Γ.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Παιδιά ευχαριστώ πολύ όλους για την άμεση απάντηση. Είναι αλήθεια ότι τόσα χρόνια το έδινα στους μαθητές μου έτσι εφαρμόζοντας την ιδιότητα και στο άπειρο. Τόν προβληματισμό μου τον δημιούργησε ο τρίτος γιός μου που δίνει εφέτος εξετάσεις και σε κάποιο βοήθημα είδε να λύνεται με τον δεύτερο τρόπο! Τελικά όμως συμφωνώ πώς η παρατήρηση στη σελίδα 184 που είπε ο Νίκος καλύπτει το θέμα. Νάσται καλά όλοι.
Γιώργος Ασημκόπουλος
Γιώργο, καταρχήν καλή επιτυχία στο γιο σου !
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η κουβέντα που έχουμε κανει εδώ :
viewtopic.php?f=61&t=3511&p=18856&hilit ... %99#p18856
Πρόκειται σίγουρα για σχετικά σοβαρά πράγματα που από χρόνια θα έπρεπε και τυπικά να τα έχουμε λύσει από χρόνια με σαφείς οδηγίες και διευκρινησεις από το ΠΙ και τους συγγραφείς του σχολικού βιβλίου της Γ ' - Λυκείου. Μέχρι στιγμής τα λύνουμε βασιζόμενοι στην καλή μας διάθεση και την παιδαγωγική αρτιότητα των συναδέλφων που διδάσκουν, βαθμολογούν ή συντονίζουν τα βαθμολογικά κέντρα.
Επειδή όμως υπάρχουν μικρές αποκλίσεις στην ερμηνεία ορισμένων σημείων - φυσικά αυτό είναι υγιές για ένα τόσο μεγάλο κλάδο - , πρέπει να πάρουν τα σκήπτρα οι σχολικοί σύμβουλοι, στο έργο των οποίων δίνω μεγάλη σημασία , και να παρέμβουν δυναμικά ώστε το ΠΙ να δώσει καλές οδηγίες . Δεν πρόκειται άλλωστε για χιλιάδες παρατηρήσεις, αλλά το πολύ για καμιά 10-15 σημεία.
Αν μπορέσει να βρει κανένας που συμμετείχε στην συζήτηση το σχετικό μήνυμα που είχα ανοίξει πέρυσι για να μαζέψω αυτές τις παρατηρήσεις, ας με βοηθήσει να το βρω. Ίσως το εμπλουτίσουμε κάπως και το ξαναδώσουμε .
Μπάμπης