είναι ορθογώνιο , ενώ τα
είναι τετράγωνα .Δείξτε ότι οι ευθείες
συντρέχουν
το κοινό τους σημείο
.ΚαλημέραKARKAR έγραψε: Πέμ Αύγ 08, 2019 12:10 pm Συνδρομή.pngΤοείναι ορθογώνιο , ενώ τα
είναι τετράγωνα .
Δείξτε ότι οι ευθείεςσυντρέχουν
![]()
το κοινό τους σημείο
.

ορθόκεντρο του
)
οι
τέμνονται πάνω στο ύψος
του τριγώνου
το οποίο
(αφού από το ίδιο θεώρημα διέρχεται από το μέσο του
).
το σημείο τομής των
τότε:
είναι τετράγωνο
των
είναι ορθόκεντρο του τριγώνου
οπότε αναγκαστικά η
θα διέρχεται απ’ αυτό .Συνήθως μπορούμε να γράφουμε τη λύση μας αναφέροντας ότι είναι εκτός φακέλου .angvl έγραψε: Πέμ Αύγ 08, 2019 9:57 pm Καλησπέρα. Να ρωτήσω επειδή δεν έχω ιδέα για το ποια είναι η επιτρεπτή ύλη για αυτόν τον φάκελο.Η αναλυτική γεωμετρία είναι επιτρεπτή; Για παράδειγμα αυτή η άσκηση νομίζω λύνεται πολύ εύκολα με συντεταγμένες διανύσματος και εσωτερικό γινόμενο. Υποθέτω πως δεν επιτρέπεται αλλά ας το σιγουρέψω.
Ευχαριστώ πολύ!Doloros έγραψε: Πέμ Αύγ 08, 2019 10:52 pmΣυνήθως μπορούμε να γράφουμε τη λύση μας αναφέροντας ότι είναι εκτός φακέλου .angvl έγραψε: Πέμ Αύγ 08, 2019 9:57 pm Καλησπέρα. Να ρωτήσω επειδή δεν έχω ιδέα για το ποια είναι η επιτρεπτή ύλη για αυτόν τον φάκελο.Η αναλυτική γεωμετρία είναι επιτρεπτή; Για παράδειγμα αυτή η άσκηση νομίζω λύνεται πολύ εύκολα με συντεταγμένες διανύσματος και εσωτερικό γινόμενο. Υποθέτω πως δεν επιτρέπεται αλλά ας το σιγουρέψω.
KARKAR έγραψε: Πέμ Αύγ 08, 2019 12:10 pm Συνδρομή.pngΤοείναι ορθογώνιο , ενώ τα
είναι τετράγωνα .
![]()
το κοινό τους σημείο
.
,
,
,
,
,

ορθόκεντρο του
.
συνευθειακά και το ζητούμενο αποδείχτηκεΑξίζουν μερικά ιστορικά σχόλια για το συγκεκριμένο θεώρημα, το οποίο ήταν γνωστό (και μάλιστα σε γενικότερη μορφή) στον Ήρωνα τον Αλεξανδρέα την αρχαιότητα.KARKAR έγραψε: Πέμ Αύγ 08, 2019 12:10 pm Τοείναι ορθογώνιο , ενώ τα
είναι τετράγωνα .
![]()
το κοινό τους σημείο
.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες