Λογικά περνάς. Η βάση συνήθως είναι γύρω στα 2,5 θέματα.miltos έγραψε:Ξέρετε πού θα κυμανθούν περίπου οι βάσεις στον Ευκλείδη?Με 15-16 περνάμε.?
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ 2010 - 2011
Συντονιστές: cretanman, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, socrates
Re: ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ 2010 - 2011
Γελάτε με εμένα γιατί είμαι διαφορετικός, γελάω με εσάς γιατι είστε όλοι ιδιοι!
![\boxed{\displaystyle\int^b_a f(x)\,dx = \left[\displaysyle\int f(x)\,dx \right]^b_a} \boxed{\displaystyle\int^b_a f(x)\,dx = \left[\displaysyle\int f(x)\,dx \right]^b_a}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/ac371a00106db98e69430926526d40c4.png)
![\boxed{\displaystyle\int^b_a f(x)\,dx = \left[\displaysyle\int f(x)\,dx \right]^b_a} \boxed{\displaystyle\int^b_a f(x)\,dx = \left[\displaysyle\int f(x)\,dx \right]^b_a}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/ac371a00106db98e69430926526d40c4.png)
Συνάδελφοι, παρεμβαίνοντας σημειώνω πως μου προξένησε εντύπωση το μακροσκελές των λύσεων που δόθηκαν στα θέματα Γεωμετρίας Β΄, Γ΄ Λυκείου [όπως αυτό καταγράφεται στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ]. Σε μήνυμά μου που απέστειλα στη διοίκηση της ΕΜΕ, σημειώνω πως: «Είναι γνωστό πως σε κάθε απάντηση, εκτός από το καθαρά μαθηματικό μέρος, ζυγίζει πολύ και η κομψότητα της απάντησης». Υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας κομψότατες απαντήσεις. Ας τις δουν.
Γιάννης Κερασαρίδης
Γιάννης Κερασαρίδης
Μπορώ να σας μεταφέρω τις λύσεις της ΕΜΕ στα γεωμετρικά θέματα σε 2-3 γραμμές. Οι λύσεις απλά εκεί παρουσιάζονται αναλυτικά (ενδεχομένως υπέρ το δέον αναλυτικά αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση). Για αυτους που παρακολουθούσαν το mathlinks είναι σαν τις λύσεις του Darij Grinberg. Κομψές ιδέες αλλά μακροσκελώς γραμμένες λόγω υπερβολικά αναλυτικού γραψίματος. Αλλά ας μην συγχέουμε τα πράγματα ...
Σιλουανός Μπραζιτίκος
Και ναι παιρνω και επισημως το νομπελ γκαντεμιας :
Το βραδυ πριν το σαββατο του Ευκλειδη διαβαζα καποια θεματα διαγωνισμων απο το βιβλιο του Σωκρατη Ρωμανιδη για να προετοιμαστω. Σημερα συνεχισα απο κει που ειχα σταματησει και το ΠΡΩΤΟ θεμα που διαβασα ηταν το εξης.
Nα λυθεί το σύστημα:

(South african mathematics competitions 1999)
Ναι ειναι το δευτερο θεμα του ευκλειδη που εχασα ποση ωρα για να το λυσω και στο τελος δεν το γραψα και ολοκληρωμενο. Χαθηκε να κοιμηθω ,ουτε 10 ουτε 5 αλλα, 2 ΛΕΠΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ? Με αριστα το 10 παιρνω τουλαχιστον 100 σε γκαντεμια.Δηλαδη ελεος !!!
Το βραδυ πριν το σαββατο του Ευκλειδη διαβαζα καποια θεματα διαγωνισμων απο το βιβλιο του Σωκρατη Ρωμανιδη για να προετοιμαστω. Σημερα συνεχισα απο κει που ειχα σταματησει και το ΠΡΩΤΟ θεμα που διαβασα ηταν το εξης.
Nα λυθεί το σύστημα:

(South african mathematics competitions 1999)
Ναι ειναι το δευτερο θεμα του ευκλειδη που εχασα ποση ωρα για να το λυσω και στο τελος δεν το γραψα και ολοκληρωμενο. Χαθηκε να κοιμηθω ,ουτε 10 ουτε 5 αλλα, 2 ΛΕΠΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ? Με αριστα το 10 παιρνω τουλαχιστον 100 σε γκαντεμια.Δηλαδη ελεος !!!
Κάρτας Κώστας
μπορει να μου καποιος αν το 4ο θεμα απο τον ευκλειδη της α λυκειου λυνεται με την ταυτοτητα του EULER?
Λύνεται, αλλά για να οδηγηθείς στην ταυτότητα αυτή, μάλλον μαντεψιά είναι. Ένας τρόπος είναι ο εξής:ΚωσταςΚ έγραψε:μπορει να μου καποιος αν το 4ο θεμα απο τον ευκλειδη της α λυκειου λυνεται με την ταυτοτητα του EULER?
Για ευκολία αντί α, β, γ γράφω a, b, c και θέτω x=2010 ,
Έχουμε:

και αντικαθιστώντας

προκύπτει

και αφού
είναι
κ.λπ.- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
Είδες τι ωραίες λύσεις Δίνουν οι μικροί σε ηλικία αλλά Μεγάλοι σαν ταλέντα φίλοι μας; Εδώ σε προσωπικό μύνημα μου έστειλε μαθητής λύση γιά το 4ο θέμα της Α΄Λυκείου με χρήση της ταυτότητας του Lagrange. Αρα Αλέξανδρε και φίλε μου Κώστα (rek2) όταν εργαζόμαστε και δή θεσμικά γιά τους μικρούς αυτούς συναδέλφους καλό είναι, την ώρα αυτή της ευθύνης να ακούμε το τραγούδι του Δ. Σαββόπουλου:
Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά που έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα, σαν σε κοιτούν με μάτια σαν και αυτά σαν.....
S.E.Louridas
Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά που έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα, σαν σε κοιτούν με μάτια σαν και αυτά σαν.....
S.E.Louridas
S.E.Louridas
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
Εγώ για το 4ο θέμα παρατέρησα ότι το 2010 αναλύεται σε πρώτους παράγοντες σε 2 3 5 67.Ύψωσα στο τετράγωνο την πρώτη συνθήκη,διαίρεσα κατά μέλη την πρώτη με τη δεύτερη και κατέληξα σε μια μια παράσταση όπου πολλαπλασίασα με το 2 για να κάνω 3 ταυτότητες και να δείξω ότι α=β=γ
Κι εγώ έτσι το πήγα.ΚωσταςΚ έγραψε:Εγώ για το 4ο θέμα παρατέρησα ότι το 2010 αναλύεται σε πρώτους παράγοντες σε 2 3 5 67.Ύψωσα στο τετράγωνο την πρώτη συνθήκη,διαίρεσα κατά μέλη την πρώτη με τη δεύτερη και κατέληξα σε μια μια παράσταση όπου πολλαπλασίασα με το 2 για να κάνω 3 ταυτότητες και να δείξω ότι α=β=γ
Όταν είδα την πρώτη σχέση, σκέφτηκα και την ταυτότητα του Euler, αλλά δεν υπήρχε κάτι υψωμένο στην 3η και δεν το έψαξα παραπάνω.
Πάντως στον τρόπο με την ανάλυση σε πρώτους παράγοντες, μετά συνεχίζουμε με πράξεις και καταλήγουμε εύκολα ότι α=β=γ.
-
K.alexander7
Γύρω στις 10 Φεβρουαρίου νομίζω...ΚωσταςΚ έγραψε:Πότε θα βγούνε τα αποτελέσματα παιδιά?
Αλέξανδρος Κουτσιομύτης
- mathlete23
Πέρσι είχαν βγει 17 Φεβρουαρίου 2010, κατά το μεσημέρι.
Βλ. viewtopic.php?f=58&t=5022&start=80
Βλ. viewtopic.php?f=58&t=5022&start=80
- mathlete23
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης