Σελίδα 1 από 2

Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 27, 2015 9:31 pm
από Grigoris K.
Με την ελπίδα το περιεχόμενο του άρθρου να αποδειχθεί ψευδές

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 27, 2015 9:50 pm
από dimitris.ligonis
Γρηγόρη μόλις ετοιμαζόμουν να ποστάρω και γω σχετικά με το θέμα. Στο συνημμένο φαίνεται και η σχετική απόφαση.
Προτείνω να κάνουμε ένα crowdfunding και να συγκεντρώσουμε τα απαιτούμενα χρήματα για να πάνε τα παιδιά στην Ολυμπιάδα, κάτι που είμαι σίγουρος πως πολλοί εντός και εκτός του χώρου θα στηρίξουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΜΕ το συνολικό κόστος της αποστολής ανέρχεται σε 9000€.

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 27, 2015 11:00 pm
από Λάμπρος Μπαλός
dimitris.ligonis έγραψε: Προτείνω να κάνουμε ένα crowdfunding και να συγκεντρώσουμε τα απαιτούμενα χρήματα για να πάνε τα παιδιά στην Ολυμπιάδα, κάτι που είμαι σίγουρος πως πολλοί εντός και εκτός του χώρου θα στηρίξουν.
Να μια πολύ καλή ιδέα! Ας οργανωθεί από τους διαχειριστές..

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 12:07 am
από Demetres
Απόλυτη ντροπή (να μην θέλει το κράτος να καλύψει τις δαπάνες) ή απόλυτη ξεφτίλα (να μην μπορεί) ή και τα δύο μαζί.

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 12:44 am
από chris_gatos
Δεν έχω λόγια γι' αυτήν την πληροφορία. Μέσα μου κρατώ μία επιφύλαξη μήπως και είναι λανθασμένη.
Δυστυχώς η Παιδεία συνεχίζει τα βήματα προς τα πίσω παρότι αναμένονταν κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό.
Τελικά έχει και πιο χαμηλά. Κρίμα.

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 4:05 am
από socrates
Η ανακοίνωση της ΕΜΕ:
http://www.hms.gr/node/961

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 8:33 am
από Soteris
Όλοι θα θέλαμε αυτό να είναι μια κακόγουστη φάρσα... Αν όντως αληθεύει, τότε δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσει κάποιος τα συναισθήματά του.

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 9:53 am
από AMD
Τι σχόλιο να γράψω και να είναι κόσμιο.
Και εις κατώτερα (μας)

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 10:01 am
από STOPJOHN
Καλημέρα,πιθανόν να είναι λανθασμένη η πληροφορία γιατί περιμένουμε την απόφαση του Υπουργού Παιδείας
Πιστεύω να εγκρίνει ο Υπουργός τα έξοδα μετάβασης της Ελληνικής ομάδας ΔΕΝ μπορώ να σκεφτώ κάτι διαφορετικό.........

Γιάννης

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 10:54 am
από george visvikis
Τι να πει κανείς; Φτάσαμε λοιπόν σε τέτοια κατάντια; Αυτή η περικοπή θα μας σώσει;
Βάζουμε φρένο στα όνειρα των παιδιών που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας και που είναι ό, τι εκλεκτότερο έχουμε να επιδείξουμε στο εξωτερικό με μία αψυχολόγητη απόφαση. Δυστυχώς, ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα στην παιδεία έρχεται να προστεθεί στα τόσα άλλα.
Αν η πληροφορία αυτή είναι επίσημη, μία μόνο λέξη μού έρχεται στο νου: ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!
Ας ελπίσουμε ότι η βλακεία έχει και τα όριά της και τελικά θα πρυτανεύσει η λογική.

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 12:15 pm
από simantiris j.
Πρώτα η κατάργηση των πρότυπων σχολείων και τώρα αυτό.Τι να πω έτσι που πάμε να το κλείσουμε το μαγαζί.Και ενώ συνεχίζονται οι γνωστές σπατάλες του δημοσίου χρήματος και με το παραπάνω,το υπουργείο δε μπορεί να καλύψει τα έξοδα 5-6 παιδιών για λίγες μέρες διαλύοντας τα όνειρα και τις ελπίδες του όποιου μέλλοντος είχε η Ελλάδα (βέβαια θα μου πείτε αυτό είχε ήδη συντελεστεί με την ολοκληρωτική διάλυση του χώρου της παιδείας).

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 12:32 pm
από B.Wolf
Ό,τι και να πει κάποιος δεν είναι αρκετό για να περιγράψει έναν τέτοιο εξευτελισμό. Αν δεν μπορεί το κράτος (ντροπή, μάλλον το "δεν θέλει" θα ήταν πιο σωστό) ας ελπίσουμε ότι κάποιος ιδιώτης θα βοηθήσει τα παιδιά όπως το 2011 όπου η WIND βοήθησε τα ελληνόπουλα να πάνε στη Τσεχία για το διαγωνισμό Φυσικών επιστημών.

Κρίμα πάντως για τα παιδιά που έφτυσαν αίμα για να είναι εκεί.

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 12:45 pm
από vzf

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 1:00 pm
από george visvikis
Ευτυχώς, αποκαταστάθηκε η τάξη!!!

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 1:57 pm
από AMD
Ψυχούλα για τα ψίχουλα.

Η ανακοίνωση δεν αποκαθιστά τίποτα. Δημιουργική ασάφεια και μόνο.

Γενική παρατήρηση,
όταν πράξω το αυτονόητο δεν είμαι άξιος συγχαρητηρίων.

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 2:13 pm
από dimitris.ligonis
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 98&catID=3

"Το ίδρυμα Ωνάση με απόφαση του προέδρου του, κ. Παπαδημητρίου, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κόστος όλων των μαθητικών ολυμπιάδων αυτής της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον realfm 97,8."

Τι ακριβώς συμβαίνει τέλος πάντων;

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 3:33 pm
από ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ
Αν τελικά η χώρα μας δε μπορεί να στείλει λίγα άτομα στην Ι.Μ.Ο. , τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο για να γράψω , μόνο λυπάμαι για την κατάντια μας.

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 5:45 pm
από loukaz7
Τι να πει κανείς για αυτά τα λυπηρά νέα...
Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η εφαρμογή της νέας αυτής μεταρρύθμισης μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσει. Εκτός του ότι θα εξευτελιστούμε τελείως σε παγκόσμιο επίπεδο και ότι ο κόπος όλων αυτών ( μαθητών και καθηγητών ) που προσπάθησαν για την κατάλληλη προετοιμασία έτσι ώστε και φέτος να φέρουμε πίσω όπως κάθε χρόνο πολλά μετάλλια θα πάει χαμένος, ακόμη πρέπει να πω πως η ΙΜΟ και γενικότερα κάθε είδους διαγωνισμός αποτελεί κίνητρο για πολλούς ( ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ) να γνωρίσουν και να ασχοληθούν ουσιαστικότερα με τον υπέροχο αυτό κλάδο , έτσι αν η Ελλάδα απέχει αυτό θα έχει καταστροφικές πραγματικά συνέπειες στην Παιδεία της χώρας μας!
Ας ελπίσουμε όλο αυτό να είναι μια κακόγουστη φάρσα και τελικά η χώρα μας να λάβει κανονικά μέρος σε αυτή την κορυφαία συνάντηση μαθηματικών μυαλών από όλο τον κόσμο!!!

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 5:54 pm
από ykerasar
Δεν μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός της "αδυναμίας" του υπουργείου παιδείας να καλύψει τα έξοδα των παιδιών μας στις BMO και IMO. Επιδίωξη η απαγκίστρωση του Κράτους από τη χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης. Ανάθεση των Σχολείων στους Ο.Τ.Α. [συγχρηματοδότηση από Δήμο και επιχειρήσεις , προσλήψεις διδακτικού προσωπικού με ταυτόχρονη κατάργηση της μονιμότητας, αναλυτικά προγράμματα και βιβλία προσαρμοσμένα προσαρμοσμένα στις τοπικές ιδιαιτερότητες κλπ, κλπ]
Για όσους τους φαίνονται παράξενα κι απίστευτα αυτά ευχαρίστως να τους ενημερώσω
με εκτίμηση
Γιάννης Κερασαρίδης
[αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΜΕ]

Re: Μεταρρυθμίσεις!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 28, 2015 6:32 pm
από hsiodos
Ντροπή τους και μόνο που το σκέφθηκαν.Αλλά πως οι μέτριοι (επιεικώς) να πράξουν άριστα;