Δίνεται κυρτή συνάρτηση
.1)
α) Να δειχθεί ότι
για κάθε
.β) Να δειχθεί ότι για κάθε
έχουμε
για κάθε
.2)Να αποδειχθεί ότι για κάθε
έχουμε
.Συντονιστής: emouroukos
.
για κάθε
.
έχουμε
για κάθε
.
έχουμε
.
,
,
Δυστυχώς δεν μπορώ να διαβάσω την λύση σου. Χρησιμοποιώ open office και όχι word αλλά δυστυχώς αν και ανοίγει αρχεία .doc, τις φόρμουλες που έχεις δεν τις διαβάζει. (Αν κάποιος έχει ιδέα πως να το κάνω να τις διαβάζει θα του ήμουν ευγνώμων.)mathxl έγραψε:Το γ δεν μου αρέσει έτσι όπως το έκανα
Demetres έγραψε:Δυστυχώς δεν μπορώ να διαβάσω την λύση σου. Χρησιμοποιώ open office και όχι word αλλά δυστυχώς αν και ανοίγει αρχεία .doc, τις φόρμουλες που έχεις δεν τις διαβάζει.
Συγγνώμη πού παρεμβαίνω, αλλά νά σημειώσω ένα δύο θέματα:mathxl έγραψε:...παρόμοια για το έγγραφο μου, έχει μέσα αντικείμενα mathtype, οπότε εάν δεν το έχεις μχμχμ...
. Επομένως υπάρχει κατανόηση γιά όσους δυσκολεύονται μέ τό
καί δημοσιεύουν τίς ασκήσεις ή τίς λύσεις σέ συννημένα αρχεία. Όμως η σύνναψη αρχείου, αντί τής γραφής μηνύματος, έχει αρκετά προβλήματα:
προηγούμενα, άλλο τόσο θά έπρεπε νά υπάρχει προσπάθεια από μέρους τους, ώστε νά μάθουν.Δημήτρη καί γώ οο έχω. Άνοιγέ τα καλύτερα μέ τό Math, αλλά μήν περιμένεις καί πολλά!Demetres έγραψε:Αν κάποιος έχει ιδέα πως να το κάνω να τις διαβάζει θα του ήμουν ευγνώμων.

και
.
την αφήνω αναπόδεικτη μιάς και είναι πασίγνωστη άσκηση που αποδεικνύεται με το θεώρημα μέσης τιμής αλλά και μελέτη συνάρτησης.
σε
αρκεί να γράψουμε (αν
διαλέγουμε κάποιο άλλο που δεν είναι 1):

και μετά την υπόθεση της επαγωγής για
.
και
δίνει
. Παίρνοντας το άθροισμα από 1 έως n μας δίνει την Jensen επειδή
.Είδες από τί "χαμαλοδουλειά" σέ γλύτωσα;chris_gatos έγραψε:...ο Γρηγόρης θα με έβριζε(και με το δίκιο του,τόσα 39 που θα εμφανιζόντουσαν)...

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες