παρατηρήσεων έχει
και
.Να βρεθεί πόσο πρέπει να μειωθεί κάθε παρατήρηση ώστε το δείγμα να πάψει να είναι ομοιογενές.
Συντονιστής: xr.tsif
παρατηρήσεων έχει
και
.Έστωmanos66 έγραψε:Σε ένα δείγμαπαρατηρήσεων έχει
και
.
Να βρεθεί πόσο πρέπει να μειωθεί κάθε παρατήρηση ώστε το δείγμα να πάψει να είναι ομοιογενές.
η τιμή κατά την οποία μειώνεται κάθε παρατήρηση, δημιουργώντας τη μεταβλητή
,
.
ισχύει:
,
.
και
αντίστοιχα και
.
, τότε το δείγμα Β είναι πιο ομοιογενές από το Α σε κάθε περίπτωση.Φαντάζομαι εννοείς:manos66 έγραψε:Ωραία.
Δύο δείγματα Α και Β έχουν μέσες τιμέςκαι
αντίστοιχα και
.
Αν, τότε το δείγμα Β είναι πιο ομοιογενές από το Α σε κάθε περίπτωση.
Σωστό ή Λάθος;
, τότε το δείγμα Β είναι πιο ομοιογενές από το Α σε κάθε περίπτωση.AνΠρωτοπαπάς Λευτέρης έγραψε:Φαντάζομαι εννοείς:manos66 έγραψε:Ωραία.
αντίστοιχα και
.
Σωστό ή Λάθος;
Σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι η πρόταση είναι σωστή. Αν εννοείς κάτι διαφορετικό το συζητάμε.
, τότε
δεν ορίζεταιΣωστά, όμως η έννοια της ομοιογένειας έχει νόημα μόνο αν ορίζεται ο συντελεστής μεταβολής, δηλαδή όταν η μέση τιμή είναι μη μηδενική.manos66 έγραψε:AνΠρωτοπαπάς Λευτέρης έγραψε:Φαντάζομαι εννοείς:manos66 έγραψε:Ωραία.
αντίστοιχα και
.
Σωστό ή Λάθος;
Σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι η πρόταση είναι σωστή. Αν εννοείς κάτι διαφορετικό το συζητάμε., τότε
δεν ορίζεται
Πρωτοπαπάς Λευτέρης έγραψε: Σωστά, όμως η έννοια της ομοιογένειας έχει νόημα μόνο αν ορίζεται ο συντελεστής μεταβολής, δηλαδή όταν η μέση τιμή είναι μη μηδενική.
Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου και με προβληματίζει το σκεπτικό σου.
Έχω την άποψη ότι από τη στιγμή που χρησιμοποιείται η έννοια της ομοιογένειας θα πρέπει να ορίζεται συντελεστής μεταβολής.
Ας δούμε και άλλες απόψεις.
Θα συμφωνήσω με το Λευτέρη. Η άποψή μου είναι ότι ο διαχωρισμός πρέπει να γίνει ως εξής :manos66 έγραψε:Επομένως έχουμε 3 είδη δειγμάτων :
τα ΟΜΟΙΟΓΕΝΗ , τα ΜΗ ΟΜΟΙΟΓΕΝΗ και τα δείγματα στα οποία ο CV δεν ορίζεται.
Τότε η άρνηση της πρότασης " Το δείγμα είναι ομοιογενές " ΔΕΝ είναι η πρόταση " Το δείγμα δεν είναι ομοιογενές ".
, άρα μιλάμε για ομοιογένεια και
το δείγμα χαρακτηρίζεται ομοιογενές
το δείγμα χαρακτηρίζεται ανομοιογενέςΜέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης