δημιουργία παραπομπής από περιεχόμενα σε σελίδες (word)
Συντονιστής: polysot
- parmenides51
- Επικοινωνία:
δημιουργία παραπομπής από περιεχόμενα σε σελίδες (word)
καθώς ανανεώνω τα διάφορα αρχεία που ετοιμάζω,
θα ήθελα στην 1η σελίδα με τα περιεχόμενα να κάνω κλικ εκεί που γράφει σελίδα 5 πχ. του ίδιου pdf και να με πηγαίνει στην αντίστοιχη σελίδα,
πως μπορώ να το κάνω αυτό;
θα με βόλευε να το κάνω αυτό στην μορφή word που έχω πριν το μετατρέψω σε pdf
ώστε να μην χρειάζεται να το επεξεργάζομαι άλλη φορά αφού το μετατρέψω σε pdf
για την δημιουργία των αρχικών αρχείων χρησιμοποιώ office pro plus 2010 (+ mathtype)
και για δημιουργία δημιουργία pdf χρησιμοποιώ Adobe Acrobat 11.0.1 (άλλοτε χρησιμοποιώ την εντολή save as pdf του office όταν οι παραπομπές περιέχουν το σύμβολο # πχ. viewtopic.php?p=198425#p198425 γιατί το acrobat χάνει τις παραπομπές αυτές κατά την μετατροπή από word σε pdf)
θα ήθελα στην 1η σελίδα με τα περιεχόμενα να κάνω κλικ εκεί που γράφει σελίδα 5 πχ. του ίδιου pdf και να με πηγαίνει στην αντίστοιχη σελίδα,
για την δημιουργία των αρχικών αρχείων χρησιμοποιώ office pro plus 2010 (+ mathtype)
και για δημιουργία δημιουργία pdf χρησιμοποιώ Adobe Acrobat 11.0.1 (άλλοτε χρησιμοποιώ την εντολή save as pdf του office όταν οι παραπομπές περιέχουν το σύμβολο # πχ. viewtopic.php?p=198425#p198425 γιατί το acrobat χάνει τις παραπομπές αυτές κατά την μετατροπή από word σε pdf)
-
Theoxaris Malamidis
Re: δημιουργία παραπομπής από περιεχόμενα σε σελίδες (word)
Πάντως στο word 2003 αυτό το κάνεις ως εξής φτιάχνεις πίνακα περιεχομένων και μετά πατάς ctrl και + και σε πάει στην σελίδα που θές.parmenides51 έγραψε:καθώς ανανεώνω τα διάφορα αρχεία που ετοιμάζω,
Today i will do what others won't
so tomorrow i can do what others cant !
- parmenides51
- Επικοινωνία:
μάλλον δεν κατάλαβες την ερώτηση,Theoxaris Malamidis έγραψε:Πάντως στο word 2003 αυτό το κάνεις ως εξής φτιάχνεις πίνακα περιεχομένων και μετά πατάς ctrl και + και σε πάει στην σελίδα που θές.
για να δουλέψουν οι παραπάνω παραπομπές και να ανοίγουν με ενα κλικ,
αυτός που ετοίμασε το αρχείο πέρασε με κάποιο τρόπο τις παραπάνω παραπομπές
εγώ ρωτάω πως τις καταχωρούμε τις παραπομπές
εσυ απάντησες πως δουλεύουν οι παραπομπες εφόσον είναι έτοιμες
(αν το αρχείο ήταν pdf ήθελε απλώς ένα κλικ και όχι ctrl + για να δουλέψει η παραπομπή)
-
Theoxaris Malamidis
Έτσι φτιάχνεται http://www.youtube.com/watch?v=7dJLeRPneYU ένας πίνακας περιεχομένων πάντως στο word δεν γίνεται με ένα click στο word δουλεύει μόνο με ctrl + δεν ξέρω τι παίζει στο pdf.parmenides51 έγραψε:μάλλον δεν κατάλαβες την ερώτηση,Theoxaris Malamidis έγραψε:Πάντως στο word 2003 αυτό το κάνεις ως εξής φτιάχνεις πίνακα περιεχομένων και μετά πατάς ctrl και + και σε πάει στην σελίδα που θές.
για να δουλέψουν οι παραπάνω παραπομπές και να ανοίγουν με ενα κλικ,
αυτός που ετοίμασε το αρχείο πέρασε με κάποιο τρόπο τις παραπάνω παραπομπές
εγώ ρωτάω πως τις καταχωρούμε τις παραπομπές
εσυ απάντησες πως δουλεύουν οι παραπομπες εφόσον είναι έτοιμες
(αν το αρχείο ήταν pdf ήθελε απλώς ένα κλικ και όχι ctrl + για να δουλέψει η παραπομπή)
Today i will do what others won't
- parmenides51
- Επικοινωνία:
σ' ευχαριστώ, θα το κοιτάξω
- parmenides51
- Επικοινωνία:
τελικά το βιντεάκι δεν με βοήθησε γιατι αναφερόταν σε πίνακα περιεχομένων
αλλά ψάχνοντας τις επιλογές του word (αγγλικό office 2010) βρήκα άλλο τρόπο
Βήματα
1. Στο σημείο που θέλω να πηγαίνω με παραπομπές είτε επιλέγω λέξη είτε κάνω δεξί κλικ
και μετά ορίζω (από το μενού) insert (εισαγωγή) επιλέγω bookmark (σελιδοδείκτης)
2. Στο σημείο που θέλω να βάλω παραπομπή, που δηλαδή θα κάνω κλίκ αρχικά
επιλέγω την λέξη και μετά (από το μενού)insert >> hyperlink >> link to : Page in this document >>bookmark (εισαγωγή >>παραπομπή >> σελιδοδείκτης)
και επιλέγω το bookmark (σελιδείκτη) που έχω ορίσει παραπάνω
(έτσι μπορώ να παραπέμπω σε οποιοδήποτε σημείο του κειμένου θέλω κι οχι μόνο σε αρχή σελίδας )
3. (πως οι προεπιλεγμένοι σελιδοδείκτες θα μπουν σαν bookmarks \ σελιδοδείκτες κατά την δημιουργία pdf)
αφού ονομάσω κατάλληλα τους σελιδοδείκτες πχ. Θεμα 1, Θέμα 2, ...
κατά την μετατροπή του pdf σε word με την διαδρομή αρχείο >> αποθήκευση ως >> pdf
πατάω επιλογές >>συμπερίληψη μη εκτυπώσιμων πληροφοριών >>Σελιδοδείκτες του word
και μετά σαν γίνει pdf φαίνεται στο μενού των σελιδοδεικτων που βρίσκεται στο pdf αριστερά, πατώντας την κορδέλα
αλλά ψάχνοντας τις επιλογές του word (αγγλικό office 2010) βρήκα άλλο τρόπο
Βήματα
1. Στο σημείο που θέλω να πηγαίνω με παραπομπές είτε επιλέγω λέξη είτε κάνω δεξί κλικ
και μετά ορίζω (από το μενού) insert (εισαγωγή) επιλέγω bookmark (σελιδοδείκτης)
2. Στο σημείο που θέλω να βάλω παραπομπή, που δηλαδή θα κάνω κλίκ αρχικά
επιλέγω την λέξη και μετά (από το μενού)insert >> hyperlink >> link to : Page in this document >>bookmark (εισαγωγή >>παραπομπή >> σελιδοδείκτης)
και επιλέγω το bookmark (σελιδείκτη) που έχω ορίσει παραπάνω
(έτσι μπορώ να παραπέμπω σε οποιοδήποτε σημείο του κειμένου θέλω κι οχι μόνο σε αρχή σελίδας )
3. (πως οι προεπιλεγμένοι σελιδοδείκτες θα μπουν σαν bookmarks \ σελιδοδείκτες κατά την δημιουργία pdf)
αφού ονομάσω κατάλληλα τους σελιδοδείκτες πχ. Θεμα 1, Θέμα 2, ...
κατά την μετατροπή του pdf σε word με την διαδρομή αρχείο >> αποθήκευση ως >> pdf
πατάω επιλογές >>συμπερίληψη μη εκτυπώσιμων πληροφοριών >>Σελιδοδείκτες του word
και μετά σαν γίνει pdf φαίνεται στο μενού των σελιδοδεικτων που βρίσκεται στο pdf αριστερά, πατώντας την κορδέλα
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες