Αποτελέσματα ΑΣΕΠ για Μαθηματικούς 2009
Συντονιστής: chris_gatos
Re: Αποτελέσματα ΑΣΕΠ για Μαθηματικούς 2009
Και γω με τη σειρά μου θα συγχαρώ τους διοριστέους αλλά και όσους κατανάλωσαν χρόνο και κόπο για αυτόν τον διαγωνισμό. Καθώς παρατηρούσα τις βαθμολογίες των επιτυχόντων, μου έκανε εντύπωση οι ιδιαίτερα χαμηλοί βαθμοί στην ειδική διδακτική, ακόμα και αυτών που διορίστηκαν. Προσωπική μου άποψη, είναι πως τα θέματα του 2007 της ειδικής διδακτικής ήταν πιο δύσκολα (το θεμα για το αν 1,239999.... είναι ίσο με 1,24 δημιούργησε σύγχυση) και οι περισσότεροι βαθμολογήθηκαν με 50-70. Τώρα οι περισσότεροι ήταν κάτω από τη βάση. Από συζητήσεις με συναδέρφους αυτό που εισέπραξα ήταν πως περίμεναν πολύ μεγαλύτερο βαθμό, ενώ σε προηγούμενους διαγωνισμούς υπολόγιζαν με μεγάλη ακρίβεια τον βαθμό τους. Δεν ξέρω κατά πόσο το φαινόμενο προβλημάτισε και συναδέρφους από το mathematica.
Από την μεριά μου, θα ήθελα μια καλή συμβουλή ή αν έχετε υπόψην σας κάποια καλή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα ειδικής διδακτικής των Μαθηματικών!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Από την μεριά μου, θα ήθελα μια καλή συμβουλή ή αν έχετε υπόψην σας κάποια καλή βιβλιογραφία πάνω σε θέματα ειδικής διδακτικής των Μαθηματικών!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Κάποτε τη σειρά διορισμού την καθόριζε η ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών και ο βαθμός του πτυχίου Σήμρα την καθορίζει η βαθμολογία στην Ειδική Διδακτική.
Γιάννης
Δεν διαφωνώ μαζί σου. Αλλά επειδή σύμφωνα με τη χρονολογία κτήσης πτυχίου δεν θα διοριστώ ποτέ, το παλεύω με την ειδική διδακτική, όσο έχω όρεξη και λίγο χρόνο. Κάθε βοήθεια δεκτή!
Γιατί δεν κάνουμε μία αίτηση να δημοσιευθούν οι ορθές έστω ενδεικτικές απαντήσεις της ειδικής διδακτικής; Να μάθουμε υπεύθυνα τι διορθώνουν τελικά; Θα έχει μεγάλη πλάκα γτ είμαι σίγουρος οτι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Θα έχει ακόμη μεγαλύτερη πλάκα να γίνουν μαζικές αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για το ίδιο θέμα και να μην έχει τι να απαντήσει. Πρέπει επιτέλους οι διορθωτές να έχουν την ευθύνη του λόγου και των πράξεών τους.seyes έγραψε: Από συζητήσεις με συναδέρφους αυτό που εισέπραξα ήταν πως περίμεναν πολύ μεγαλύτερο βαθμό, ενώ σε προηγούμενους διαγωνισμούς υπολόγιζαν με μεγάλη ακρίβεια τον βαθμό τους. Δεν ξέρω κατά πόσο το φαινόμενο προβλημάτισε και συναδέρφους από το mathematica.
Θα ήταν επίσης χρήσιμο να ανεβάσει τις απαντήσεις του στο forum κάποιος συνάδελφος που πέτυχε υψηλή βαθμολογία στην ειδική διδακτική.
Μήτσος
Αν γίνουν μαζικές ενστάσεις για το θέμα της διδακτικής, πως αραγε θα αντιμετώπιζαν το πρόβλημα;
Συμφωνω απόλυτα μαζί σου! αν θα μπορούσε κάποιος με υψηλη βαθμολογία στην ειδική διδακτική στον φετινό διαγωνισμό να μας δώσει τα φώτα του θα βοηθούσε παρα πολύ!
Συμφωνω απόλυτα μαζί σου! αν θα μπορούσε κάποιος με υψηλη βαθμολογία στην ειδική διδακτική στον φετινό διαγωνισμό να μας δώσει τα φώτα του θα βοηθούσε παρα πολύ!
Ίσως να σας λύσει κάποιες απορίες σας για τους βαθμούς στην Ειδική Διδακτική η απάντηση που μου είχε δώσει η ΕΜΕ σε ερώτησή μου μέσω email για το ποιες είναι οι πιο σημαντικές παρανοήσεις.
Αγαπητή κυρία Φουρνάρη,
σχετικά με την ερώτηση που στείλατε στην ΕΜΕ θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σύντομα η ΕΜΕ, δεδομένου ότι δεν βλέπω να υπάρχουν κάπου αλλού, θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα ενδεικτικές απαντήσεις των δύο ερωτημάτων της διδακτικής μαθηματικών.
Υπεύθυνος για να απαντάει σε τέτοιου είδους προσωπικές ερωτήσεις είναι ο ίδιος ο ΑΣΕΠ, μέσω του θεματοδότη που είχε. (δεν νομίζω ότι το κάνει)
Προσωπικά, μπορώ να απαντήσω στα ερωτήματα σας, χωρίς βέβαια να ξέρω, αν οι επίσημες οδηγίες του ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση συμπίπτουν με τις απόψεις μου (το πιθανότερο είναι να συμπίπτουν):
Οι δύο πιο σημαντικές παρανοήσεις είναι οι εξής:
(ι) Ποια είναι η σημασία της απροσδιόριστης μορφής.
(ιι) Πως αποδεικνύουμε ότι μία ιδιότητα δεν ισχύει.
Εγώ έγραψα 70 αλλά στο 1ο Θέμα με την διδασκαλία του κύκλου δεν πρόλαβα να απαντήσω καθόλου στο τι θα τόνιζα ιδιαίτερα και γιατί.
Στο 2ο Θέμα ως 2η παρανόηση έβαλα ότι ο μαθητής Β δεν συνειδητοποιεί ότι εφόσον δεν φέρνει αντιπαράδειγμα δεν αποδεικνύει ότι το αντίστροφο της πρότασης δεν ισχύει.
Το 2ο Θέμα με πήρε 3 σελίδες με τους διδακτικούς του στόχους,την αντιμετώπηση των παρανοήσων και την αξιολόγηση της επίτευξης των στόχων που είχαν αρχικά τεθεί.
Το 1ο θέμα (που το έγραψα δεύτερο σε σειρά) με πήρε 11 σελίδες περίπου γιατί συμπεριέλαβα και το μήκος τόξου και το εμβαδόν κυκλικού τομέα και τμήματος στα φύλλα εργασίας που έβαλα. Δεν πρόλαβα όμως να το ολοκληρώσω καθώς σας έγραψα και στην αρχή.
Ελπίζω να σας βοήθησα
Έφη Φουρνάρη
Αγαπητή κυρία Φουρνάρη,
σχετικά με την ερώτηση που στείλατε στην ΕΜΕ θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σύντομα η ΕΜΕ, δεδομένου ότι δεν βλέπω να υπάρχουν κάπου αλλού, θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα ενδεικτικές απαντήσεις των δύο ερωτημάτων της διδακτικής μαθηματικών.
Υπεύθυνος για να απαντάει σε τέτοιου είδους προσωπικές ερωτήσεις είναι ο ίδιος ο ΑΣΕΠ, μέσω του θεματοδότη που είχε. (δεν νομίζω ότι το κάνει)
Προσωπικά, μπορώ να απαντήσω στα ερωτήματα σας, χωρίς βέβαια να ξέρω, αν οι επίσημες οδηγίες του ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση συμπίπτουν με τις απόψεις μου (το πιθανότερο είναι να συμπίπτουν):
Οι δύο πιο σημαντικές παρανοήσεις είναι οι εξής:
(ι) Ποια είναι η σημασία της απροσδιόριστης μορφής.
(ιι) Πως αποδεικνύουμε ότι μία ιδιότητα δεν ισχύει.
Εγώ έγραψα 70 αλλά στο 1ο Θέμα με την διδασκαλία του κύκλου δεν πρόλαβα να απαντήσω καθόλου στο τι θα τόνιζα ιδιαίτερα και γιατί.
Στο 2ο Θέμα ως 2η παρανόηση έβαλα ότι ο μαθητής Β δεν συνειδητοποιεί ότι εφόσον δεν φέρνει αντιπαράδειγμα δεν αποδεικνύει ότι το αντίστροφο της πρότασης δεν ισχύει.
Το 2ο Θέμα με πήρε 3 σελίδες με τους διδακτικούς του στόχους,την αντιμετώπηση των παρανοήσων και την αξιολόγηση της επίτευξης των στόχων που είχαν αρχικά τεθεί.
Το 1ο θέμα (που το έγραψα δεύτερο σε σειρά) με πήρε 11 σελίδες περίπου γιατί συμπεριέλαβα και το μήκος τόξου και το εμβαδόν κυκλικού τομέα και τμήματος στα φύλλα εργασίας που έβαλα. Δεν πρόλαβα όμως να το ολοκληρώσω καθώς σας έγραψα και στην αρχή.
Ελπίζω να σας βοήθησα
Έφη Φουρνάρη
11 σελίδες? χμ...μαλλον αυτό είναι...γραψε πολλα και αν τολμίσει ας σε κόψει..
συγχαρητήρια Έφη
συγχαρητήρια Έφη
Δεν νομίζω ότι είχε να κάνει με την ποσότητα.smypmopd έγραψε:11 σελίδες? χμ...μαλλον αυτό είναι...γραψε πολλα και αν τολμίσει ας σε κόψει..
συγχαρητήρια Έφη
Και εγώ έγραψα πάρα πολλά και κατάφερα να πάρω 50.
μπορώ να σου πω τι δεν έκανα.
Στο 1ο θέμα: Δεν έκανα σχέδιο μαθήματος. Δεν έκανα φύλλα εργασίας. Δεν έφτιαξα ασκήσεις για το σπίτι.
Στο 2ο θέμα: Δεν θεωρώ ότι πέτυχα τη δεύτερη πιο σημαντική παρανόηση.
Συγχαρητήρια Έφη για τον βαθμό!!!!!!
"You must be the change you wish to see in the world."
Mahatma Gandhi
Mahatma Gandhi
Κοίταξα τωρα το 2ο θεμα διδακτικης. Δεν μπορω να καταλαβω την απαντηση που σου εστειλαν Εφη. Δεν νομιζω πως ειναι σωστη.
Τελος παντων, οποιος θελει, υπαρχει φακελος διδακτικης ΑΣΕΠ, μπορούν όσοι ενδιαφερονται να μαζευτούμε εκει και να κανουμε παιχνιδι.
Τελος παντων, οποιος θελει, υπαρχει φακελος διδακτικης ΑΣΕΠ, μπορούν όσοι ενδιαφερονται να μαζευτούμε εκει και να κανουμε παιχνιδι.
Δεν υπαρχει προβλημα. Εγω έγραψα 8-9 σελίδες στο 1ο θέμα και πηρα 25. Χωρίς να βλέπω σημαντικές διαφορές από τις απαντήσεις της Έφης. Τρεχα γύρευε.smypmopd έγραψε:11 σελίδες? χμ...μαλλον αυτό είναι...γραψε πολλα και αν τολμίσει ας σε κόψει..
συγχαρητήρια Έφη
Επιμένω πάντως οτι αξίζει να απαιτήσουμε (ακόμη και νομικά ενδεχομένως) να δημοσιευθούν οι ορθές απαντήσεις. Τι λόγο θα είχαν να αρνηθουν άλλωστε...
Μήτσος
mhtsort έγραψε:
Επιμένω πάντως οτι αξίζει να απαιτήσουμε (ακόμη και νομικά ενδεχομένως) να δημοσιευθούν οι ορθές απαντήσεις. Τι λόγο θα είχαν να αρνηθουν άλλωστε...
+1
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Έχουν απόλυτο δίκιο οι συνάδελφοι που ζητούν ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ των "επιθυμητών" απαντήσεων και της μεθόδου βαθμολόγησης των γραπτών.
Συνυπογράφω!
Άλλωστε το έχoυμε ήδη ζητήσει εδώ:
viewtopic.php?f=6&t=1808&p=10658#p10658
Συνυπογράφω!
Άλλωστε το έχoυμε ήδη ζητήσει εδώ:
viewtopic.php?f=6&t=1808&p=10658#p10658
Γιώργος ΡίζοςRigio έγραψε: (...) Μου κάνει εντύπωση η βαθμολογία της ειδικής διδακτικής!
Θα έπρεπε να δίνεται κάποιο (ας το πούμε πρότυπο ή καλύτερα ζητούμενο) σχέδιο ανάπτυξης και η μέθοδος βαθμολόγησης! Φοβάμαι ότι η τυχόν αυθαιρεσία και σίγουρα η υποκειμενικότητα των διορθωτών ρυθμίζουν τη ζωή χιλιάδων οικογενειών! (...)
- chris_gatos
- Επιμελητής
Κι εμένα θα με ενδιέφερε, να δω επιτέλους δημοσιοποιημένες απαντήσεις απο τον ΑΣΕΠ.
Μα ποιός διορθώνει τελικά τα γραπτά της ειδικής διδακτικής;; Ο μέγας Euler ; Μήπως ο Gauss;
Και επιπλέον θα ήθελα να δω ποιά ήταν επιτέλους αυτή η δεύτερη παρανόηση και το κυριότερο, ποιός
διαβολικός μαθηματικός νούς σκέφτηκε αυτό το διδακτικό επεισόδιο ;;
Προκαταβάλω ( στοιχηματίζω ) πως δε θα πάρουμε ποτέ απάντηση , γιατί δεν υπάρχει απάντηση...
Μα ποιός διορθώνει τελικά τα γραπτά της ειδικής διδακτικής;; Ο μέγας Euler ; Μήπως ο Gauss;
Και επιπλέον θα ήθελα να δω ποιά ήταν επιτέλους αυτή η δεύτερη παρανόηση και το κυριότερο, ποιός
Προκαταβάλω ( στοιχηματίζω ) πως δε θα πάρουμε ποτέ απάντηση , γιατί δεν υπάρχει απάντηση...
Χρήστος Κυριαζής
Κάποια απάντηση πρέπει να υπάρχει. Για 2.5 μόρια δε διορίζομαι και δε θεωρούμαι καν επιτυχών. Κάποιος πρέπει να μου εξηγήσει το λόγο. Νομίζω οτι πρέπει να το κυνηγήσουμε έστω και από απλή περιέργεια.
Μήτσος
Στους προηγούμενους διαγωνισμούς ΔΕΝ εκανα ακριβώς τα ίδια και έπαιρνα 60-70. Τώρα τα έκανα όλα και πήρα 40...sybe έγραψε:smypmopd έγραψε: μπορώ να σου πω τι δεν έκανα.
Στο 1ο θέμα: Δεν έκανα σχέδιο μαθήματος. Δεν έκανα φύλλα εργασίας. Δεν έφτιαξα ασκήσεις για το σπίτι.
Βέβαια δεν λέω ότι φταίει αυτό σίγουρα και το περιεχόμενο έχει σημασία...
Ευχαριστούμε για τη πολύτιμη βοήθειά σου Έφη και συγχαρητήρια!
Αναμένω τις απαντήσεις από την ΕΜΕ...
Δεν πιστεύω ότι θα βγουν ποτέ απαντήσεις από τον ΑΣΕΠ... Βέβαια καλό είναι να το ζητήσουμε!
- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
Καλοσωρίζω στην παρέα μας τον συνάδελφο και προσωπικό μου φίλο Μυλωνά Χάρη.
Γιά την ιστορία στέκομαι στο νεαρό της ηλικίας του και στο γεγονός ότι φέτος είναι ο
2ος τη τάξει επιτυχών στις εξετάσεις Α.Σ.Ε.Π.
Του εύχομαι και απο την θέση αυτή ΟΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ.
Σωτήρης Ε.Λουρίδας
Γιά την ιστορία στέκομαι στο νεαρό της ηλικίας του και στο γεγονός ότι φέτος είναι ο
2ος τη τάξει επιτυχών στις εξετάσεις Α.Σ.Ε.Π.
Του εύχομαι και απο την θέση αυτή ΟΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ.
Σωτήρης Ε.Λουρίδας
S.E.Louridas
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Λεωνίδα,lonis έγραψε: με τον πιασάρικο τίτλο ΑΣΕΠ, Ύλη και Σουαχίλι
[/i]
πολύ γέλασα με τον πιασάρικο τίτλο διότι, αν θες με πιστεύεις, μιλάω Σουαχίλι!
Και για να σοβαρευτούμε, το κείμενό σου είναι εξαιρετικό.
Φιλικά,
Μιχάλης
Μήπως μπορούμε Μιχάλη, να ανοίξουμε έναν υποφάκελο (στα ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!) με ασκήσεις ολυμπιάδων στην χαριτωμένη αυτή γλώσσα;Mihalis_Lambrou έγραψε:Λεωνίδα,lonis έγραψε: με τον πιασάρικο τίτλο ΑΣΕΠ, Ύλη και Σουαχίλι
[/i]
πολύ γέλασα με τον πιασάρικο τίτλο διότι, αν θες με πιστεύεις, μιλάω Σουαχίλι!
Κάντε μια βουτιά στην Κρήτη και για μας τους συννεφιασμένους μακεδόνες!
Χαιρετίσματα
Λεωνίδας
ΥΓ: Αυτό που εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει είναι ότι, 11 χρόνια μετά τον πρώτο διαγωνισμό, η ύλη του γνωστικού δεν αναπροσαρμόστηκε ακόμη.
Κάνε το θαύμα για να τ' αρνηθείς (Α. Μπρετόν - Π. Ελυάρ)
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Και όμως ναι! Για να εξηγούμαιlonis έγραψε:Μήπως μπορούμε Μιχάλη, να ανοίξουμε έναν υποφάκελο (στα ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!) με ασκήσεις ολυμπιάδων στην χαριτωμένη αυτή γλώσσα;![]()
Υπάρχει ένας πολύ ενδιαφέρον διαγωνισμός σε επίπεδο Ολυμπιάδας, που ονομάζεται
"Linguistic Competition" ή κάτι τέτοιο.
Ξεκίνησε από την Βουλγαρία, και η θεματική του είναι Γλωσσολογία αλλά (το σημαντικότερο) δεν πρέπει να ξέρεις την γλώσσα στην οποία σου δίνουν το άγνωστο κείμενο. Από τα συμφραζόμενα μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα επί των ερωτήσεων.
Π.χ. Αν το κείμενο λέει (στα Σουχίλι)
Mutu moja ame kuja, watu mbili ame kuja, watu tatu ame kuja και η μετάφραση το δίνει
ως
Ήρθε ένας άνθρωπος, ήρθαν δύο άνθρωποι, ήρθαν τρεις άνθρωποι
βγάζεις το συμπέρασμα ότι
α) άνθρωπος = mutu β) άνθρωποι =watu και
γ) ο πληθυντικός στα Σουαχίλι δεν με είναι μεταβολή της λήγουσας (όπως στα ελληνικά)
αλλά της πρώτης συλλαβής!
Κάπου έχω τέτοια θέματα, που μου τα είχαν στείλει από Βουλγαρία.
Θα τα ψάξω!
Φιλικά,
Μιχάλης
-
ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
chris_gatos έγραψε:Κι εμένα θα με ενδιέφερε, να δω επιτέλους δημοσιοποιημένες απαντήσεις απο τον ΑΣΕΠ.
Για την ιστορία-για να ξαναθυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι- στον διαγωνισμό του 2002 υπήρξε ένα ερώτημα στο γνωστικό αντικείμενο-ερώτηση 10-που ενώ αρχικά δόθηκε μια σωστή απάντηση στη συνέχεια το ΑΣΕΠ με δελτίο τύπου, θεώρησε όλες τις απαντήσεις σωστές,μέχρι εδώ καλά,όμως σε αυτούς οι οποίοι δεν απάντησαν,για τον απλό λόγο που έβλεπαν ότι όλες είναι σωστές και όχι μόνο μία όπως αναφερόταν στην αρχή των θεμάτων δεν τους βαθμολογούσαν.
Κάναμε ενστάσεις,κάποιος συννάδελφος και μέλος του mathematica προσέφυγε στα δικαστήρια.
Η απάντηση που έλαβα από το ΑΣΕΠ στην ένστασή μου,ήταν άσχετη με το θέμα της ένστασης,η ουσία είναι ότι όσοι δεν απάντησαν λόγω του φόβου της αρνητικής βαθμολόγησης...τιμωρήθηκαν με μη βαθμολόγηση,τα δικαστήρια αν δεν κάνω λάθος δεν δικαίωσαν τον συννάδελφο που είχε προσφύγει.
Μετά από αυτό και πολλά άλλα που έχουν ακολουθήσει (άραγε πόσοι από τους συμμετέχοντες όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζουν ότι η αρνητική βαθμολόγηση με το καθεστώς που εφαρμόζεται ακόμα και στον πρόσφατο διαγωνισμό είναι παράνομη,σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας;;;φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν προσβάλουν τους πίνακες καμιά 200αριά άτομα από κάθε ειδικότητα;)κατέληξα στο συμπέρασμα ότι καλώς λέγεται ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ γιατί κάνει ότι γουστάρει!!!
Καλό καλοκαίρι σε όλους
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης