του σχήματος είναι
και
με
.Να εξεταστεί αν ισχύει
. Σας ευχαριστώ, Γιώργος.Συντονιστές: AΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ, silouan, george visvikis
του σχήματος είναι
και
με
.
. Σας ευχαριστώ, Γιώργος.
οπότε δημιουργούνται δύο νέα τρίγωνα τα
επίσης έχουμε ότι η
είναι διάμεσος του
από γνωστό θεώρημα έχουμε ότι σε ορθογώνιο τρίγωνο η διάμεσος από την ορθή ειναι ίση με το μισό της υποτηνουσας τότε θα έχουμε ότι
και θα έχουμε το ζητούμενο αρκεί δηλαδή η γωνιά C του τριγώνου AA'C ναι είναι ορθή έπεται δηλαδή ότι
3C=90,c=30
άρα αυτό συμβαίνει όταν η c ισούται με 30
του
. Τώρα θα είναι:
.
που η διχοτόμος
αν προεκταθεί προς το
θα
. Έτσι θα είναι:
.
ως εγγεγραμμένες στο ίδιο τόξο . Άμεσες συνέπειες:
είναι ισοσκελές τραπέζιο και μάλιστα λόγω της
είναι υπερισοσκλές
.
το τετράπλευρο
είναι παραλληλόγραμμο και μάλιστα ρόμβος γιατί έχει
.
είναι ρόμβος θα είναι : 
που η
αν προεκταθεί προς το
τον τέμνει στο
.
. Αλλά στο τρίγωνο
η εξωτερική στο
είναι :
και άρα : το τρίγωνο αυτό είναι ισοσκελές
είναι ισοσκελές άρα : 
Καλημέρα!Γιώργος Μήτσιος έγραψε: Κυρ Σεπ 27, 2020 11:56 pm Χαιρετώ. Πολύ πιθανόν το ακόλουθο θέμα να έχει εμφανιστεί και παλαιότερα..
Ισότητα πλευρών.png
Στο τρίγωνοτου σχήματος είναι
και
με
.
Να εξεταστεί αν ισχύει. Σας ευχαριστώ, Γιώργος.
και με
στο
έχω:

δεν μου χρειάστηκε, άρα δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση.ΕστωΓιώργος Μήτσιος έγραψε: Κυρ Σεπ 27, 2020 11:56 pm Χαιρετώ. Πολύ πιθανόν το ακόλουθο θέμα να έχει εμφανιστεί και παλαιότερα..
Ισότητα πλευρών.png
και
με
.
η διχοτόμος της γωνίας
και

Αρα το τρίγωνο
είναι 
Χάνω κάτι; Λες ότι αρκεί η γωνίαtractatus έγραψε: Δευ Σεπ 28, 2020 2:44 am ι σε ορθογώνιο τρίγωνο η διάμεσος από την ορθή ειναι ίση με το μισό της υποτηνουσας τότε θα έχουμε ότικαι θα έχουμε το ζητούμενο αρκεί δηλαδή η γωνιά C του τριγώνου AA'C ναι είναι ορθή έπεται δηλαδή ότι
3C=90,c=30
άρα αυτό συμβαίνει όταν η c ισούται με 30
να είναι ορθή. Αυτό δεν σημαίνει ότι ΕΙΝΑΙ ορθή, αν δεν αποδειχθεί. Άλλο το "αρκεί" και άλλο το αντίστροφό του, που είναι το ζητούμενο.
είναι
και όχι
, όπως ισχυρίζεσαι. Κάτι μπερδεύεις.tractatus έγραψε: Τετ Σεπ 30, 2020 10:21 am Νόμιζα πως η άσκηση ισχύει υπό συνθήκη και προσπαθούσα να την βρω, προφανώς έκανα λαθος.
Θα χαρούμε να δούμε εδώ ένα τέτοιο παράδειγμα.Mihalis_Lambrou έγραψε: Τετ Σεπ 30, 2020 7:18 am
Άσκηση για σένα: Φτιάξε ένα τρίγωνο όπου ισχύουν όλα τα δεδομένα της άσκησης αλλά ηείναι
και όχι
, όπως ισχυρίζεσαι.
τότε 
τότε μπορούμε να φτιάξουμε το τρίγωνο. ( Δεν ξέρω πως να μεταφέρω το σχήμα μου ώστε να το δείτε)Έστω ένα ευθύγραμμο τμήμαtractatus έγραψε: Τετ Σεπ 30, 2020 12:38 pm Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείτε, αντότε
Αντότε μπορούμε να φτιάξουμε το τρίγωνο. ( Δεν ξέρω πως να μεταφέρω το σχήμα μου ώστε να το δείτε)
και τυχαίο σημείο
πάνω στη μεσοκάθετό του .
συμμετρικό του
με άξονα συμμετρίας την
.
τέμνει την ευθεία
στο
.
είναι 
Πνίγεσαι σε μία κουταλιά νερό. Ζητάμε να ισχύουν όλες οι συνθήκες του προλήματος, όπως δόθηκε, και επιπλέονtractatus έγραψε: Τετ Σεπ 30, 2020 12:38 pm Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείτε, αντότε
Αντότε μπορούμε να φτιάξουμε το τρίγωνο. ( Δεν ξέρω πως να μεταφέρω το σχήμα μου ώστε να το δείτε)
.
και
με
και επιπλέον
(οπότε αυτόματα
)
, όπως ισχυρίστηκες. Γιώργος Μήτσιος έγραψε: Κυρ Σεπ 27, 2020 11:56 pm Χαιρετώ. Πολύ πιθανόν το ακόλουθο θέμα να έχει εμφανιστεί και παλαιότερα..
Ισότητα πλευρών.png
και
με
.
συμμετρικό του
ως προς
είναι προφανές ότι
είναι ισοσκελές τραπέζιο
πλεονάζει..Ας υποβάλω συνοπτικά μια ακόμη προσέγγιση
Φέρω την διχοτόμο
. Τα τρίγωνα
είναι ίσα (ΠΓΠ) , μας δίνουν
και 
είναι εγγράψιμο άρα
και
.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 2 επισκέπτες