Βρείτε το όριο

ένας μαθητής γράφει:

Τα σχόλια σας.
Μαυρογιάννης
Συντονιστής: emouroukos

πολυώνυμα.Το
δεν είναι πολυώνυμο.Προφανώς πρέπει από την αρχή να ξεκινήσει με κανονα D'Hospital
.H ένστασή μου είναι μόνο σε αυτή την ισότητα. Ενώ είναι σωστή, θα επιθυμούσα και σωστή δικαιολόγηση. Π.χ. θα ήθελα να έβλεπα γραμμένο κάτι της μορφήςnsmavrogiannis έγραψε:Ως απάντηση στην ερώτηση
Βρείτε το όριο
ένας μαθητής γράφει:

από τον αριθμητή και αφού το όριο της παρένθεσης είναι ίσο με 1,να δουλέψει χωριστά το υπόλοιπο με τυροπιτάλ.
το όριο το καθορίζουν:
και στη συνέχεια χωριστός υπολογισμός για τα επιμέρους όρια.
και επομένως μπορώ να αντικαταστήσω στο όριο
την συνάρτηση
με μια άλλη που έχει το ίδιο όριο".
και
τότε
.Αυτό είναι διδακτικά ένα ωραίο σημείο για διερεύνηση μέσα στην τάξη !Κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί κάποιος να εφαρμόσει αυτή την επικίνδυνη ''ιδιότητα '' ;nsmavrogiannis έγραψε:.....................
Δηλαδή σιωπηρά χρησιμοποίησε την "ιδιότητα":
Ανκαι
, τότε
.
...................
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που ανήγειρε ο Νίκος και θα συμφωνήσω με τον Μπάμπη ότι προσφέρεται για ωραία συζήτηση. Ας δώσω το παράδειγμά μου:Μπάμπης Στεργίου έγραψε:Αυτό είναι διδακτικά ένα ωραίο σημείο για διερεύνηση μέσα στην τάξη !Κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί κάποιος να εφαρμόσει αυτή την επικίνδυνη ''ιδιότητα '' ;nsmavrogiannis έγραψε: Δηλαδή σιωπηρά χρησιμοποίησε την "ιδιότητα":
Ανκαι
, τότε
.
. Η απάντηση είναι βέβαια
. Αν όμως κάποιος ακολουθούσε άκριτα την παραπάνω τεχνική, θα μπορούσε να συμπεράνει ότι
, τότε
. όπερ μη έδει δείξε.Που ξέρουμε μπορεί ο μαθητής να ξέρει τη θεωρία περί big-O and small-Onsmavrogiannis έγραψε: "Ξέρω ότι![]()
Σιλουανέ δεν έχεις άδικο. Μάλιστα η συγκεκριμένη αντιμετώπιση του μαθητή με έβαλε σε σκέψεις.smar έγραψε:Που ξέρουμε μπορεί ο μαθητής να ξέρει τη θεωρία περί big-O and small-O(αστιεύομαι φυσικά, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν δεκτό)
ώστε 

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης