Κατ εμε τα θεματα σε Β και Γ Λυκειου ηταν πολυ ομορφα και οχι ιδιαιτερα δυσκολα, ηταν δηλαδη οπως πρεπει να ειναι τα θεματα στο Θαλη.
Καλα αποτελεσματα σε ολους οσους εγραφαν σημερα.
Συντονιστές: cretanman, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, socrates
:
.Ομως
αρα και το δεξι μελος ειναι μη αρνητικο.Αρα
.Ετσι ,αν αφαιρεσουμε ανα δυο και τις αλλεσ αρχικες σχεσεις,και δουλευοντας με την ιδια λογικη,προκυπτουν αναλογες σχεσεις,τις οποιες,προσθετουμε κατα μελη και παιρνουμε
. Αρα ειναι
, και με αντικατασταση σε μια απο τις αρχικες βγαινουν και οι τρεις αριθμοι
. 

Τότε
Άρα 
Τότε
Άρα 

Είναι νομίζω πολύ καλή λύση!lefteris mastoris έγραψε:Στην αρχη σκεφτηκα κ γω να την λυσω ετσι,αλλα αλλαξα τροπο γιατι φοβηθηκα μη χασω καποια διαταξη κλπ γιατι ηθελε προσοχη...!Ομορφη λυση παντως!!!Η δικια μου(αυτη που εβαλα παραπανω) ειναι τελικα ΟΚ???Γιατι εχω καποιες αμφιβολιες..

δινει 1 > 8, ατοπο, οποτε τελειωσαμε!Ναι έπρεπε να το αποδείξουμε και αυτό. Απ' ότι είδα έπιανε μόνο μία μονάδα πάντως και τα άλλα δύο ερωτήματα από 2, οπότε και να το ξέχασε κάποιος αυτό, αν έγραφε τα άλλα δύο, έπαιρνε τις 4 από τις 5 μονάδες.chris_gatos έγραψε:Μια ερώτηση-απορία, για το 4ο θέμα στη Γ'Λυκείου (Γεωμετρία).
Πρέπει να αποδείξουμε πως όντως οι κύκλοι τέμνονται σε δύο σημεία ή το περνάμε χωρίς καν να ασχοληθούμε;
![\boxed{\displaystyle\int^b_a f(x)\,dx = \left[\displaysyle\int f(x)\,dx \right]^b_a} \boxed{\displaystyle\int^b_a f(x)\,dx = \left[\displaysyle\int f(x)\,dx \right]^b_a}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/ac371a00106db98e69430926526d40c4.png)
τα a,b,c θα ε΄πρεπε να είναι ομόσημα
που καταλήγει σε άτοπο αν δεχτούμε ότι abc ομόσημα ...
[*]
η
που προκύπτει υψώνοντας στην 3η την [*]
Ναι, η ανισότητα που γράφεις είναι σωστή.Λουκρητία έγραψε: αν κι η δική μου λύση στο 1ο θέμα είναι σωστή
Όπως έχω γράψει παραπάνω εδώ στην Πάτρα οι περισσότεροι έγραψαν περίπου 2 θέματα, οπότε είσαι πάνω από το μέσο όρο αν μετρήσουμε και 1-2 μονάδες από το 3ο θέμα και λογικά περνάς. Τα αποτελέσματα βγαίνουν κάθε χρόνο την πέμπτη της προηγούμενης βδομάδας από τον ευκλείδη , δλδ στις 14 Ιανουαρίου....Anastasis έγραψε:Που υπολογίζεται να κυμαίνονται οι βάσεις φέτος για Γ Λυκείου;Έγω έλυσα τα πρώτα δύο θέματα και στο 3ο απέδειξα(με λίγο ανορθόδοξο τρόπο) ότι ο καθένας από τους αριθμούς α0000α διαιρείται με το 11.Στη συνέχεια βέβαια το διέλυσα το θέμα γιατί δεν είχα και πολύ χρόνο...Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω και στον Ευκλείδη,έχω καμιά πιθανότητα;
![\boxed{\displaystyle\int^b_a f(x)\,dx = \left[\displaysyle\int f(x)\,dx \right]^b_a} \boxed{\displaystyle\int^b_a f(x)\,dx = \left[\displaysyle\int f(x)\,dx \right]^b_a}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/ac371a00106db98e69430926526d40c4.png)
που έχει σαν λύση τα
αλλά το
απορρίπτεται καθώς ο αριθμός που ψάχνουμε είναι θετικός).
???? giati oxi megalitero Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 29 επισκέπτες