IQ test - εκτίμηση
Συντονιστής: spyros
- DreamingMaths
IQ test - εκτίμηση
Έχω συντάξει ένα IQ test από μόνος μου αλλά το θέμα που με απασχολεί είναι πώς δεν μπορώ να εκτιμήσω το βαθμό του στην περίπτωση που το απαντήσει κάποιος σωστά εν συνόλω. Έχετε μήπως κάτι να μου υποδείξετε για να έχω και αυτό το δεδομένο;
Η επιτυχία είναι ένα πανέμορφο κορίτσι που το λένε Ε(επιμονή), Υ(υπομονή), Α(αγάπη).
Κρατήστε τα με δύναμη στους στόχους σας και θα τους δείτε να πραγματώνονται ...
Νίκος Πελεκανάκης
Νίκος Πελεκανάκης
Ετικέτες:
-
Henri van Aubel
Re: IQ test - εκτίμηση
Μάλλον καλύτερα θα είναι να μας το δείξεις το τεστ που έφτιαξες (αν επιτρέπεται), έτσι ώστε να έχουμε μία εικόνα. Αλλά και πάλι, αυτά τα τεστ γίνονται από ειδικούς (ψυχολόγους, ...κλπ), οπότε δεν νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος. Και κάτι άλλο που έχει πει ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: Τα τεστ νοημοσύνης ενισχύουν τον εγωισμό ενός ανθρώπου (πάρα πολύ άσχημο ελάττωμα ο εγωισμός) (αν βγει καλό το αποτέλεσμα) και μάλιστα δεν χρησιμεύουν σε τίποτα στη ζωή . (το ότι δεν χρησιμεύουν το λέω εγώ, προσωπική μου καθαρά άποψη)DreamingMaths έγραψε: Τετ Μάιος 10, 2023 4:19 pm Έχω συντάξει ένα IQ test από μόνος μου αλλά το θέμα που με απασχολεί είναι πώς δεν μπορώ να εκτιμήσω το βαθμό του στην περίπτωση που το απαντήσει κάποιος σωστά εν συνόλω. Έχετε μήπως κάτι να μου υποδείξετε για να έχω και αυτό το δεδομένο;
Ακόμα, έχω ακούσει ότι αυτά τα τεστ είναι πανδύσκολα! Anyway . Ας προσφερθεί να βοηθήσει κάποιος που ξέρει ...
-
Τσιαλας Νικολαος
Γενικά είναι δύσκολο να σας δώσει κάποιος ακριβείς πληροφορίες για κάτι που είναι τόσο πολύπλοκο. Η Mensa είναι αυτή που φτιάχνει τα ανάλογα τεστ για "επίσημη" πιστοποίηση. Πριν κάποια χρόνια είχε και κάποιο "δοκιμαστικό τεστ" στην σελίδα τους για όποιον ήθελε να δει πως είναι αυτά τα τεστ.. Το έκανα έτσι επιφανειακά μιας και ήμουν άρρωστος και λόγω καραντίνας δεν είχα τι να κάνω.. Δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα δύσκολο παντως.
- DreamingMaths
Προσωπικά, δεν νομίζω ότι όλα τα IQ tests είναι αξιόπιστα, σε σχέση με το γεγονός που κάποιοι προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία στο πόσο νοήμονα είναι κάποια επώνυμα ή όχι άτομα που απλώς έχουν απαντήσει αλάνθαστα κάποια τέτοια tests. Πάντως δεν είναι όλα τόσο δύσκολα... οι περισσότερες ερωτήσεις σε όσα έχω δει, είναι βατές.Henri van Aubel έγραψε: Τετ Μάιος 10, 2023 4:58 pm Μάλλον καλύτερα θα είναι να μας το δείξεις το τεστ που έφτιαξες (αν επιτρέπεται), έτσι ώστε να έχουμε μία εικόνα. Αλλά και πάλι, αυτά τα τεστ γίνονται από ειδικούς (ψυχολόγους, ...κλπ), οπότε δεν νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος. Και κάτι άλλο που έχει πει ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: Τα τεστ νοημοσύνης ενισχύουν τον εγωισμό ενός ανθρώπου (πάρα πολύ άσχημο ελάττωμα ο εγωισμός) (αν βγει καλό το αποτέλεσμα) και μάλιστα δεν χρησιμεύουν σε τίποτα στη ζωή . (το ότι δεν χρησιμεύουν το λέω εγώ, προσωπική μου καθαρά άποψη)
Ακόμα, έχω ακούσει ότι αυτά τα τεστ είναι πανδύσκολα! Anyway . Ας προσφερθεί να βοηθήσει κάποιος που ξέρει ...
Θα αναρτήσω το δικό μου IQ test, για όποιον ενδιαφέρεται και για να έχω την άποψή σας στο αν είναι εύκολο ή δύσκολο, για όποιους θέλουν να πούνε κάτι.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου δώσατε.Τσιαλας Νικολαος έγραψε: Τετ Μάιος 10, 2023 5:13 pm Γενικά είναι δύσκολο να σας δώσει κάποιος ακριβείς πληροφορίες για κάτι που είναι τόσο πολύπλοκο. Η Mensa είναι αυτή που φτιάχνει τα ανάλογα τεστ για "επίσημη" πιστοποίηση. Πριν κάποια χρόνια είχε και κάποιο "δοκιμαστικό τεστ" στην σελίδα τους για όποιον ήθελε να δει πως είναι αυτά τα τεστ.. Το έκανα έτσι επιφανειακά μιας και ήμουν άρρωστος και λόγω καραντίνας δεν είχα τι να κάνω.. Δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα δύσκολο παντως.
Η επιτυχία είναι ένα πανέμορφο κορίτσι που το λένε Ε(επιμονή), Υ(υπομονή), Α(αγάπη).
Νίκος Πελεκανάκης
Νίκος Πελεκανάκης
- george visvikis
- Επιμελητής
Δεν καταλαβαίνω την απάντηση στο ερώτημα
και φυσικά στο
που η μοναδική λογική απάντηση είναι το
αφού όλα τα άλλα σχήματα είναι ευθύγραμμα και γι' αυτό ξεχωρίζει ο κύκλος.Re: IQ test - εκτίμηση
Για το 6 ---> https://en.wikipedia.org/wiki/Look-and-say_sequence
george visvikis έγραψε: Πέμ Μάιος 11, 2023 11:54 am Δεν καταλαβαίνω την απάντηση στο ερώτημακαι φυσικά στο
αφού όλα τα άλλα σχήματα είναι ευθύγραμμα και γι' αυτό ξεχωρίζει ο κύκλος.
- george visvikis
- Επιμελητής
Τώρα βγάζει νόημα. Ευχαριστώ!mick7 έγραψε: Πέμ Μάιος 11, 2023 12:34 pm Για το 6 ---> https://en.wikipedia.org/wiki/Look-and-say_sequence
- DreamingMaths
Για το 10: Καθένα από τα υπόλοιπα σχήματα εκτός από το (Α) ξεχωρίζει σε κάτι, όπως έγραψα. Το (Α) ξεχωρίζει, γιατι ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ. Λυπάμαι, δεν μπορώ να το εκφράσω διαφορετικά.george visvikis έγραψε: Πέμ Μάιος 11, 2023 11:54 am
Δεν καταλαβαίνω την απάντηση στο ερώτημακαι φυσικά στο
Νίκος Πελεκανάκης
Νίκος Πελεκανάκης
- george visvikis
- Επιμελητής
Μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά. Καταλαβαίνω την εξήγηση για το 10.DreamingMaths έγραψε: Πέμ Μάιος 11, 2023 1:50 pmΓια το 10: Καθένα από τα υπόλοιπα σχήματα εκτός από το (Α) ξεχωρίζει σε κάτι, όπως έγραψα. Το (Α) ξεχωρίζει, γιατι ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ. Λυπάμαι, δεν μπορώ να το εκφράσω διαφορετικά.george visvikis έγραψε: Πέμ Μάιος 11, 2023 11:54 am
Δεν καταλαβαίνω την απάντηση στο ερώτημακαι φυσικά στο
Ωστόσο, επιμένω ότι η πιο λογική απάντηση είναι το (Β).
-
Henri van Aubel
Η απάντηση είναι ότι το Α ξεχωρίζει γιατί δεν ξεχωρίζει σε κάτι;
Πολύ "τρελοκομείο" η απάντηση... 
από το λίγο που εχω ασχοληθεί με κοινωνική έρευνα και ερωτηματολόγια (εννοιες, ενδεικτες κτλ) ειχε και λιγες αναφορές σε τεστ iq. Χρειάζεται στάθμιση στον πληθυσμό και έλεγχο εγκυρότητας και αξιοπιστίας (σταθερότητα/αξιοπιστία ελέγχου-επανελεγχου, εσωτερική αξιοπιστία). Μπορεί να σταθμιστεί επίσης με βάση καθιερωμένες κλίμακες τεστ νοημοσύνης. Νομίζω απαραίτητες είναι και γνώσεις ψυχομετρίας για να αντιλαμβάνεσαι τι μετράς με τους αντίστοιχους ενδείκτες.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

μέρες, τα υπόλοιπα
. Η 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους από το δεδομένο πέφτει Παρασκευή. Οπότε η 31 Δεκεμβρίου του δεδομένου δίσεκτου έτους θα πέφτει Κυριακή, οπότε η 31 Δεκεμβρίου του ζητούμενου έτους θα πέφτει Δευτέρα.