.Να εξετάσετε αν είναι ή όχι παραγωγίσιμη για χ=0.
Συντονιστής: KAKABASBASILEIOS

Φοβαμαι οτι στην περιπτωση μου το κλασμα θα ηταν μηδενικο.Στέλιος Μαρίνης έγραψε:Ο άνθρωπος είναι σαν το κλάσμα, ο αριθμητής είναι αυτός που είναι στην πραγματικότητα , ενώ ο παρονομαστής αυτό που πιστεύει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής τόσο μικρότερο και το κλάσμα.
Μετά την ωραία λύση του Μάκη, ας προσθέσω ότι η αιτία του φαινομένου ερμηνεύεται από το γεγονός ότι η σειρά Taylor τηςkonkyr έγραψε:Θεωρούμε τη συνάρτηση f:R->R ,με τύπο.
Να εξετάσετε αν είναι ή όχι παραγωγίσιμη για χ=0.
είναι 
Το δικό μου πάλι είναι καταχρηστικόpapel έγραψε:Φοβαμαι οτι στην περιπτωση μου το κλασμα θα ηταν μηδενικο.Στέλιος Μαρίνης έγραψε:Ο άνθρωπος είναι σαν το κλάσμα, ο αριθμητής είναι αυτός που είναι στην πραγματικότητα , ενώ ο παρονομαστής αυτό που πιστεύει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής τόσο μικρότερο και το κλάσμα.
Στέλιο, πολύ γέλασα με το "καταχρηστικό". Κανένα πρόβλημα.Στέλιος Μαρίνης έγραψε: Το δικό μου πάλι είναι καταχρηστικό
Πολύ ωραία προσέγγιση! Ισχύει κάποιο θεώρημα σχετικό ή απλά είναι διαισθητικό αυτό; Ισχύει και για προσέγγιση με άλλες οικογένειες συναρτήσεων ή μόνο για τα αναπτύγματα taylor;Mihalis_Lambrou έγραψε: Μετά την ωραία λύση του Μάκη, ας προσθέσω ότι η αιτία του φαινομένου ερμηνεύεται από το γεγονός ότι η σειρά Taylor τηςείναι
Άρα η τετραγωνική της ρίζα κοντά στο 0 είναι 2|x| + ...
Φιλικά,
Μιχάλης Λάμπρου

Στέλιο, και 'γω τη θέλω!Μάκης Χατζόπουλος έγραψε: Στέλιο θέλω ηχογραφημένη την παρουσίαση σου από το συνέδριο, ήταν πολύ ζωντανή και με γέλιο, έχασες Μιχάλη που δεν την παρακουλήθησες!!
Πού να την βρω ρε παιδιά; Να την ξανακάνω σε καμιά ταβέρνα; χαχαχαχαΜάκης Χατζόπουλος έγραψε:Υ.Γ: Στέλιο θέλω ηχογραφημένη την παρουσίαση σου από το συνέδριο, ήταν πολύ ζωντανή και με γέλιο, έχασες Μιχάλη που δεν την παρακουλήθησες!!

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης