1) Αν

να βρεθεί το όριο

2) Δίνεται το σταθερό σημείο
και το μεταβλητό σημείο
. Για κάθε τιμή του
θεωρώ το ύψος
του τριγώνου
( οπου
η αρχή των αξόνων ) . Να δειχθεί ότι
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Συντονιστής: m.pαpαgrigorakis

και το μεταβλητό σημείο
. Για κάθε τιμή του
θεωρώ το ύψος
του τριγώνου
( οπου
η αρχή των αξόνων ) . Να δειχθεί ότι
almaxios έγραψε: Σάβ Νοέμ 18, 2017 7:19 pm Καλησπέρα , εχω απορίες σε 2 ασκήσεις ορίων και θα ηθελα την βοηθεια σας.
1) Αν
να βρεθεί το όριο
![\lim_{x\rightarrow +\infty}\frac{f(243x)}{f(x)}=\lim_{x\rightarrow +\infty}[\dfrac{f(3x)}{f(x)}\dfrac{f(9x)}{f(3x)}\dfrac{f(27x)}{f(9x)}\dfrac{f(81x)}{f(27x)}\dfrac{f(243x)}{f(81x)}] \lim_{x\rightarrow +\infty}\frac{f(243x)}{f(x)}=\lim_{x\rightarrow +\infty}[\dfrac{f(3x)}{f(x)}\dfrac{f(9x)}{f(3x)}\dfrac{f(27x)}{f(9x)}\dfrac{f(81x)}{f(27x)}\dfrac{f(243x)}{f(81x)}]](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/f08089774011eaf81e6c21bbee58ed55.png)
Για το 1) παρατήρησε ότιalmaxios έγραψε: Σάβ Νοέμ 18, 2017 7:19 pm Καλησπέρα , εχω απορίες σε 2 ασκήσεις ορίων και θα ηθελα την βοηθεια σας.
1) Αν
να βρεθεί το όριο
2) Δίνεται το σταθερό σημείο Α( 0,c ), c > 0 και το μεταβλητό σημείο Β ( t ,0 ) , t > 0 . Για κάθε τιμή του t θεωρώ το ύψος ΟΔ= u(t) του τριγώνου ΑΟΒ ( οπου Ο η αρχή των αξόνων ) . Να δειχθεί ότι![]()
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Προσπάθησα να το λυσω με μετρικες σχεσεις σε ορθογωνια τριγωνα παιρνοντας :
και κατέληξα ότι
οπότε μετά βγήκε εύκολα . Ευχαριστώ πολύ για το σχήμα και την βοήθεια.Ευχαριστώ πολύΤροβαδούρος έγραψε: Σάβ Νοέμ 18, 2017 7:29 pmalmaxios έγραψε: Σάβ Νοέμ 18, 2017 7:19 pm Καλησπέρα , εχω απορίες σε 2 ασκήσεις ορίων και θα ηθελα την βοηθεια σας.
1) Αν
να βρεθεί το όριο
![]()
Ευχαριστώ πολύΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε: Σάβ Νοέμ 18, 2017 7:33 pmΓια το 1) παρατήρησε ότιalmaxios έγραψε: Σάβ Νοέμ 18, 2017 7:19 pm Καλησπέρα , εχω απορίες σε 2 ασκήσεις ορίων και θα ηθελα την βοηθεια σας.
1) Αν
να βρεθεί το όριο
2) Δίνεται το σταθερό σημείο Α( 0,c ), c > 0 και το μεταβλητό σημείο Β ( t ,0 ) , t > 0 . Για κάθε τιμή του t θεωρώ το ύψος ΟΔ= u(t) του τριγώνου ΑΟΒ ( οπου Ο η αρχή των αξόνων ) . Να δειχθεί ότι![]()
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
προσπάθησε να βρεις πρώτα το![]()
και να συνεχίσεις.
Για το 2)Με γεωμετρία βρες πόσο είναι το ύψος σαν συνάρτηση του![]()
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης