Έστω
συνεχής τυχαία μεταβλητή ομοιόμορφα κατανεμημένη στο
, και
μια τυχαία μεταβλητή που δίνεται συναρτήσει της
.
με
. ( l = λ . Το έγραψα στα αγγλικά διότι δεν δέχεται ελληνικά ο online επεξεργαστής )i) Σχεδιάστε ποιοτικά τις κατανομές των
,
.ii)Βρείτε την πυκνότητα της
.ΘΕΜΑ 2
Να δείξετε ότι για μια στοχαστική διαδικασία Markov ισχύει,

____________________________________________________________________________________________________
Γνωρίζω πώς να δείξω ότι :

Δηλαδή :
Το έδειξα.Αλλά δεν μπορώ να δείξω το ΘΕΜΑ 2, και κατ'επέκταση να το λύσω.
ΘΕΜΑ 3
Έστω η συνάρτηση
και
παντού αλλού.i) Να ελέγξετε πότε η δοθείσα συνάρτηση αντιπροσωπεύει πυκνότητα.
ii) Να προσδιορίσετε την αντίστοιχη συνάρτηση κατανομής
.iii) Είναι η συνάρτηση πυκνότητας συμμετρική ?
Το Θέμα 2 και το Θέμα 3, με ενδιαφέρουν περισσότερο, καθώς τα έχω προσπαθήσει να τα λύσω πολλάκις αλλά μάταια. Το θέμα 1 δεν μπορώ να το λύσω με "τίποτα".
======================================================================================================================================================
- Προηγούμενο Νήμα : Θέμα: Επείγουσα βοήθεια παρακαλώ στις ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ
- Τα θέματα αυτά δεν αποτελούν προσωπική εργασία για το σπίτι. Τα έχω προσπαθήσει να τα λύσω πάρα πολλές φορές αλλά δεν μπορώ.
- Εδώ και 3 μήνες "παλεύω" με τα συγκεκριμένα θέματα.
- Όποιος επιθυμεί να με βοηθήσει, θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα και εκτιμώ φυσικά το γεγονός, ότι κάποια μέλη του
ήδη με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. - Ανήκω στην μειονότητα των φοιτητών εκείνων που εργάζονται ταυτόχρονα με τις σπουδές τους(για να καλύψω το μεγαλύτερο μέρος από τα έξοδα μου). Γι αυτό και δεν μπορώ να είμαι άριστος.
- Το γεγονός ότι, τα οικονομικά των γονιών μου πάνε από το κακό στο χειρότερο δεν μου δίνουν και πολλά " περιθώρια ελεύθερου χρόνου ".
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

με
.
(ομοιόμορφη κατανομή) και
, άρα η συνάρτηση κατανομής της
θα είναι:
και:
από την συνθήκη
, από όπου προκύπτει
.
είναι συνάρτηση πυκνότητας πιθανότητας αν
για κάθε