x,y πραγματικοί αριθμοί για τους οποίους ισχύει:
1)

και
2)

Προσδιορίστε την περιοχή R
(αν υπάρχει κάποιος μερακλής, ας το..σχεδιάσει κιόλας!)
και βρείτε το εμβαδόν της.
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.
Συντονιστής: chris_gatos

και
. Που έχω λάθος; Η πρώτη ανισότητα ισχύει;

Μάκη, με μία μικρή διόρθωση οι σχέσεις σου είναι σωστές: Δεν ισχύει η παραπάνω ισοδυναμία. Π.χ. τα x = 1,9 και y = 0,8 ικανοποιούν τις δεύτερες σχέσεις αλλά όχι τις πρώτες. Το σωστό είναι αντί γιαΜάκης Χατζόπουλος έγραψε:Εγώ διακρίνω περιπτώσεις και βρίσκω τα εξής:
Για![]()
να γράψεις
(που σημαίνει ότι το (x,y) είναι πάνω από την ευθεία y = x-1).
και τέσσερα ίσα τρίγωνα με βάση 2 και ύψος 1 οπότε έχουμε
τετραγωνικές μονάδεςΡίχτε μια ματιά (για εμπλουτισμό) και σε αυτό που είναι ανάλογου ύφους . Ερώτηση 25 (έχει και τη λύση)
http://www.wpr3.co.uk/UKMT/teachers/SMC08.html
Σπύρο προκύπτει και με άλλους τρόπους πχ. το εμβαδόν ορθογωνίου μείον το εμβαδόν των (ίσων) τριγώνων... κτλΚαρδαμίτσης Σπύρος έγραψε:με προλάβατε....
και αλλιώς το εμβαδό
Το εμβαδό της επιφάνειας αποτελείται από ένα τετράγωνο πλευράςκαι τέσσερα ίσα τρίγωνα με βάση 2 και ύψος 1 οπότε έχουμε
τετραγωνικές μονάδες

Πολύ σωστά Μιχάλη, κεκτημένη ταχύτητα και σύγχυση με το σύστημα των εξισώσεων... το αφήνω για διδακτικούς σκοπούς!Mihalis_Lambrou έγραψε:Μάκη, με μία μικρή διόρθωση οι σχέσεις σου είναι σωστές: Δεν ισχύει η παραπάνω ισοδυναμία. Π.χ. τα x = 1,9 και y = 0,8 ικανοποιούν τις δεύτερες σχέσεις αλλά όχι τις πρώτες. Το σωστό είναι αντί γιαΜάκης Χατζόπουλος έγραψε:Εγώ διακρίνω περιπτώσεις και βρίσκω τα εξής:
Για![]()
να γράψεις
(που σημαίνει ότι το (x,y) είναι πάνω από την ευθεία y = x-1).
Φιλικά,
Μιχάλης

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης