Μήτρα

Συντονιστής: Demetres

Δημοσθένης1043

Μήτρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοσθένης1043 » Τετ Δεκ 20, 2023 12:24 pm

Δίνονται δύο συμμετρικοί ακέραιοι μονοτροπικοί πίνακες A και B με \det A = \det B = \pm 1. Πώς βρίσκουμε οποιουσδήποτε ακέραιους μονοτροπικούς πίνακες T τέτοιους ώστε
\displaystyle{ 
T^\\top A T = B; 
}

Λέξεις Κλειδιά:
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Re: Μήτρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Τετ Δεκ 20, 2023 1:22 pm

Δημοσθένης1043 έγραψε:
Τετ Δεκ 20, 2023 12:24 pm
Δίνονται δύο συμμετρικοί ακέραιοι μονοτροπικοί πίνακες A και B με \det A = \det B = \pm 1. Πώς βρίσκουμε οποιουσδήποτε ακέραιους μονοτροπικούς πίνακες T τέτοιους ώστε
\displaystyle{ 
T^\\top A T = B; 
}
Παρακαλώ (για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια που σημείωσα σε άλλο ποστ) η Μαθηματική ορολογία και φρασεολογία να είναι ακριβής. Στην προκείμενη περίπτωση ο όρος "μονοτροπικός πίνακας" μου είναι άγνωστος. Μήπως εννοείς unimodular;

Επίσης, δεν κατάλαβαίνω την ερώτηση (από το "Πώς" και πέρα) γιατί είναι ασύντακτη. Τέλος, προφανώς υπάρχει κάποιο τυπογραφικό σφάλμα στον τελευταίο τύπο.

Μπορείς παρακαλώ να μας διευκολύνεις στο τι ακριβώς θέλεις να ρωτήσεις; Χωρίς ακριβή διατύπωση μπαίνουμε σε περιττή αμηχανία.

Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Πέμ Δεκ 21, 2023 3:29 pm

Δημοσθένης1043 έγραψε:
\displaystyle{ 
T^\\top A T = B; 
}
.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ

Η παραπάνω άσκηση υπάρχει άλυτη εδώ, όπου προτάθηκε πρόσφατα, πριν αναρτηθεί και εδώ.

Δεν βλέπω γιατί να προταθεί εδώ μία άσκηση που μόλις πριν από λίγες μέρες προτάθηκε σε φόρουμ με υπερδεκαπλάσιο πληθυσμό από τον δικό μας εκτός αν έχουμε, δυστυχώς, περίπτωση ατόμου φέρνει εδώ τις ασκήσεις για να εκμαιεύσει λύσεις με σκοπό, θα υπέθετε κανείς, να τις δημοσιεύσει στο πρώτο φόρουμ. Είχαμε πρόσφατα μία τέτοια περίπτωση στο :logo: , με παρόμοια χαρακτηριστικά (δεν γνωρίζουν Ελληνικά, λειτουργούν με τις άθλιες μεταφράσεις του Google translate και λοιπά). Βλέπε π.χ.

εδώ.

Δυστύχως είχα το ίδιο προαίσθημα για την παραπάνω περίπτωση του νέου μας μέλους, όπως σημείωσα στο ποστ #2 εδώ. Ελπίζω να μην επαληθευτώ αλλά φοβάμαι πως ....

Ήδη την έχω πατήσει τρεις φορές στο δικό μας φόρουμ. Βλέπε π.χ. ποστ #6 εδώ

Παρακαλώ τους Γενικούς Συντονιστές να παρακολουθούν την εν λόγω περίπτωση γιατί μπορεί να μας οδηγήσει σε προβληματικές καταστάσεις.

Δημοσθένης1043

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοσθένης1043 » Πέμ Δεκ 21, 2023 5:37 pm

Mihalis_Lambrou έγραψε:
Πέμ Δεκ 21, 2023 3:29 pm
Δημοσθένης1043 έγραψε:
\displaystyle{ 
T^\\top A T = B; 
}
.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ

Η παραπάνω άσκηση υπάρχει άλυτη εδώ, όπου προτάθηκε πρόσφατα, πριν αναρτηθεί και εδώ.

Δεν βλέπω γιατί να προταθεί εδώ μία άσκηση που μόλις πριν από λίγες μέρες προτάθηκε σε φόρουμ με υπερδεκαπλάσιο πληθυσμό από τον δικό μας εκτός αν έχουμε, δυστυχώς, περίπτωση ατόμου φέρνει εδώ τις ασκήσεις για να εκμαιεύσει λύσεις με σκοπό, θα υπέθετε κανείς, να τις δημοσιεύσει στο πρώτο φόρουμ. Είχαμε πρόσφατα μία τέτοια περίπτωση στο :logo: , με παρόμοια χαρακτηριστικά (δεν γνωρίζουν Ελληνικά, λειτουργούν με τις άθλιες μεταφράσεις του Google translate και λοιπά). Βλέπε π.χ.

εδώ.

Δυστύχως είχα το ίδιο προαίσθημα για την παραπάνω περίπτωση του νέου μας μέλους, όπως σημείωσα στο ποστ #2 εδώ. Ελπίζω να μην επαληθευτώ αλλά φοβάμαι πως ....

Ήδη την έχω πατήσει τρεις φορές στο δικό μας φόρουμ. Βλέπε π.χ. ποστ #6 εδώ

Παρακαλώ τους Γενικούς Συντονιστές να παρακολουθούν την εν λόγω περίπτωση γιατί μπορεί να μας οδηγήσει σε προβληματικές καταστάσεις.
Γεια σας, κύριε. Παρακαλώ μην υποθέσετε ότι παρουσιάζω αυτές τις απαντήσεις ως δικές μου. Δεδομένου ότι οι ερωτήσεις δεν έλαβαν καμία απάντηση, αποφάσισα να τις μοιραστώ εδώ. Μπορείτε να βρείτε τον σύνδεσμο για τις ολοκληρωμένες (https://math.stackexchange.com/q/4785141/1206938). Θέλω να τονίσω ότι δεν έκανα λογοκλοπή της εργασίας σας για αυτό το ολοκληρωμένο.

Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Πέμ Δεκ 21, 2023 7:03 pm

Δημοσθένης1043 έγραψε:
Πέμ Δεκ 21, 2023 5:37 pm

Γεια σας, κύριε. Παρακαλώ μην υποθέσετε ότι παρουσιάζω αυτές τις απαντήσεις ως δικές μου. Δεδομένου ότι οι ερωτήσεις δεν έλαβαν καμία απάντηση, αποφάσισα να τις μοιραστώ εδώ. Μπορείτε να βρείτε τον σύνδεσμο για τις ολοκληρωμένες (https://math.stackexchange.com/q/4785141/1206938). Θέλω να τονίσω ότι δεν έκανα λογοκλοπή της εργασίας σας για αυτό το ολοκληρωμένο.
Προφανώς αναφέρεσαι στην ερώτηση που τοποθέτησες σε άλλο ποστ (βλέπε εδώ) άσχετο με τους unimodular πίνακες εδώ. Εκείνη αναφέρεται σε στο ολοκλήρωμα της \sin (\tan (\tan x)) \tan x αλλά ας το θεωρήσουμε απλή απροσεξία.

Επί της ουσίας τώρα:

Δεν αναφέρθηκα αν τα παραπάνω είναι λογοκλοπή από εμένα (*) αλλά επισήμανα το γεγονός ότι ανάρτησες την παραπάνω ερώτηση μόλις λίγες μέρες μετά που αναρτήθηκε στο Stack Exchange. Τι είναι αυτό που σε έκανε να αναρτήσεις εδώ την ερώτηση, δεδομένου ότι η γλώσσα του εδώ φόρουμ δεν σου είναι οικεία; Τόσο πολύ βιαζόσουν να δεις λύση που σκέφτηκες ότι το μικρό μας φόρουμ θα σου έλυνε το πρόβλημα; Πώς να το πιστέψω.

(*) Παρατηρεί όμως κανείς ότι λύση που ανάρτησες στο mathematica για ολοκλήρωμα της \sin (\tan (\tan x)) \tan x είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια, ακόμη και ένα τυπογραφικό σφάλμα, με την λύση κάποιου άλλου στο Stack Exchange. Τι σύμπτωση!

Δημοσθένης1043

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοσθένης1043 » Πέμ Δεκ 21, 2023 7:21 pm

Mihalis_Lambrou έγραψε:
Πέμ Δεκ 21, 2023 7:03 pm
Δημοσθένης1043 έγραψε:

Προφανώς αναφέρεσαι στην ερώτηση που τοποθέτησες σε άλλο ποστ (βλέπε εδώ) άσχετο με τους unimodular πίνακες εδώ. Εκείνη αναφέρεται σε στο ολοκλήρωμα της \sin (\tan (\tan x)) \tan x αλλά ας το θεωρήσουμε απλή απροσεξία.

Επί της ουσίας τώρα:

Δεν αναφέρθηκα αν τα παραπάνω είναι λογοκλοπή από εμένα (*) αλλά επισήμανα το γεγονός ότι ανάρτησες την παραπάνω ερώτηση μόλις λίγες μέρες μετά που αναρτήθηκε στο Stack Exchange. Τι είναι αυτό που σε έκανε να αναρτήσεις εδώ την ερώτηση, δεδομένου ότι η γλώσσα του εδώ φόρουμ δεν σου είναι οικεία; Τόσο πολύ βιαζόσουν να δεις λύση που σκέφτηκες ότι το μικρό μας φόρουμ θα σου έλυνε το πρόβλημα; Πώς να το πιστέψω.

(*) Παρατηρεί όμως κανείς ότι λύση που ανάρτησες στο mathematica για ολοκλήρωμα της \sin (\tan (\tan x)) \tan x είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια, ακόμη και ένα τυπογραφικό σφάλμα, με την λύση κάποιου άλλου στο Stack Exchange. Τι σύμπτωση!
Ω, κύριε, πότε είπα ότι η απάντηση ήταν δική μου;

Δημοσθένης1043

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοσθένης1043 » Πέμ Δεκ 21, 2023 7:22 pm

Mihalis_Lambrou έγραψε:
Πέμ Δεκ 21, 2023 7:03 pm
Δημοσθένης1043 έγραψε:

Επί της ουσίας τώρα:

Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Πέμ Δεκ 21, 2023 7:26 pm

Δημοσθένης1043 έγραψε:
Πέμ Δεκ 21, 2023 7:22 pm
Να μην παίζουμε με τις λέξεις. Όταν το ποστ έχει κάποιο όνομα αριστερά, ποιον πρέπει να υποθέσουμε ως τον συγγραφέα του;

Για εμένα το θέμα κλείνει. Ο καθένας ας κρίνει και ας αποτιμήσει.

Δημοσθένης1043

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοσθένης1043 » Πέμ Δεκ 21, 2023 7:30 pm

Mihalis_Lambrou έγραψε:
Πέμ Δεκ 21, 2023 7:26 pm
Δημοσθένης1043 έγραψε:
Πέμ Δεκ 21, 2023 7:22 pm
Να μην παίζουμε με τις λέξεις. Όταν το ποστ έχει κάποιο όνομα αριστερά, ποιον πρέπει να υποθέσουμε ως τον συγγραφέα του;

Για εμένα το θέμα κλείνει. Ο καθένας ας κρίνει και ας αποτιμήσει.
Ένα παράδειγμα: αν ένας ληστής κλέψει από μια τράπεζα, πρέπει να ενημερώσει την αστυνομία ότι διέπραξε την κλοπή;
Τότε γιατί να κοινοποιήσω τον σύνδεσμο της απάντησης και να αποκαλύψω ότι η απάντηση προήλθε από το Stack Exchange;

Απάντηση

Επιστροφή σε “ΑΛΓΕΒΡΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες