είναι μικρότερες του
.(Οι
μπορεί να είναι όσες θέλουμε, αλλά μου αρκεί να ασχοληθείτε μόνο με την συγκεκριμένη. Αναμένω λύση των δύο γραμμών.)
είναι μικρότερες του
.
μπορεί να είναι όσες θέλουμε, αλλά μου αρκεί να ασχοληθείτε μόνο με την συγκεκριμένη. Αναμένω λύση των δύο γραμμών.)Αρκεί να δείξουμε ότι ο εκθέτης του παραπάνω, δηλαδή οMihalis_Lambrou έγραψε: Τετ Ιουν 03, 2026 8:53 am Να αποδειχθεί ότι όλες οι παραστάσεις της μορφής
είναι μικρότερες του
.
(Οιμπορεί να είναι όσες θέλουμε, αλλά μου αρκεί να ασχοληθείτε μόνο με την συγκεκριμένη. Αναμένω λύση των δύο γραμμών.)
είναι μικρότερος του 2.
είναι μικρότερος του 2.
..Mihalis_Lambrou έγραψε: Τετ Ιουν 03, 2026 8:53 am Να αποδειχθεί ότι όλες οι παραστάσεις της μορφής
είναι μικρότερες του
.
(Οιμπορεί να είναι όσες θέλουμε, αλλά μου αρκεί να ασχοληθείτε μόνο με την συγκεκριμένη. Αναμένω λύση των δύο γραμμών.)
και να κάνουμε χρήση του . Έτσι .athanasio έγραψε: Παρ Ιουν 05, 2026 9:29 am Μόλις την είδα την άσκηση, σκέφτηκα μία παραλλαγή της που μου προκάλεσε το ενδιαφέρον:
Ισχύει το συμπέρασμα, αν οι εκθέτες δεν είναι πεπερασμένοι, αλλά άπειροι το πλήθος;
Τόσο η απόδειξη του κ. Λάμπρου, όσο και η δική μου δεν μπορούν να αποδείξουν κάτι τέτοιο.
(Διαισθητικά κάνοντας μία "ψευτοαπόδειξη" - δεν την παραθέτω, διότι δεν "στέκει" - βλέπω ότι δεν ισχύει η ανισότητα! Είναι έτσι;)
ο n-οστός όρος της ακολουθίας (*), παίρνοντας όριο έχουμε
. Οπότε η ανισότητα δεν είναι γνήσια, αλλά είναι ισότητα.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες