Μερικές ερωτήσεις
Συντονιστής: Γιώργος Ρίζος
-
orestisgotsis
Μερικές ερωτήσεις
Περιττό
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος orestisgotsis την Πέμ Φεβ 08, 2024 9:07 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ετικέτες:
-
Henri van Aubel
Re: Μερικές ερωτήσεις
Είναι κολπάκια του μυαλού!
α) Περιέχουν 28 μέρες όλοι οι μήνες, αυτό θέλει να πει, όχι ότι έχουν σύνολο 28 μέρες
β) Ήμουν πίσω από τον δεύτερο και τον πέρασα, άρα πήγα δεύτερος
γ) Όμοια με το β). Πήγα τελευταίος
α) Περιέχουν 28 μέρες όλοι οι μήνες, αυτό θέλει να πει, όχι ότι έχουν σύνολο 28 μέρες
β) Ήμουν πίσω από τον δεύτερο και τον πέρασα, άρα πήγα δεύτερος
γ) Όμοια με το β). Πήγα τελευταίος
Και πριν προσπεράσεις τον τελευταίο σε ποια θέση ήσουν;
-
Henri van Aubel
Δεν ξέρω, αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Όλοι οι παραπάνω γρίφοι έχουν μεγάλο βαθμό ασάφειας, γι' αυτό βρίσκονται στον φάκελο των Διασκεδαστικών Μαθηματικών. Είναι για διασκέδαση και τέρψη.orestisgotsis έγραψε: Τετ Φεβ 15, 2023 2:52 pm
3) Αν στον ίδιο αγώνα δρόμου προσπερνούσες τον τελευταίο
σε ποια θέση θα πήγαινες ;
Είναι όλοι πάρα πολύ γνωστοί και επαναλαμβάνονται άπειρες φορές στα βιβλία ή site με τίτλο Riddles.
Στα παραπάνω η ερώτηση 3 δεν απαντήθηκε σωστά. Ο στάνταρ τρόπος ερμηνείας της είναι (εδώ είναι η ασάφεια) ότι δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι οι δρομείς πηγαίνουν "προς τα εμπρός" όπως γίνεται στο εκατοστάρι ή στον Μαραθώνιο, αλλά ότι τρέχουν σε στάδιο, σε κύκλους, όπως όταν τρέχουν 3000 ή 10 000 μέτρα.
Τον τελευταίο, λοιπόν, μπορούν να τον προσπεράσουν όλοι (κάνοντας έναν γύρο παραπάνω). Οπότε η απάντηση είναι ¨μένεις ακριβώς στην σειρά σου. Τίποτε δεν άλλαξε ως προς τους υπόλοιπους".
Εννοείται ότι σε αγώνες "προς τα εμπρός" δεν έχει νόημα η φράση "να προσπεράσεις τον τελευταίο". Δεν υπάρχει κανείς πίσω από τον τελευταίο για να τον προσπεράσει.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης