότητα γίνεται:
, η οποία θέτοντας
, μπορεί να γίνει:
, ανισότητα η οποία αληθεύει για κάθε α, β απο τα δικά μας , γιατί :
.
.
, η ανισότητα γίνεται:
,![\displaystyle{\displaystyle
\Delta = ( - \sqrt {\frac{8}
{3}} |a + \beta + \gamma |)^2 - 4(a^2 + \beta ^2 + \gamma ^2 + a\beta + a\gamma + \beta \gamma ) = ...\mathop = \limits^{\left( \Gamma \right)} - \frac{2}
{3}\left[ {\left( {a - \beta } \right)^2 + \left( {\beta - \gamma } \right)^2 + \left( {a - \gamma } \right)^2 } \right] \leqslant 0
} \displaystyle{\displaystyle
\Delta = ( - \sqrt {\frac{8}
{3}} |a + \beta + \gamma |)^2 - 4(a^2 + \beta ^2 + \gamma ^2 + a\beta + a\gamma + \beta \gamma ) = ...\mathop = \limits^{\left( \Gamma \right)} - \frac{2}
{3}\left[ {\left( {a - \beta } \right)^2 + \left( {\beta - \gamma } \right)^2 + \left( {a - \gamma } \right)^2 } \right] \leqslant 0
}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/315d38252dee3259b102fd0758bf4cab.png)
Χρήστο έκανα τη διόρθωση, για την οποία είχες δίκιο.chris_gatos έγραψε: Νομίζω , πως πρόκειται για ανισότητες και οχι ανισώσεις ( κι εγω έκανα το ίδιο λάθος, αλλά έμαθα! Ας είναι καλά ο Κύριος Αντώνης...).
Ουφ, πολύ γράψιμο, αλλά βοήθησε στο να περάσει σιγά-σιγά η επήρεια τη ενεσης...
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
Αν είναι να επισκεφτείτε τον οδοντογιατρό σας πάρτε και κανένα βιβλίο ή καμία άσκηση μαζί σας! Θα περάσετε πιο ευχάριστα την αναμονή σας!

Ραϊκόφτσαλης Θωμάς έγραψε:
Χρήστο περαστικά στο δόντι σου, αν και νομίζω ότι φταίει η Όλγα για τον πονόδοντο.
Θωμάς
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης