οξυγώνιο τρίγωνο και
μία οξεία γωνία, τέτοια ώστε
Να αποδείξετε ότι

2) Έστω
οξυγώνιο τρίγωνο και
οξείες γωνίες μικρότερες από τις γωνίες του τριγώνου και μεγαλύτερες από το μισό της γωνίας
τέτοιες ώστε 
Να αποδείξετε ότι

Συντονιστής: exdx
οξυγώνιο τρίγωνο και
μία οξεία γωνία, τέτοια ώστε

οξυγώνιο τρίγωνο και
οξείες γωνίες μικρότερες από τις γωνίες του τριγώνου και μεγαλύτερες από το μισό της γωνίας
τέτοιες ώστε 

Για ευκολία στην πληκτρολόγηση θεωρώ:Henri van Aubel έγραψε: ↑Τρί Απρ 11, 2023 9:35 am
2) Έστωοξυγώνιο τρίγωνο και
τέτοιες ώστε
Να αποδείξετε ότι![]()

![\displaystyle{\Leftrightarrow sin ( C ) = \left[2sin^2(u)cos\left(\frac{A}{2}\right)-2sin(u)cos(u)sin\left(\frac{A}{2}\right)\right]sin \left(\frac{A}{2}+B \right) \Leftrightarrow} \displaystyle{\Leftrightarrow sin ( C ) = \left[2sin^2(u)cos\left(\frac{A}{2}\right)-2sin(u)cos(u)sin\left(\frac{A}{2}\right)\right]sin \left(\frac{A}{2}+B \right) \Leftrightarrow}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/2cd6e3503be2dd72cceeacdcc38d2132.png)
![\displaystyle{\Leftrightarrow sin ( C ) = \left[(1-cos(2u))cos\left(\frac{A}{2}\right)-sin(2u)sin\left(\frac{A}{2}\right)\right]sin \left(\frac{A}{2}+B \right) \Leftrightarrow} \displaystyle{\Leftrightarrow sin ( C ) = \left[(1-cos(2u))cos\left(\frac{A}{2}\right)-sin(2u)sin\left(\frac{A}{2}\right)\right]sin \left(\frac{A}{2}+B \right) \Leftrightarrow}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/c6e4b846462529e5f57bf47a44791f8b.png)
![\displaystyle{\Leftrightarrow sin( C ) = \left[ cos\left(\frac{A}{2}\right)-cos\left(\frac{A}{2}-2u\right)\right] sin \left(\frac{A}{2}+B \right) \Leftrightarrow} \displaystyle{\Leftrightarrow sin( C ) = \left[ cos\left(\frac{A}{2}\right)-cos\left(\frac{A}{2}-2u\right)\right] sin \left(\frac{A}{2}+B \right) \Leftrightarrow}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/f060482f4243a2b09ed2542de4168213.png)

προκύπτει ότι:

είναι οξείες, οπότε

είναι οξείες, οπότε

Η μη σχολική μου λύση... Αν οι διαχειριστές το θεωρούν απαραίτητο ας μεταφερθεί η δημοσίευση...Henri van Aubel έγραψε: ↑Τρί Απρ 11, 2023 9:35 am
2) Έστωοξυγώνιο τρίγωνο και
τέτοιες ώστε
Να αποδείξετε ότι![]()

![\displaystyle{\Leftrightarrow sin ( C ) = \left[2sin^2(u)cos\left(\frac{A}{2}\right)-2sin(u)cos(u)sin\left(\frac{A}{2}\right)\right]sin \left(\frac{A}{2}+B \right) \Leftrightarrow} \displaystyle{\Leftrightarrow sin ( C ) = \left[2sin^2(u)cos\left(\frac{A}{2}\right)-2sin(u)cos(u)sin\left(\frac{A}{2}\right)\right]sin \left(\frac{A}{2}+B \right) \Leftrightarrow}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/2cd6e3503be2dd72cceeacdcc38d2132.png)
![\displaystyle{\Leftrightarrow sin ( C ) = \left[(1-cos(2u))cos\left(\frac{A}{2}\right)-sin(2u)sin\left(\frac{A}{2}\right)\right]sin \left(\frac{A}{2}+B \right) \Leftrightarrow} \displaystyle{\Leftrightarrow sin ( C ) = \left[(1-cos(2u))cos\left(\frac{A}{2}\right)-sin(2u)sin\left(\frac{A}{2}\right)\right]sin \left(\frac{A}{2}+B \right) \Leftrightarrow}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/c6e4b846462529e5f57bf47a44791f8b.png)
![\displaystyle{\Leftrightarrow sin( C ) = \left[ cos\left(\frac{A}{2}\right)-cos\left(\frac{A}{2}-2u\right)\right] sin \left(\frac{A}{2}+B \right) \Leftrightarrow} \displaystyle{\Leftrightarrow sin( C ) = \left[ cos\left(\frac{A}{2}\right)-cos\left(\frac{A}{2}-2u\right)\right] sin \left(\frac{A}{2}+B \right) \Leftrightarrow}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/f060482f4243a2b09ed2542de4168213.png)

προκύπτει ότι:

είναι οξείες, οπότε

είναι οξείες, οπότε

Γειά σου Λευτέρη!Πρωτοπαπάς Λευτέρης έγραψε: ↑Δευ Απρ 17, 2023 12:10 amΚαλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Κοίταξα την δεύτερη άσκηση.
Έχω εξωσχολική ύλη.
Δεν έχω λύση με σχολική ύλη Άλγεβρας Β΄ Λυκείου (ενότητες 3.1 ως 3.5 του σχολικού βιβλίου).
Θα ήθελα να δω μία τέτοια...
Για να καταλάβω. Η πολύ ωραία, ομολογουμένως, λύση του Λευτέρη, θεωρείται εύκολη;Henri van Aubel έγραψε: ↑Δευ Απρ 17, 2023 10:53 amΓειά σου Λευτέρη!Πρωτοπαπάς Λευτέρης έγραψε: ↑Δευ Απρ 17, 2023 12:10 amΚαλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Έχω εξωσχολική ύλη.
Δεν έχω λύση με σχολική ύλη Άλγεβρας Β΄ Λυκείου (ενότητες 3.1 ως 3.5 του σχολικού βιβλίου).
Θα ήθελα να δω μία τέτοια...Η λύση σου είναι πολύ καλή και κατανοητή, δεν υπάρχει λύση με τα σχολικά εργαλεία, μόνο με αυτά που έκανες. Ομοίως εύκολα λύνεται και το πρώτο.
Για τα δεδομένα μου και τα δεδομένα των συναδέλφων και των παιδιών του forum, ναι. Για τα παιδιά του σχολείου, σε καμία περίπτωση.george visvikis έγραψε: ↑Δευ Απρ 17, 2023 1:14 pmΓια να καταλάβω. Η πολύ ωραία, ομολογουμένως, λύση του Λευτέρη, θεωρείται εύκολη;Henri van Aubel έγραψε: ↑Δευ Απρ 17, 2023 10:53 amΓειά σου Λευτέρη!Πρωτοπαπάς Λευτέρης έγραψε: ↑Δευ Απρ 17, 2023 12:10 amΚαλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Έχω εξωσχολική ύλη.
Θα ήθελα να δω μία τέτοια...Η λύση σου είναι πολύ καλή και κατανοητή, δεν υπάρχει λύση με τα σχολικά εργαλεία, μόνο με αυτά που έκανες. Ομοίως εύκολα λύνεται και το πρώτο.
![]()

Τα παιδιά του forum δεν είναι παιδιά του σχολείου; Σαφώς και είναι. Επειδή έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε στοHenri van Aubel έγραψε: ↑Δευ Απρ 17, 2023 1:34 pmΓια τα δεδομένα μου και τα δεδομένα των συναδέλφων και των παιδιών του forum, ναι. Για τα παιδιά του σχολείου, σε καμία περίπτωση.george visvikis έγραψε: ↑Δευ Απρ 17, 2023 1:14 pmΓια να καταλάβω. Η πολύ ωραία, ομολογουμένως, λύση του Λευτέρη, θεωρείται εύκολη;Henri van Aubel έγραψε: ↑Δευ Απρ 17, 2023 10:53 am
Γειά σου Λευτέρη!Η λύση σου είναι πολύ καλή και κατανοητή, δεν υπάρχει λύση με τα σχολικά εργαλεία, μόνο με αυτά που έκανες. Ομοίως εύκολα λύνεται και το πρώτο.
![]()
Έτσι δεν είναι; Εγώ έτσι λέω.
Γειά σου Γιώργο! (μίλα μου στον ενικό). Φυσικά και είναι παιδιά του σχολείου τα παιδιά του forum, εγώ εννοούσα ότι η άσκηση είναι δύσκολη για την συντριπτική πλειονότητα των παιδιών του σχολείου. (μάλλον έπρεπε να το διατυπώσω καλύτερα). Φαντάζομαι την απογοήτευση των μαθητών που νομίζουν ότι αντιμεπτωπίζουν μία άσκηση του επιπέδου τους, αλλά δεν είναι του επιπέδου τους, γι αυτό επιθυμώ να μεταφερθεί το θέμα στον φάκελο ''Γενικά Επίπεδο Θαλή-Ευκλείδη (Seniors)george visvikis έγραψε: ↑Δευ Απρ 17, 2023 2:14 pmΤα παιδιά του forum δεν είναι παιδιά του σχολείου; Σαφώς και είναι. Επειδή έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε στοHenri van Aubel έγραψε: ↑Δευ Απρ 17, 2023 1:34 pmΓια τα δεδομένα μου και τα δεδομένα των συναδέλφων και των παιδιών του forum, ναι. Για τα παιδιά του σχολείου, σε καμία περίπτωση.george visvikis έγραψε: ↑Δευ Απρ 17, 2023 1:14 pmΓια να καταλάβω. Η πολύ ωραία, ομολογουμένως, λύση του Λευτέρη, θεωρείται εύκολη;Henri van Aubel έγραψε: ↑Δευ Απρ 17, 2023 10:53 am
Γειά σου Λευτέρη!Η λύση σου είναι πολύ καλή και κατανοητή, δεν υπάρχει λύση με τα σχολικά εργαλεία, μόνο με αυτά που έκανες. Ομοίως εύκολα λύνεται και το πρώτο.
![]()
Έτσι δεν είναι; Εγώ έτσι λέω.
τα
μετάλλια![]()
![]()
του Αρχιμήδη, του προκριματικού, των Βαλκανιάδων και των Ολυμπιάδων, αυτό δεν σημαίνει
ότι όλα τα παιδιά που επισκέπτονται το forum ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Ένας λόγος παραπάνω όταν προτείνουμε
ασκήσεις σε φάκελο που δεν ανήκει στα διαγωνιστικά μαθηματικά και είναι εκτός ύλης. Φανταστείτε την απογοήτευση των
μαθητών που νομίζουν ότι αντιμετωπίζουν μία άσκηση της ύλης τους και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

και επειδή οι γωνίες είναι οξείες, το ζητούμενο έπεται.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης