είναι το ορθόκεντρο του τριγώνου
και το
το μέσο της
.Υπολογίστε το ημίτονο της γωνίας :
.
είναι το ορθόκεντρο του τριγώνου
και το
το μέσο της
.
.Δεν είναι και πολύ δύσκολο Θανάση σε αυτή την ηλικία να βρούμε μια 18άρα !!!KARKAR έγραψε: Τρί Μάιος 17, 2022 9:18 am Γωνία από ορθόκεντρο.pngΤο σημείοείναι το ορθόκεντρο του τριγώνου
και το
το μέσο της
.
Υπολογίστε το μέτρο της γωνίας :.
, όπως μπορεί κανείς (Βισβίκης) να παρατηρήσει KARKAR έγραψε: Τρί Μάιος 17, 2022 10:49 am Δυστυχώς Στάθη , η γωνία πέρασε τα, όπως μπορεί κανείς (Βισβίκης) να παρατηρήσει
![]()
Αφού ενηλικιώθηκε δεν υπάρχει πρόβλημαΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ έγραψε: Τρί Μάιος 17, 2022 10:58 amKARKAR έγραψε: Τρί Μάιος 17, 2022 10:49 am Δυστυχώς Στάθη , η γωνία πέρασε τα, όπως μπορεί κανείς (Βισβίκης) να παρατηρήσει
![]()
![]()
![]()
![]()
...
Αν μου λέτε ότι είναι μεγαλύτερη από 18 και μικρότερη από 19 μάλλον θέλει καλό "εργαλείο" (λογισμικόgeorge visvikis έγραψε: Τρί Μάιος 17, 2022 11:01 amΑφού ενηλικιώθηκε δεν υπάρχει πρόβλημαΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ έγραψε: Τρί Μάιος 17, 2022 10:58 amKARKAR έγραψε: Τρί Μάιος 17, 2022 10:49 am Δυστυχώς Στάθη , η γωνία πέρασε τα, όπως μπορεί κανείς (Βισβίκης) να παρατηρήσει
![]()
![]()
![]()
![]()
...
![]()
KARKAR έγραψε: Τρί Μάιος 17, 2022 9:18 am Γωνία από ορθόκεντρο.pngΤο σημείοείναι το ορθόκεντρο του τριγώνου
και το
το μέσο της
.
Υπολογίστε το ημίτονο της γωνίας :.

οπότε

Βλέπω τα πας καλά Γιώργο αλλά δεν "τελειώνεις"george visvikis έγραψε: Τρί Μάιος 17, 2022 11:09 amΓωνία από ορθόκεντρο.pngKARKAR έγραψε: Τρί Μάιος 17, 2022 9:18 am Γωνία από ορθόκεντρο.pngΤο σημείοείναι το ορθόκεντρο του τριγώνου
και το
το μέσο της
.
Εύκολα,οπότε
![]()
![]()
KARKAR έγραψε: Τρί Μάιος 17, 2022 9:18 am Γωνία από ορθόκεντρο.pngΤο σημείοείναι το ορθόκεντρο του τριγώνου
και το
το μέσο της
.
και άρα η ευθεία
ως κάθετη σ αυτό θα έχει εξίσωση :
.
Αφού διέρχεται από το
θα ισχύσει :
έτσι ,
που για
έχω ,