Εννοούμε π.χ. «Λείψις επί λείψιν πολλαπλασιασθείσα ποιεί ύπαρξιν, λείψις δε επί ύπαρξιν ποιεί λείψιν… = πλην πολλαπλασιασθέν επί πλην δίδει συν, πλην δε πολλαπλασιασθέν επί συν δίδει πλην…» ή «έστω μία συνάρτησις
με πεδίον ορισμού έν διάστημα
της ευθείας των πραγματικών αριθμών. Η συνάρτησις
είναι συνεχής εις το σημείον
, αν και μόνο αν για κάθε θετικόν
υπάρχει θετικός αριθμός
, ώστε να ισχύει
για κάθε
με
(Από τον Απειροστικό Λογισμό του Δ.Α.Κάππου) ή «σαν πάς στον πηγεμό για την Ιθάκη…» ή... .Κατά την άποψη μου η έκθεση θα πρέπει να είναι βασικό Μάθημα εξέτασης παντού και όπου υπάρχουν εξετάσεις για εισαγωγή κάπου (αν και είχα πάρει στην έκθεση 12 με βάση το 20, όταν έδινα εξετάσεις στην σχολή Δοκίμων τότε και 11,5 όταν την ίδια χρονιά έδωσα στο Μαθηματικό).
Εύχομαι πράγματι από καρδιάς πέραν της Μαθηματικοφοβίας να μην αναπτυχθεί και η εξεταζοφοβία.
Τελικά κατά την άποψη μου θα πρέπει τάχιστα να αναβαθμιστεί η βασική τεχνολογική εκπαίδευση αλλά και η ανώτερη με απολυτήριο όμως επαγγελματικής κατοχύρωσης και όχι χαρτί για κορνίζα. Αυτό θα λύσει πολλά προβλήματα ζωής.
Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί κοινωνικά να είναι εκ προοιμίου ανώτερος ο κατέχων διδακτορικά κ.τ.λ. από τον κυρ-Μήτσο που δουλεύει στην αμμοβολή στο Πέραμα ή τον Καπετάνιο του πετρελαιοφόρου ή του κρουαζιερόπλοιου ή από τον κυρ-Νίκο τον εργολάβο που υλοποιεί στην πράξη την μελέτη του Τεχνικού Γραφείου κτίζοντας ή …
Όπως δεν μπορώ να κατανοήσω ότι ο χειρισμός της γλώσσας αποτελεί τελικά προνόμιο κάποιων "ηγετών" ή παραγόντων της εξουσίας που εκμεταλλευόμενοι την πιθανή δική μας γλωσσική ανεπάρκεια να μπορούν να καλύπτουν με τέχνη τα κακώς κείμενα και ενίοτε να μας πείθουν ότι είναι καλώς κείμενα και εκεί είναι που θυμάται κανείς το τεράστιο έργο του Ζαν-Πώλ Σάρτρ «Ναυτία» που του έδωσε και το Νόμπελ λογοτεχνίας, αφού οι λέξεις από μόνες τους χωρίς την ουσιαστική δομή του λόγου δεν είναι τίποτα. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτές εισάγωνται με παράξενη "μαεστρία" για να έχουμε το φαινόμενο του κοινωνικού αυτοματισμού σε πράγματα που επιβάλλεται το αντίθετο ή για να πειστούμε να αισθανόμαστε ένοχοι και φοβισμένοι κ.τ.λ.
Ας μου επιτραπεί να επαναφέρω το ερώτημα:
S.E.Louridas έγραψε:Θα ήθελα να θέσω μία ρητορική (;) ερώτηση:
" Μπορεί να υπάρξει Νέο Λύκειο, χωρίς το προηγούμενο κτίσιμο Νέου Γυμνασίου και μπορεί να υπάρξει Νέο Γυμνάσιο χωρίς το προηγούμενο κτίσιμο
Νέου Δημοτικού; "