βιβλία κατεύθυνσης Β΄και Γ΄Λυκείου

Συντονιστής: swsto

vanalex

βιβλία κατεύθυνσης Β΄και Γ΄Λυκείου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vanalex »

Καλημέρα σε όλους!
Πρώτα απ' όλα να ξαναπώ τα συγχαρητήριά μου σε όσους έχουν δημιουργήσει και στηρίξει αυτό το site το οποίο αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη και προσοδοφόρα πηγή για όσους αγαπούν τα μαθηματικά. Είμαι νέος χρήστης και πραγματικά έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος και από το υλικό που έχω βρει αλλά και από τις συζητήσεις που έχω λάβει μέρος. Θέλω να ρωτήσω κάτι το οποίο δεν αφορά ηλεκτρονικά βιβλία αλλά βιβλία (κυρίως βοηθήματα) εμπορίου - αν αυτό επιτρέπεται και δεν θεωρείται διαφήμιση φυσικά. Μπορείτε να μου πείτε κατά την άποψή σας "καναδυό" εκδόσεις οι οποίες πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο να διαβαστούν από τους μαθητές της Γ΄Λυκείου οι οποίοι δίνουν πανελλήνιες; Και από την μέχρι τώρα εμπειρία μου όσον αφορά την κατεύθυνση της Β΄Λυκείου τα περισσότερα βιβλία που έχω παρατηρήσει στο εμπόριο έχουν πάρα πολλές ασκήσεις άλυτες στο κεφάλαιο των κωνικών τομών και δυσκολούτσικες(πράγμα φυσιολογικό αφού μπορούν να συνδυαστούν σ' αυτό το κεφάλαιο ένα σωρό πράγματα), ενώ τα λυμένα παραδείγματα που δίνουν είναι κάποιες πολύ βασικές εφαρμογές, χωρίς να προχωρούν παραπέρα. Έχετε στο μυαλό σας κάποια έκδοση βοηθήματος που να προχωρά αρκετά σ' αυτόν τον τομέα. Επαναλαμβάνω ότι αν η πολιτική του site δεν επιτρέπει τέτοιου είδους θέματα που μόλις έθεσα θα σας παρακαλούσα να μη μου απαντήσετε. Ευχαριστώ για το χρόνο σας...
Αλέξης Μιχαλακίδης
Άβαταρ μέλους
polysot
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Re: βιβλία κατεύθυνσης Β΄και Γ΄Λυκείου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από polysot »

Συνάδελφε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε ένα βιβλιοπωλείο που διαθέτει πληθώρα τέτοιων βιβλίων να τα μελετήσεις και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου! Στη συνέχεια να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στη λογική και τις ανάγκες σου.
Αυτό που σε εμένα μπορεί να φαίνεται ικανοποιητικό μπορεί να μην καλύπτει εσένα κ.ο.κ.
Η προσωπική επιλογή απαιτεί χρόνο και έρευνα.
Τώρα αν δεν έχεις τη δυνατότητα (επαρχία) να δοκιμάσουμε να κάνουμε κάποιες αναφορές...
Σωτήρης Δ. Χασάπης

Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
vanalex

Re: βιβλία κατεύθυνσης Β΄και Γ΄Λυκείου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vanalex »

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!
Αλέξης Μιχαλακίδης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερα ηλεκτρονικά Βιβλία (free e-books)”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες