z+|z|=2+8i
τότε το

ισούται με :
(Α) 68 (Β) 100 (Γ) 169 (Δ) 208 (Ε) 289
(Παρακαλώ τους συναδέλφους προς αναλυτική λύση...
Συντονιστής: chris_gatos

Χρήστο, να μου επιτρέψεις να κλέψω λίγο. Ξέρω ότι ακριβώς μία από τις απαντήσεις είναι σωστή και υποψιάζομαι ότι η λύση είναι τέλειο τετράγωνο. Γι' αυτό ελέγχω πρώτα τα (Β),(Γ) και (Ε)chris_gatos έγραψε: (Παρακαλώ τους συναδέλφους προς αναλυτική λύση...)
, τότε
και άρα
, άτοπο.
, τότε
και άρα
, άτοπο.
, τότε
το οποίο επαληθεύει. Χεχεχε!!! Κάθε χρόνο βάζω στην κατ/ση (Β) ένα τέτοιο τεστmathxl έγραψε:Πολύ ωραία λύση Αντώνη, μου θύμ ησε τις ασκήσεις έυρεσης μέτρου διανυσμάτων της μορφής δ=(|δ|,3)=|δ|i+3j
Και άλλη μία λύση: Αν z = x + iy, παίρνοντας μιγαδικά μέρη της δοθείσας έπεται ότι y = 8.chris_gatos έγραψε:Aν ο μιγαδικός z ικανοποιεί τη σχέση :
z+|z|=2+8i
τότε το
ισούται με :
(Παρακαλώ τους συναδέλφους προς αναλυτική λύση...)
και λοιπά.• Έχω τη γνώμη ότι τα θέματα πολλαπλής επιλογής δεν έχουν το νόημα να λύσουμε την άσκηση , να βρούμε το αποτέλεσμα και να το σημειώσουμε στα προτεινόμενα. Τότε ποια θα ήταν η διαφορά αν μας ζητούσαν απλά να βρούμε τοDemetres έγραψε:Χρήστο, να μου επιτρέψεις να κλέψω λίγο. Ξέρω ότι ακριβώς μία από τις απαντήσεις είναι σωστή και υποψιάζομαι ότι η λύση είναι τέλειο τετράγωνο. Γι' αυτό ελέγχω πρώτα τα (Β),(Γ) και (Ε)chris_gatos έγραψε: (Παρακαλώ τους συναδέλφους προς αναλυτική λύση...)
(Β) Αν, τότε
και άρα
, άτοπο.
(Γ) Αν, τότε
και άρα
, άτοπο.
(Ε) Αν, τότε
το οποίο επαληθεύει.
; Μη μου πει κάποιος ότι μας βοηθάνε να βλέπουμε αν βρήκαμε σωστό αποτέλεσμα, γιατί ο χρόνος στις εξετάσεις δεν μας επιτρέπει να τις λύσουμε δύο φορές. Τότε, δεν θα λύσουμε κάποια άλλη άσκηση . Η φιλοσοφία τους είναι χρησιμοποιώντας τη θεωρία και με λογικά επιχειρήματα να αποκλείσουμε όλες τις απαντήσεις εκτός από μια, που θα είναι και η ζητούμενη. Μη μου πει πάλι κάποιος ότι μπορεί να έχουμε δύο σωστές απαντήσεις, γιατί τότε δεν θα είναι άσκηση πολλαπλής επιλογής.•Aφού όμως, για να απαντήσουμε προσπαθούμε να βρούμε το z, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί μια άσκηση που λύνεται με τον κλασικό τρόπο που γράφει ο Μιχάλης, προσπαθούμε να την λύσουμε με τεχνάσματα, δηλαδή προσπαθούμε να την κάνουμε δυσκολότερη από ότι είναι. Άλλωστε, ο κλασικός αυτός τρόπους δεν έχει πολλές πράξεις. Αναλύω λίγο περισσότερο τον τρόπο του Μιχάλη:Mihalis_Lambrou έγραψε:Και άλλη μία λύση: Αν z = x + iy, παίρνοντας μιγαδικά μέρη της δοθείσας έπεται ότι y = 8.chris_gatos έγραψε:Aν ο μιγαδικός z ικανοποιεί τη σχέση :
z+|z|=2+8i
τότε το
ισούται με :
(Παρακαλώ τους συναδέλφους προς αναλυτική λύση...)
Πίσω στην αρχική, δίνεικαι λοιπά.
Μ.
Έτσι έχουμε:
.
. Συνεπώς; |z|=17.

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης