Πρόβλημα με Mathtype
Συντονιστής: polysot
-
ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Πρόβλημα με Mathtype
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω ένα αρχείο word με μαθηματικούς τύπους γραμμένους στο mathtype και όταν το αποθηκεύω σε pdf (windows 7) οποιαδήποτε σχέση έχει το σύμβολο του τόξου δεν εμφανίζεται στο pdf (εμφανίζονται μόνο τα γράμματα χωρίς το σύμβολο του τόξου πάνω από αυτά). Το έχει συναντήσει κάποιος; Πως διορθώνεται;
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Έχω ένα αρχείο word με μαθηματικούς τύπους γραμμένους στο mathtype και όταν το αποθηκεύω σε pdf (windows 7) οποιαδήποτε σχέση έχει το σύμβολο του τόξου δεν εμφανίζεται στο pdf (εμφανίζονται μόνο τα γράμματα χωρίς το σύμβολο του τόξου πάνω από αυτά). Το έχει συναντήσει κάποιος; Πως διορθώνεται;
Ευχαριστώ προκαταβολικά
- george visvikis
- Επιμελητής
Re: Πρόβλημα με Mathtype
Καλησπέρα.ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:Καλησπέρα σε όλους.
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Θα ήθελα κι εγώ να μάθω πώς διορθώνεται. Επίσης δεν μου βγάζει σε pdf ούτε το σύμβολο των γωνιών ούτε τις παρενθέσεις του Mathtype (όχι του πληκτρολογίου, αυτές που επιμηκύνονται όταν πρόκειται για κλάσμα).
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Χρήστο, στείλλε μου ένα μικρό μέρος του αρχείου να το δοκιμάσω και γω.Περίεργο πάντως να συμβαίνει αυτό.ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:Καλησπέρα σε όλους.
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Μπ
Τα απλά "καπέλα" αποθηκεύονται. Το πρόβλημα είναι με τα εκτεταμένα.
Με την αποθήκευση του word σε pdf δεν γίνεται ούτε και αν ενσωματώσετε τις γραμματοσειρές
Αν χρησιμοποιήσετε όμως το acrobat γίνεται
Στα παρακάτω αρχεία φαίνεται αυτό, στο πρώτο μέλος είναι το απλό και στο δεύτερο το εκτεταμένο
Με την αποθήκευση του word σε pdf δεν γίνεται ούτε και αν ενσωματώσετε τις γραμματοσειρές
Αν χρησιμοποιήσετε όμως το acrobat γίνεται
Στα παρακάτω αρχεία φαίνεται αυτό, στο πρώτο μέλος είναι το απλό και στο δεύτερο το εκτεταμένο
- Συνημμένα
-
- acrobat.pdf
- (30.95 KiB) Μεταφορτώθηκε 90 φορές
-
- word.pdf
- (138.77 KiB) Μεταφορτώθηκε 93 φορές
Αποστόλης
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Καλησπέρα.
Συνήθως το πρόβλημα βρίσκεται στις γραμματοσειρές MT extra και Fences, τις οποίες χρησιμοποιεί το Mathtype για τις αγκύλες, παρενθέσεις, σύμβολα γωνιών, τόξων κ.λπ.
Ίσως να είναι παλιές εκδόσεις μη συμβατές με τον Distiller (μετατροπέα σε pdf) που έχει ενσωματωμένο το νεότερο Word.
Δουλεύω με παλιές εκδόσεις και δεν έχω ακριβή εικόνα για τις νεώτερες εκδόσεις.
Πάντως το ένα αρχείο του Αποστόλη (acrobat.pdf) εμφανίζει τα MT extra ενώ το άλλο (word.pdf) όχι, άρα δεν τα μετέτρεψε. Ίσως νεότερη έκδοση του Mathtype να έχει συμβατές γραμματοσειρές.
Συνήθως το πρόβλημα βρίσκεται στις γραμματοσειρές MT extra και Fences, τις οποίες χρησιμοποιεί το Mathtype για τις αγκύλες, παρενθέσεις, σύμβολα γωνιών, τόξων κ.λπ.
Ίσως να είναι παλιές εκδόσεις μη συμβατές με τον Distiller (μετατροπέα σε pdf) που έχει ενσωματωμένο το νεότερο Word.
Πάντως το ένα αρχείο του Αποστόλη (acrobat.pdf) εμφανίζει τα MT extra ενώ το άλλο (word.pdf) όχι, άρα δεν τα μετέτρεψε. Ίσως νεότερη έκδοση του Mathtype να έχει συμβατές γραμματοσειρές.
Χρήστο ποιά έκδοση του mathtype έχεις;
Γιατί πάντα αριθμόν έχοντι. Άνευ τούτου ουδέν νοητόν και γνωστόν.
-
ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
xr.tsif έγραψε:Χρήστο ποιά έκδοση του mathtype έχεις;
την 6.7 πριν από σχεδόν 10 χρόνια
Γιώργο έχω την έκδοση 6.9 στο mathtype και word 2010, οπότε;Γιώργος Ρίζος έγραψε:Καλησπέρα.
Αποστόλης
Σε Word 2007 δοκίμασε:
Αποθήκευση ως --> PDF ή XPS
και ΟΧΙ: Αποθήκευση ως --> Adobe PDF.
Ο δεύτερος απο τους δυο αυτούς τρόπους αποθήκευσης-μετατροπής σε pdf δημιουργεί σχεδόν πάντα προβλήματα.
Ελπίζω να βοήθησα.
Αποθήκευση ως --> PDF ή XPS
και ΟΧΙ: Αποθήκευση ως --> Adobe PDF.
Ο δεύτερος απο τους δυο αυτούς τρόπους αποθήκευσης-μετατροπής σε pdf δημιουργεί σχεδόν πάντα προβλήματα.
Ελπίζω να βοήθησα.
- Μιχάλης Νάννος
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Καλημέρα σας.
Μια άλλη πιθανή λύση στο πρόβλημα είναι να αλλάξετε πρόγραμμα κατασκευής και διαχείρισης pdf.
Το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιώ το Foxit PhantomPDF Business 7 και έχω βρει την υγειά μου.
Όποιος επιθυμεί ας μου στείλει στο: το αρχείο doc ή docx, να το μετατρέψω σε pdf για να δούμε τα αποτελέσματα.
Μια άλλη πιθανή λύση στο πρόβλημα είναι να αλλάξετε πρόγραμμα κατασκευής και διαχείρισης pdf.
Το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιώ το Foxit PhantomPDF Business 7 και έχω βρει την υγειά μου.
Όποιος επιθυμεί ας μου στείλει στο: το αρχείο doc ή docx, να το μετατρέψω σε pdf για να δούμε τα αποτελέσματα.
«Δε θα αντικαταστήσει ο υπολογιστής τον καθηγητή...θα αντικατασταθεί ο καθηγητής που δεν ξέρει υπολογιστή...» - Arthur Clarke
- G.Bas
- Επικοινωνία:
Το πρόγραμμα που έχει ενσωματωμένο το word για να μετατρέπει τα αρχεία του σε PDF μερικές φορές κάνει λάθη σε συνδυασμό με το mathtype.
Μπορείτε να κατεβάσετε το Dopdf, το λινκ εδώ
http://www.dopdf.com/download.php
με το οποίο λογικά θα εμφανίσει σωστά τις σχέσεις.
Μπορείτε να κατεβάσετε το Dopdf, το λινκ εδώ
http://www.dopdf.com/download.php
με το οποίο λογικά θα εμφανίσει σωστά τις σχέσεις.
Let Solutions Say Your Method!
George Basdekis
Cauchy-Schwarz is the best tool!
George Basdekis
Cauchy-Schwarz is the best tool!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες