συνάρτηση με συνεχή παράγωγο τέτοια ώστε
και
. Να βρεθεί το
.Aς την αφήσουμε
ώρες για τους μαθητές μας. Είναι απλή.Edit: Άλλαξα ένα νούμερο ώστε να βγαίνουν εύκολα οι πράξεις. Ήταν απροσεξία μου στην δακτυλογράφηση.
Συντονιστής: R BORIS
συνάρτηση με συνεχή παράγωγο τέτοια ώστε
και
.
.
ώρες για τους μαθητές μας. Είναι απλή.Mihalis_Lambrou έγραψε: Σάβ Ιούλ 31, 2021 3:13 pm Έστωσυνάρτηση με συνεχή παράγωγο τέτοια ώστε
και
.
Να βρεθεί το.
Aς την αφήσουμεώρες για τους μαθητές μας. Είναι απλή.

Οι δύο πρώτες σχέσεις που βρήκες, δηλαδή οι
,
και
.
μέσω των δύο αυτών σχέσεων, όμως δε το κατάφερα.Έχετε δίκιο, και εσύ και ο Τόλης. Είχα τυπογραφικό σφάλμα σε ένα από τα νούμερα της εκφώνησης. Τώρα το έφτιαξα (δείτε παραπάνω).llenny έγραψε: Δευ Αύγ 02, 2021 8:24 am Κι εγώ εκεί έχω φτάσει αλλά οι λύσεις είναι αρκετά "περίεργες" και η μόνη άλλη ιδέα που είχα ήταν να βρω τη παράστασημέσω των δύο αυτών σχέσεων, όμως δε το κατάφερα.
, με λύση
.Mihalis_Lambrou έγραψε: Δευ Αύγ 02, 2021 8:42 amΈχετε δίκιο, και εσύ και ο Τόλης. Είχα τυπογραφικό σφάλμα σε ένα από τα νούμερα της εκφώνησης. Τώρα το έφτιαξα (δείτε παραπάνω).llenny έγραψε: Δευ Αύγ 02, 2021 8:24 am Κι εγώ εκεί έχω φτάσει αλλά οι λύσεις είναι αρκετά "περίεργες" και η μόνη άλλη ιδέα που είχα ήταν να βρω τη παράστασημέσω των δύο αυτών σχέσεων, όμως δε το κατάφερα.
Τώρα το σύστημα είναι, με λύση
.
ZΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ.

Εννοείται. Είναι τριτοβάθμιο πολυώνυμο οπότε έχει πραγματική ρίζα.Tolaso J Kos έγραψε: Δευ Αύγ 02, 2021 10:41 am
Εμένα το Wolfram μου δίνει και δεύτερη λύση για σύστημα αυτό.
Μιχάλη, παίρνω δύοMihalis_Lambrou έγραψε: Δευ Αύγ 02, 2021 11:20 amΕννοείται. Είναι τριτοβάθμιο πολυώνυμο οπότε έχει πραγματική ρίζα.Tolaso J Kos έγραψε: Δευ Αύγ 02, 2021 10:41 am
Εμένα το Wolfram μου δίνει και δεύτερη λύση για σύστημα αυτό.
και δύο
από το σύστημα. Οπότε το
και το
δε μπορεί να είναι μόνο αυτά που έγραψες. Mihalis_Lambrou έγραψε: Δευ Αύγ 02, 2021 8:42 am
Έχετε δίκιο, και εσύ και ο Τόλης. Είχα τυπογραφικό σφάλμα σε ένα από τα νούμερα της εκφώνησης. Τώρα το έφτιαξα (δείτε παραπάνω).
Τώρα το σύστημα είναι, με λύση
.
ZΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ.

Μα αυτό ακριβώς είπα. Το τριτοβάθμιο που αναφέρομαι είναι αφού βρεις την λύσηTolaso J Kos έγραψε: Δευ Αύγ 02, 2021 11:33 amΜιχάλη, παίρνω δύοMihalis_Lambrou έγραψε: Δευ Αύγ 02, 2021 11:20 amΕννοείται. Είναι τριτοβάθμιο πολυώνυμο οπότε έχει πραγματική ρίζα.Tolaso J Kos έγραψε: Δευ Αύγ 02, 2021 10:41 am
Εμένα το Wolfram μου δίνει και δεύτερη λύση για σύστημα αυτό.και δύο
από το σύστημα. Οπότε το
και το
δε μπορεί να είναι μόνο αυτά που έγραψες.

;
Ποιος είπε ότι απορρίπτεται. Είναι άλλη λύση.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες