το οποίο να προσεγγίζει την τιμή του ολοκληρώματος
με ακρίβεια τριών δεκαδικών ψηφίωνΔεν έχω ξανά αναντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα. Η σκέψη μου:
και μετά λύνεις ως προς
για να βρεις πόσους όρους χρειάζεσαι για τα τρία δεκαδικά.Συντονιστές: grigkost, Κοτρώνης Αναστάσιος
το οποίο να προσεγγίζει την τιμή του ολοκληρώματος
με ακρίβεια τριών δεκαδικών ψηφίων
και μετά λύνεις ως προς
για να βρεις πόσους όρους χρειάζεσαι για τα τρία δεκαδικά.
. η ανισότητα 

Η σειρά που προκύπτει είναι ηargiris95 έγραψε: Κυρ Απρ 15, 2018 8:46 pm Να βρεθεί το μερικό άθροισμα της σειράςτο οποίο να προσεγγίζει την τιμή του ολοκληρώματος
Δεν έχω ξανά αναντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα. Η σκέψη μου:και μετά λύνεις ως προς
Καταρχάς παρατήρησε ότι η σειρά σου έχει προκύψει από το ανάπτυγμα Taylor τηςargiris95 έγραψε: Κυρ Απρ 15, 2018 8:46 pm Να βρεθεί το μερικό άθροισμα της σειράςτο οποίο να προσεγγίζει την τιμή του ολοκληρώματος
Δεν έχω ξανά αναντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα. Η σκέψη μου:και μετά λύνεις ως προς
και ολοκλήρωση αυτής
όρο προς όρο. Μετά ρίξε μια ματιά στο Θεώρημα Leibniz, στην απόδειξή του συγκεκριμένα, για σειρές με
είναι μικρότερη από 
μετά την απάντηση του Λάμπρου, κατάλαβα ότι στην εκφώνηση υπήρχε το τυπογραφικό λάθοςargiris95 έγραψε: Κυρ Απρ 15, 2018 8:46 pm Να βρεθεί το μερικό άθροισμα της σειράςτο οποίο να προσεγγίζει την τιμή του ολοκληρώματος
με ακρίβεια τριών δεκαδικών ψηφίων..
αντί του ορθού
. Γιατί η σειρά
ΔΕΝ συγκλίνει στην τιμή του ολοκληρώματος. Για αυτό και η παρατήρηση στην προηγούμενη ανάρτησή μου.
Πως ακριβώς θα λύσουμε ως προςgrigkost έγραψε: Κυρ Απρ 15, 2018 9:22 pm Οι προσεγγίσεις δεν είναι το forte μου, αλλά το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον. Παραθέτω κάποιες πληροφορίες-ιδέες:
1) πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι
2) H σειρά είναι υπεργεωμετρική και το μερικό άθροισμα δεν έχει κλειστό τύπο. Επομένως χρειάζεται να επιλυθεί, ως προς. η ανισότητα
![]()
αυτή την ανισότητα εφόσον δεν έχουμε κλειστό τύπο για το άθροισμα?Αργύρη,argiris95 έγραψε: Κυρ Απρ 15, 2018 10:20 pmΠως ακριβώς θα λύσουμε ως προςgrigkost έγραψε: Κυρ Απρ 15, 2018 9:22 pm Οι προσεγγίσεις δεν είναι το forte μου, αλλά το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον. Παραθέτω κάποιες πληροφορίες-ιδέες:
1) πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι
2) H σειρά είναι υπεργεωμετρική και το μερικό άθροισμα δεν έχει κλειστό τύπο. Επομένως χρειάζεται να επιλυθεί, ως προς. η ανισότητα
![]()
αυτή την ανισότητα εφόσον δεν έχουμε κλειστό τύπο για το άθροισμα?
η οποία ΔΕΝ συγκλίνει στο
(υπάρχει μια διαφορά
)
, (
) και αυτά που προτείνουν ο Σταύρος και ο Λάμπρος, αφορούν την σειρά
και είναι σωστά.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης