Γεια σας, επειδή είμαι νέο μέλος να συστηθώ. Ονομάζομαι Δερμεντζής Κωνσταντίνος είμαι από Σέρρες 17 χρονών. Σας παρακολουθώ αρκετό καιρό, δεν έτυχε όμως να γράψω. Η γενίκευση του κύριου Demetres μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέρουσα. Νομίζω πως στο τέλος της πρώτης παραγράφου θέλετε να γράψετε φ(d) αντί για φ(40). Επίσης βρήκα πως επειδή ακριβώς φ(d) απ`τα 40 ανάγωγα κλάσματα έχουν m=d, προκύπτει οτι ΣdΙn φ(d)=n. Συμβολίζοντας τώρα δi=ΜΚΔ(n, i), προκύπτει πως σε κάθε ευθεία ΟAi υπάρχουν ακριβώς δi σημεία {τα (m,n) (2m,2n), ..., (δiμ, δiν)}, οπότε το άθροισμα που εκφράζει το πλήθος των σημείων, εκφράζει και το άθροισμα δ1+...+ δ40, το άθροισμα δηλαδή όλων των ΜΚΔ του 40 με όλους τους μικρότερούς του αριθμούς. Παρατηρούμε εδώ οτι οι κακές ευθείες ΟΑκ έχουν ακριβώς ένα σημείο, το (40,κ), άρα γιαυτές δκ=1, οπότε είναι ακριβώς φ(n) στο πλήθος.
Για να μετατρέψουμε τώρα το άθροισμα σε γινόμενο, έχουμε

.
Παίρνοντας όμως δυο διαιρέτες d1, d2 του n που διαιρούνται από τους ίδιους πρώτους, έστω p1, ..., ps, τότε φ(d1)/d1=φ(d2)/d2=

. Υπάρχουν μάλιστα r1r2...rs τέτοιοι. Άρα
![S=n[r1(1-\frac{1}{p1}) +...+rk(1-\frac{1}{pk}) +r1r2(1-\frac{1}{p1})(1-\frac{1}{p2})+...+ r1...rk(1-\frac{1}{p1})...(1-\frac{1}{pk})] S=n[r1(1-\frac{1}{p1}) +...+rk(1-\frac{1}{pk}) +r1r2(1-\frac{1}{p1})(1-\frac{1}{p2})+...+ r1...rk(1-\frac{1}{p1})...(1-\frac{1}{pk})]](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/c615a195e9eb5f75f8ddc93550f538f5.png)
.
Γράφοντας τώρα το γινόμενο ως

και κάνοντας πράξεις προκύπτει το S.
Επειδή ήταν η πρώτη επαφή μου με το LaTeX, ελπίζω να μην τα έγραψα πολύ δυσνόητα. Σας παρακαλώ να με διορθώσετε αν έχω κάνει κάπου λάθος. Α και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος