Παγκύπριες Εξετάσεις 2012-Μαθ. Κατεύθυνσης
Συντονιστές: Πρωτοπαπάς Λευτέρης, R BORIS, KAKABASBASILEIOS, Μπάμπης Στεργίου, m.pαpαgrigorakis, Καρδαμίτσης Σπύρος
-
geomyljason
Παγκύπριες Εξετάσεις 2012-Μαθ. Κατεύθυνσης
Στην πιο κάτω ιστοσελίδα βρίσκονται τα θέματα των Μαθηματικών(Κατεύθυνσης) των Παγκυπρίων εξετάσεων 2012, που προκάλεσαν αντιδράσεις, μαζί με τις λύσεις τους (καθώς και όλα τα υπόλοιπα θέματα). http://www.moec.gov.cy/ypexams/panexams ... s2012.html
- chris_gatos
- Επιμελητής
Re: Παγκύπριες Εξετάσεις 2012-Μαθ. Κατεύθυνσης
Καλησπέρα.
Χωρίς να έχω δει τα θέματα σε βάθος, να ρωτήσω γιατί αυτές οι αντιδράσεις;
Χωρίς να έχω δει τα θέματα σε βάθος, να ρωτήσω γιατί αυτές οι αντιδράσεις;
Χρήστος Κυριαζής
-
geomyljason
Το θέμα συζητήθηκε και στην επιτροπή παιδείας της βουλής. Ενδεικτικό είναι και το πιο κάτω άρθρο
http://www.paideia-news.com/index.php?o ... Itemid=417
http://www.paideia-news.com/index.php?o ... Itemid=417
- chris_gatos
- Επιμελητής
-
geomyljason
Πως μπορεί να λυθεί η άσκηση 2 του Β΄μέρους των παγκυπρίων εξετάσεων με βάση την εκφώνηση;
- parmenides51
- Επικοινωνία:
Με αφορμή τα παραπάνω θέματα η Επιτροπή Παιδείας και άλλοι εισηγήθηκαν στον Υπουργό Παιδείας να αξιολογηθεί ο θεσμός των Παγκύπριων Εξετάσεων από Επιστημονική Επιτροπή. Σχετικά εδώ κι εδώ.
Στην Ελλάδα (νομίζω πως) δεν μας νοιάζει άλλωστε ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων στα Μαθηματικά από την στιγμή που τα δύσκολα θέματα είναι δύσκολα για όλους (προσωπική μου εκτίμηση), στην Κύπρο γιατί διαμαρτύρονται τόσο;
Στην Ελλάδα (νομίζω πως) δεν μας νοιάζει άλλωστε ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων στα Μαθηματικά από την στιγμή που τα δύσκολα θέματα είναι δύσκολα για όλους (προσωπική μου εκτίμηση), στην Κύπρο γιατί διαμαρτύρονται τόσο;
- Demetres
- Γενικός Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Αν καταλαβαίνω καλά οι εξετάσεις είναι και εισαγωγικές και απολυτήριες. Για το πρώτο κομμάτι (εισαγωγικές) κανονικά δεν πρέπει να τίθεται θέμα αφού όπως λες η δυσκολία είναι ίδια για όλους. Για το δεύτερο κομμάτι (απολυτήριες) αν ένας μαθητής έχει στα τρίμηνα 11,11,11 και πάρει σε αυτές τις εξετάσεις 4 σημαίνει ότι ο μέσος όρος βγαίνει 9 και πρέπει να ξαναδώσει από Σεπτέμβρη.
Όταν έδινα εγώ θυμάμαι ότι υπήρχε διάκριση μεταξύ των δύο εξετάσεων. Μάλλον όμως υπήρχαν φωνές διαμαρτυρίες για τις διπλές εξετάσεις και άλλαξε το καθεστώς.
Όταν έδινα εγώ θυμάμαι ότι υπήρχε διάκριση μεταξύ των δύο εξετάσεων. Μάλλον όμως υπήρχαν φωνές διαμαρτυρίες για τις διπλές εξετάσεις και άλλαξε το καθεστώς.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες