Μέχρι 12/03/2012 'Αλγεβρα Β'Λυκείου (γιατί όχι και Α'Λυκείου)
Συντονιστής: polysot

.Θέτουμε τώρα
και έχουμε
.Παίρνοντας τώρα τη διακρίνουσά της έχουμε:
και άρα οι λύσεις της είναι:
με τη δεύτερη να απορρίπτεται αφού έχει αρνητικό πρόσημο (οδηγεί σε μιγαδικές λύσεις) άρα οι λύσεις της (1) είναι οι: 
για την (1) ισχύει:
άρα καταλήγουμε σε άτοπο.Για
παρατηρούμε
δηλαδή και πάλι καταλήγουμε σε άτοπο άρα οι λύσεις της εξίσωσης βρίσκονται στα εξής παρακάτω διαστήματα:
.Όλα τα παραπάνω είναι λάθος.Ch.Chortis έγραψε:Η εξίσωση γράφεται και έτσι:.Θέτουμε τώρα
και έχουμε
.Παίρνοντας τώρα τη διακρίνουσά της έχουμε:
και άρα οι λύσεις της είναι:
με τη δεύτερη να απορρίπτεται αφού έχει αρνητικό πρόσημο (οδηγεί σε μιγαδικές λύσεις) άρα οι λύσεις της (1) είναι οι:
Διαφορετικά γιαγια την (1) ισχύει:
άρα καταλήγουμε σε άτοπο.Για
παρατηρούμε
ηλαδή και πάλι καταλήγουμε σε άτοπο άρα οι λύσεις της εξίσωσης βρίσκονται στα εξής παρακάτω διαστήματα:

.Επειδή η διακρίνουσα του
είναι μικρότερη του μηδενός
και οδηγεί σε μιγαδικές λύσεις, ασχολούμαστε μόνο με το
(μας αρκεί ένας από τους δύο παράγοντες να είναι μηδέν για να μηδενιστεί το γινόμενο).Έχουμε για διακρίνουσα
και άρα οι πραγματικές λύσεις της εξίσωσης είναι οι:
.Έγινε διόρθωση στο κομμάτι με τους μιγαδικούς.Θα ήταν πολύ ωραίο να παρουσίαζες και την πορεία της παραγοντοποίησης. Αν κάποιος π.χ δεν έχει Wolfram,τι κάνει;Ch.Chortis έγραψε:Διορθώνω τη προηγούμενη δημοσίευσή μου.Έχουμε
Νομίζω πως πεντακάθαρα στην εκφώνηση ζητάω λύση στους πραγματικούς.Ch.Chortis έγραψε: και οδηγεί σε μιγαδικές λύσεις (δε ξέρω αν μαθητές της Β' Λυκείου γνωρίζουν από μιγαδικούς-νομίζω πως όχι)
καλημέραchris_gatos έγραψε:Θα ήταν πολύ ωραίο να παρουσίαζες και την πορεία της παραγοντοποίησης. Αν κάποιος π.χ δεν έχει Wolfram,τι κάνει;Ch.Chortis έγραψε:Διορθώνω τη προηγούμενη δημοσίευσή μου.Έχουμε
Καλημέρα. Εγώ όμως εννοώ το πρόγραμμα που διαπράττει έτοιμες παραγοντοποιήσεις.
Για να ξεκαθαρίσω κι εγώ, ως παράδειγμα το έφερα και μόνο.Ch.Chortis έγραψε:Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα όταν λέω Wolfram εννοώ ένα νέο μέλος του mathematica (έχει κάνει τρεις δημοσιεύσεις,νομίζω).Το άλλο-το πρόγραμμα- δεν το χρησιμοποιώ.
Ch.Chortis έγραψε:Νομίζω πως όλοι είμαστε ικανοποιημένοι τώρα (έκανα επεξεργασία)!
, δεν παραγοντοποιείται .
?Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες