Μετάβαση από τη Φυσική στα Μαθηματικά

Συντονιστής: spyros

sotiris2552
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 08, 2019 3:59 pm

Μετάβαση από τη Φυσική στα Μαθηματικά

#1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sotiris2552 » Πέμ Αύγ 08, 2019 4:13 pm

Καλησπέρα στην αγαπητή κοινότητα και καταρχάς να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη εάν εδώ δεν είναι το κατάλληλο μέρος για τέτοιου είδους συζήτηση.

Είμαι 3οετής φοιτητής ελληνικού τμήματος φυσικής (δηλαδή από Σεπτέμβριο θα μπω στο 4ο έτος) με έναν μέτριο μέσο όρο που μου εξασφαλίζει είσοδο σε μεταπτυχιακό ως προς αυτό το κομμάτι.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το φυσικό δυστυχώς δεν είναι όπως το περίμενα, και ενώ η φυσική εξακολουθεί να με ενδιαφέρει πάρα πολύ, μέσα από τη φοιτητική μου πορεία κατάλαβα πως με ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο τα μαθηματικά και η έρευνα σε αυτό το πεδίο.

Το πρόβλημα τώρα που τίθεται είναι το εξής: Όσο και να μου αρέσουν και να μελετάω από μόνος μου τα μαθηματικά, υπάρχει κάποιο νόημα να κάνω μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε μαθηματικά ή η μετάβαση αυτή είναι αδύνατη και η μόνη πιθανότητα που μου απομένει πλέον είναι να συνεχίσω μεταπτυχιακές σπουδές στη φυσική και έρευνα εκεί με τα μαθηματικά απλώς να είναι ένα παράπλευρο ενδιαφέρον; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.Λέξεις Κλειδιά:
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 12186
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:04 am

Re: Μετάβαση από τη Φυσική στα Μαθηματικά

#2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Πέμ Αύγ 08, 2019 6:18 pm

sotiris2552 έγραψε:
Πέμ Αύγ 08, 2019 4:13 pm

Το πρόβλημα τώρα που τίθεται είναι το εξής: Όσο και να μου αρέσουν και να μελετάω από μόνος μου τα μαθηματικά, υπάρχει κάποιο νόημα να κάνω μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε μαθηματικά ή η μετάβαση αυτή είναι αδύνατη και η μόνη πιθανότητα που μου απομένει πλέον είναι να συνεχίσω μεταπτυχιακές σπουδές στη φυσική και έρευνα εκεί με τα μαθηματικά απλώς να είναι ένα παράπλευρο ενδιαφέρον; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Κανένα πρόβλημα η μετάβαση από άλλο κλάδο στα Μαθηματικά. Ξέρω άπειρα παραδείγματα Μηχανικών, Φυσικών, Γιατρών και λοιπά και λοιπά, Ελλήνων ή ξένων, την σύγχρονη ή παλαιότερη εποχή, που έκαναν την αλλαγή χωρίς ουσιαστικά προσκόμματα. Και άλλα τόσα παραδείγματα για την ανάποδη αλλαγή, από Μαθηματικά σε άλλο κλάδο.

Εννοείται ότι χρειάζεται δουλειά για να καλύψεις τις απαιτούμενες γνώσεις, αλλά είναι εφικτό.

Σου εύχομαι είναι να βρεις, άφοβα, αυτό που ζητάς.


Απάντηση

Επιστροφή σε “ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης