Βρείτε με οποιονδήποτε τρόπο τη συνάρτηση που ικανοποιεί τις ακόλουθες σχέσεις για
:

Να θεωρήσετε ότι η συνάρτηση είναι συνεχής, παραγωγίσιμη και ολοκληρώσιμη στο
. Ωστόσο εμείς αναζητάμε λύσεις μόνον για
.Συντονιστές: Μπάμπης Στεργίου, m.pαpαgrigorakis, Καρδαμίτσης Σπύρος, Πρωτοπαπάς Λευτέρης, R BORIS, KAKABASBASILEIOS
:

. Ωστόσο εμείς αναζητάμε λύσεις μόνον για
.Όταν πρωτομαθαίνει κανείς παραγώγους βρίσκει ότιVenizelos έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 11, 2024 1:49 pmΈνα ωραίο θέμα που λύνεται με αρκετούς τρόπους!
Βρείτε με οποιονδήποτε τρόπο τη συνάρτηση που ικανοποιεί τις ακόλουθες σχέσεις για:
Να θεωρήσετε ότι η συνάρτηση είναι συνεχής, παραγωγίσιμη και ολοκληρώσιμη στο. Ωστόσο εμείς αναζητάμε λύσεις μόνον για
.
, το οποίο πάντα συνοδεύεται από το σχόλιο "δηλαδή είναι παράγωγος του εαυτού της". Οπότε η απάντηση είναι έτοιμη και προφανής. Mihalis_Lambrou έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 11, 2024 2:17 pmΌταν πρωτομαθαίνει κανείς παραγώγους βρίσκει ότιVenizelos έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 11, 2024 1:49 pmΈνα ωραίο θέμα που λύνεται με αρκετούς τρόπους!
Βρείτε με οποιονδήποτε τρόπο τη συνάρτηση που ικανοποιεί τις ακόλουθες σχέσεις για:
Να θεωρήσετε ότι η συνάρτηση είναι συνεχής, παραγωγίσιμη και ολοκληρώσιμη στο. Ωστόσο εμείς αναζητάμε λύσεις μόνον για
.
, το οποίο πάντα συνοδεύεται από το σχόλιο "δηλαδή είναι παράγωγος του εαυτού της". Οπότε η απάντηση είναι έτοιμη και προφανής.
Ίσως δεν έχω κατανοήσει τι πραγματικά θέλει να ζητήσει η άσκηση, πέρα από κοινή γνώση.
, νομίζω πως θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε συνάρτηση μορφής
, διότι
.
, για την οποία ισχύει
, σύμφωνα με τους κανόνες παραγώγισης καταλήγουμε πως:
.
.Όχι μόνο. Η εύρεση των συναρτήσεων με
για κάθε
βρίσκεται σε όλα ανεξαιρέτως τα βιβλία Απειροστικού Λογισμού και επίσης όλα τα βιβλία Διαφορικών Εξισώσεων. Γι' αυτό στο αρχικό μου μήνυμα έγραψα ότι πρόκειται για "κοινή γνώση". Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια κύριε Λάμπρου! Θα συνεχίσω να ανεβάζω διάφορες ασκήσεις και κάποια προβλήματα Γ' Λυκείου, Διαγωνισμών και υψηλότερου επιπέδου.Mihalis_Lambrou έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 11, 2024 6:43 pmΌχι μόνο. Η εύρεση των συναρτήσεων μεγια κάθε
βρίσκεται σε όλα ανεξαιρέτως τα βιβλία Απειροστικού Λογισμού και επίσης όλα τα βιβλία Διαφορικών Εξισώσεων. Γι' αυτό στο αρχικό μου μήνυμα έγραψα ότι πρόκειται για "κοινή γνώση".
Πάντως εύγε σου που διαβάζεις βιβλία πολύ πέρα από την ηλικία σου. Συνέχισε.![]()
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες