Geogebra και γωνίες

Συντονιστής: polysot

Άβαταρ μέλους
pito

Geogebra και γωνίες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pito »

Καλημέρα :logo: .Μήπως γνωρίζει κάποιος πως θα μπορούσε να δειχθεί στο geogebra ότι το άθροισμα των γωνιών ενός τριγώνου είναι 2 ορθές ,μεταφέροντας τις γωνίες κατάλληλα και καθιστώντας τες διαδοχικές με άθροισμα μια ευθεία γωνία ; Το θέμα υπήρξε απορία εκλεκτής συναδέλφου που δεν είναι μέλος και το αναρτώ εκ μέρους της . Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το geogebra για να της απαντήσω . Ευχαριστώ!
1. Δεν διδάσκουμε με αυτό που λέμε και κάνουμε. Διδάσκουμε με αυτό που είμαστε.
2. Ο μέτριος δάσκαλος περιγράφει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο σωστός δάσκαλος αποδεικνύει. Ο σπουδαίος δάσκαλος εμπνέει. ( Γουίλιαμ Γουάρντ)

Ετικέτες:
Άβαταρ μέλους
Μιχάλης Νάννος
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Re: Geogebra και γωνίες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μιχάλης Νάννος »

pito έγραψε: Σάβ Φεβ 15, 2025 7:40 am Καλημέρα :logo: .Μήπως γνωρίζει κάποιος πως θα μπορούσε να δειχθεί στο geogebra ότι το άθροισμα των γωνιών ενός τριγώνου είναι 2 ορθές ,μεταφέροντας τις γωνίες κατάλληλα και καθιστώντας τες διαδοχικές με άθροισμα μια ευθεία γωνία ; Το θέμα υπήρξε απορία εκλεκτής συναδέλφου που δεν είναι μέλος και το αναρτώ εκ μέρους της . Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το geogebra για να της απαντήσω . Ευχαριστώ!
Καλημέρα Μυρτώ. Νομίζω ότι οι παρακάτω σύνδεσμοι θα βοηθήσουν!

https://www.geogebra.org/m/VdBv7Ufp

https://www.youtube.com/watch?v=AZ2gukA7n2c
«Δε θα αντικαταστήσει ο υπολογιστής τον καθηγητή...θα αντικατασταθεί ο καθηγητής που δεν ξέρει υπολογιστή...» - Arthur Clarke
Άβαταρ μέλους
pito

Re: Geogebra και γωνίες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pito »

Σε ευχαριστώ πολύ , Μιχάλη,να είσαι καλά !!
1. Δεν διδάσκουμε με αυτό που λέμε και κάνουμε. Διδάσκουμε με αυτό που είμαστε.
2. Ο μέτριος δάσκαλος περιγράφει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο σωστός δάσκαλος αποδεικνύει. Ο σπουδαίος δάσκαλος εμπνέει. ( Γουίλιαμ Γουάρντ)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαθηματικό Λογισμικό”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες