με
.Ας την αφήσουμε
ώρες για τους μαθητές μας. Κατάλληλη για σχεδόν όλες τις τάξεις Γυμνασίου/Λυκείου αρκεί να ξέρεις τι είναι συνάρτηση.Συντονιστής: polysot
με
.
ώρες για τους μαθητές μας. Κατάλληλη για σχεδόν όλες τις τάξεις Γυμνασίου/Λυκείου αρκεί να ξέρεις τι είναι συνάρτηση.
ώρες στους μαθητές μας, αλλά αυτή την φορά θα δώσω υπόδειξη.
είναι ένας από τους αριθμούς
. Ας κάνουμε υπόθεση εργασίας ότι είναι
. Τι συμπεράσματα βγάζουμε; Μας οδηγεί σε άτοπο ή όχι; Αν οδηγεί σε άτοπο, απορρίπτουμε την υπόθεσή μας και προχωράμε σε μια δεύτερη, και ούτω καθ' εξής.
είναι
έχω αδιέξοδο αλλά έχω αποκλείσει ταυτόχρονα 4 τιμές που μπορεί να πάρει
δεν έχω αδιέξοδο
, με
προχωρώ χωρίς πρόβλημα και βρίσκω τις άλλες τιμές .Δεν κάνεις λάθος Νίκο.Doloros έγραψε: Πέμ Νοέμ 28, 2019 10:11 pm
Ανείναι
έχω αδιέξοδο αλλά έχω αποκλείσει ταυτόχρονα 4 τιμές που μπορεί να πάρει
Μεδεν έχω αδιέξοδο
Τώρα πρέπει να βρω το, με
προχωρώ χωρίς πρόβλημα και βρίσκω τις άλλες τιμές .
Ίσως υπάρχει καλύτερη λύση .
Αν έχω λάθος συμπαθάτε με .

Μια εκτός φακέλου.Mihalis_Lambrou έγραψε: Παρ Νοέμ 22, 2019 9:20 pm Να βρεθούν όλες οι συναρτήσειςμε
.
Ας την αφήσουμεώρες για τους μαθητές μας. Κατάλληλη για σχεδόν όλες τις τάξεις Γυμνασίου/Λυκείου αρκεί να ξέρεις τι είναι συνάρτηση.
είναι μετάθεση. Το ίδιο και η
Γράφοντας την
είναι εύκολο να δει κανείς ότι αυτή μπορεί να έχει προέλθει
ή την
(οι κύκλοι με άρτιο το πλήθος στοιχεία συγχωνεύονται).Αν κρίνω από την λύση που θα παραθέσω νομίζω ότι το παρακάτω είναι άστοχο.Mihalis_Lambrou έγραψε: Παρ Νοέμ 22, 2019 9:20 pm Να βρεθούν όλες οι συναρτήσειςμε
.
Ας την αφήσουμεώρες για τους μαθητές μας. Κατάλληλη για σχεδόν όλες τις τάξεις Γυμνασίου/Λυκείου αρκεί να ξέρεις τι είναι συνάρτηση.
ΜεMihalis_Lambrou έγραψε: Παρ Νοέμ 22, 2019 9:20 pm Κατάλληλη για σχεδόν όλες τις τάξεις Γυμνασίου/Λυκείου αρκεί να ξέρεις τι είναι συνάρτηση.
συμβολίζω τις
κλπ.
είναι μια συνάρτηση από το
στο 
είναι
τότε και η
είναι.
είναι 

θα είναι 

ΑΤΟΠΟ.
τότε 
οπότε