Καλησπέρα , μια ερώτηση:
υπάρχει κάπου αναρτημένο κάποιο Φ.Ε.Κ. , ή κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο, για το πώς πρέπει να είναι δομημένο ένα διαγώνισμα για τα μαθηματικά του λυκείου και του γυμνασίου ;
Ευχαριστώ
οδηγίες για την κατασκευή διαγωνίσματος
Συντονιστής: spyros
Re: οδηγίες για την κατασκευή διαγωνίσματος
Είναι στο ΦΕΚ 4134/2021 . Βλέπε π.χ εδώ .
Ευχαριστώ πολύ. Ωστόσο αυτό αφορά την τελική εξέταση και καθορίζει τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων. Αν θέλω να βάλω ένα διαγώνισμα τετραμήνου όμως , είμαι ελεύθερος να προσαρμόσω τη δομή των θεμάτων στην τάξη μου ; Ποιος καθορίζει τη δομή αυτού του διαγωνίσματος ; Π.χ. μπορώ να μη βάλω καθόλου θεωρία; Ή ακόμα χειρότερα , μπορώ να βάλω ένα θέμα (όχι θεωρίας) με 5 ερωτήματα ασύνδετα μεταξύ τους ; Αν δεν υπάρχει γενικός κανόνας ποιος με δεσμεύει να μη ζητήσω τον ουρανό με τ' άστρα ;
- Christos.N
Σε όλα αυτά που λες -όσον αφορά το γενικό λύκειο- η απάντηση είναι ναι, γενικά στα διαγωνίσματα και στα τεστ μπορούμε να ζητήσουμε ότι θεωρούμε πιο σημαντικό για την εξέταση της κατανόησης των διδακτικών στόχων που θέτουμε. Απλά είναι συνηθισμένο να γίνεται προσαρμογή στο ύφος του διαγωνίσματος των τελικών εξετάσεων, για να προετοιμάζονται οι μαθητές σε αυτό. Εκεί που διαφοροποιείται και προσαρμόζεται αυστηρά το διαγώνισμα τετραμήνου είναι στο Γυμνάσιο.
Χρήστος Ντάβας
Wir müssen wissen — wir werden wissen! D.Hilbert
Wir müssen wissen — wir werden wissen! D.Hilbert
Σωστά, έτσι πρέπει να γίνεται. Η αρχική μου απορία είχε να κάνει με το αν αυτό που περιγράφετε προβλέπεται από τις οδηγίες του υπουργείου με σαφήνεια. Η απάντηση είναι προφανώς όχι.Christos.N έγραψε: Τετ Νοέμ 17, 2021 9:53 am Σε όλα αυτά που λες -όσον αφορά το γενικό λύκειο- η απάντηση είναι ναι, γενικά στα διαγωνίσματα και στα τεστ μπορούμε να ζητήσουμε ότι θεωρούμε πιο σημαντικό για την εξέταση της κατανόησης των διδακτικών στόχων που θέτουμε. Απλά είναι συνηθισμένο να γίνεται προσαρμογή στο ύφος του διαγωνίσματος των τελικών εξετάσεων, για να προετοιμάζονται οι μαθητές σε αυτό. Εκεί που διαφοροποιείται και προσαρμόζεται αυστηρά το διαγώνισμα τετραμήνου είναι στο Γυμνάσιο.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 3 επισκέπτες