Συμβουλή για νέο ξεκίνημα!
Συντονιστής: spyros
Συμβουλή για νέο ξεκίνημα!
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη! Είμαι καινούρια στο forum και επίσης νέα μαθηματικός! Πήρα την απόφαση να ανοίξω μόνη μου φροντιστήριο στην μικρή επαρχιακή πόλη απ'όπου κατάγομαι αλλά δεν έχω κανέναν να με συμβουλεύσει σχετικά με το τι να προσέξω. Είδα ότι κάποια μέλη είναι φροντιστές και απ'ότι κατάλαβα με πείρα.
Προσπαθώ να γράψω μόνη μου σημειώσεις για να βοηθήσω τους μαθητές μου αλλά δεν ξέρω αν αρκεί.
Θα εκτιμούσα πολύ μια συμβουλή από άτομα πιο έμπειρα από μένα.
Ευχαριστώ πολύ!!!
Προσπαθώ να γράψω μόνη μου σημειώσεις για να βοηθήσω τους μαθητές μου αλλά δεν ξέρω αν αρκεί.
Ευχαριστώ πολύ!!!
- ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ
Re: Συμβουλή για νέο ξεκίνημα!
Καλησπέρα και καλώς ήρθες .
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις να ετοιμάζεις τη δουλειά σου σιγά σιγά αλλά παράλληλα να στηριχτείς για τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον σε κάποια βιβλία βοηθητικά .Υπάρχουν πολλά και καλά ... Έτσι θα είσαι όσο το δυνατόν καλυμμένη από τα normal θέματα στις εξετάσεις αλλά και θα έχεις το χρόνο να προετοιμάσεις ότι θέλεις συμπληρωματικά για τους μαθητές σου . Μην προσπαθήσεις να τα κάνεις όλα μαζί .
Θέλει υπομονή και οργάνωση .
Καλή αρχή και όπως θα διαπιστώσεις εδώ υπάρχουν πολλοί που θα σε βοηθήσουν όποτε το χρειαστείς ...
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις να ετοιμάζεις τη δουλειά σου σιγά σιγά αλλά παράλληλα να στηριχτείς για τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον σε κάποια βιβλία βοηθητικά .Υπάρχουν πολλά και καλά ... Έτσι θα είσαι όσο το δυνατόν καλυμμένη από τα normal θέματα στις εξετάσεις αλλά και θα έχεις το χρόνο να προετοιμάσεις ότι θέλεις συμπληρωματικά για τους μαθητές σου . Μην προσπαθήσεις να τα κάνεις όλα μαζί .
Θέλει υπομονή και οργάνωση .
Καλή αρχή και όπως θα διαπιστώσεις εδώ υπάρχουν πολλοί που θα σε βοηθήσουν όποτε το χρειαστείς ...
Χρήστος Καρδάσης
Χρηστο θα διαφωνησω με το πολλα και καλα κυριως προς την ποιοτητα.Αν θες φτιαξε μια λιστα με τα καλυτερα
και παρουσιασε την εδω ωστε να ενημερωθουμε και εμεις οι υπολοιποι.Χρησιμο θα ηταν να μας πεις και γιατι τα βρισκεις
καλα.
Να εισαι παντα καλα.
και παρουσιασε την εδω ωστε να ενημερωθουμε και εμεις οι υπολοιποι.Χρησιμο θα ηταν να μας πεις και γιατι τα βρισκεις
καλα.
Να εισαι παντα καλα.
"There are two types of people in this world, those who divide the world into two types and those who do not."
Jeremy Bentham
Jeremy Bentham
- ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ
Καλημέρα σε όλους . Papel κάπου είχα διαβάσει ότι δεν επιτρέπεται στο site να κάνουμε χαρακτηρισμούς για βιβλία παρά μόνο αναφορές σε πηγές κ.λ.π.
Το πολλά και καλά βιβλία το εννοώ για κάποια συνάδελφο που τώρα ξεκινά . Είναι λογικό ότι από πολλά βιβλία θα έχει να πάρει πράγματα χρήσιμα .
Άλλα βιβλία έβλεπα "καλά" όταν ξεκινούσα και άλλα τώρα .
Όσο προχωρά η συνάδελφος θα βλέπει ότι τα περισσότερα είναι παραπλήσια .
Πάντα όμως θα υπάρχουν καλά ελληνικά βιβλία για όλους μας σε όποιο επίπεδο και αν έχουμε φτάσει .
Papel ξέρω οτι διαφωνείς ( αυτό είναι και ένα από τα συν του mathematica , οι διαφορετικές απόψεις ) , θυμάμαι ότι έχεις γράψει πως δουλεύεις σχεδόν αποκλειστικά ξένη βιβλιογραφία .
θα σου στείλω το απόγευμα σε προσωπικό μήνυμα αυτά που θεωρώ καλά ...
Το πολλά και καλά βιβλία το εννοώ για κάποια συνάδελφο που τώρα ξεκινά . Είναι λογικό ότι από πολλά βιβλία θα έχει να πάρει πράγματα χρήσιμα .
Άλλα βιβλία έβλεπα "καλά" όταν ξεκινούσα και άλλα τώρα .
Όσο προχωρά η συνάδελφος θα βλέπει ότι τα περισσότερα είναι παραπλήσια .
Πάντα όμως θα υπάρχουν καλά ελληνικά βιβλία για όλους μας σε όποιο επίπεδο και αν έχουμε φτάσει .
Papel ξέρω οτι διαφωνείς ( αυτό είναι και ένα από τα συν του mathematica , οι διαφορετικές απόψεις ) , θυμάμαι ότι έχεις γράψει πως δουλεύεις σχεδόν αποκλειστικά ξένη βιβλιογραφία .
θα σου στείλω το απόγευμα σε προσωπικό μήνυμα αυτά που θεωρώ καλά ...
τελευταία επεξεργασία από ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ σε Τρί Αύγ 04, 2009 2:17 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Χρήστος Καρδάσης
- Α.Κυριακόπουλος
Αγαπητή mathma.mathma έγραψε:Καλησπέρα σε όλα τα μέλη! Είμαι καινούρια στο forum και επίσης νέα μαθηματικός! Πήρα την απόφαση να ανοίξω μόνη μου φροντιστήριο στην μικρή επαρχιακή πόλη απ'όπου κατάγομαι αλλά δεν έχω κανέναν να με συμβουλεύσει σχετικά με το τι να προσέξω. Είδα ότι κάποια μέλη είναι φροντιστές και απ'ότι κατάλαβα με πείρα.
Ευχαριστώ πολύ!!!
Αν αγαπάς το διάβασμα και το επάγγελμα του δασκάλου ,όλα θα πάνε καλά. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Μην ψάχνεις για συνταγές. Ο καθένας διαμορφώνει σιγά -σιγά το δικό του στιλ.
• Τώρα στην αρχή, για να κάνεις μια ώρα μάθημα θα πρέπει να προετοιμάζεσαι δύο ώρες.
• Καλή αρχή και αν χρειαστείς βοήθεια στον επιστημονικό τομέα, όλοι εμείς εδώ στο mathematica είμαστε πρόθυμοι να σε βοηθήσουμε.
• Θα μου επιτρέψεις τώρα , από την πενηντάχρονη πείρα μου, να διατυπώσω τον δεκάλογο του καλού δασκάλου. Λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, ο καλός δάσκαλος:
1) Ποτέ δεν μπαίνει στην τάξη απροετοίμαστος και ποτέ δεν λύνει μια άσκηση στον πίνακα , χωρίς να ρωτάει σταδιακά τους μαθητές για την συνέχεια της λύσης.
2) Ποτέ δεν προσπαθεί να λύσει μια δύσκολη άσκηση, που του είναι άγνωστη, μπροστά στους μαθητές .
3) Ποτέ δεν "μαλώνει", αλλά ούτε και "χαϊδεύει" τους μαθητές .
4) Ποτέ δεν επιτρέπει στους μαθητές να τον φωνάζουν με το μικρό του όνομα. (*)
5) Ποτέ δεν απογοητεύει τους αρχάριους μαθητές, λέγοντάς τους ότι: «Τα μαθηματικά είναι δύσκολα».
6) Ποτέ δεν λέει σε ένα μαθητή: «Εσύ δεν πρόκειται να μάθεις ποτέ μαθηματικά».
7) Επιβραβεύει κάθε προσπάθεια που κάνουν οι μαθητές για να λύσουν μία άσκηση.
8) Ενθαρρύνει τους μέτριους μαθητές και προωθεί τους προχωρημένους.
9) Αν δεν ξέρει μια ερώτηση που θα του κάνουν οι μαθητές, δεν προσπαθεί να τα «μπαλώσει», αλλά τους λέει: « Θα σας απαντήσω στο επόμενο μάθημα».
10) Ποτέ δεν δίνει θέματα S.O.S. στους μαθητές.
.................................
(*) Γιατί θα έλθει στιγμή που θα τον πουν μ…α
Αντώνης Κυριακόπουλος
•Ο έξυπνος παραδέχεται •Ο πονηρός δικαιολογείται •Ο βλάκας επιμένει
Σου εύχομαι καλή επιτυχία, πρόοδο, προκοπή και ευημερεία με κουράγιο, διάβασμα, επιμέλεια, ξενύχτι και πολύ αλλά όχι δολοφονική δουλειά.mathma έγραψε:Καλησπέρα σε όλα τα μέλη! Είμαι καινούρια στο forum και επίσης νέα μαθηματικός! Πήρα την απόφαση να ανοίξω μόνη μου φροντιστήριο στην μικρή επαρχιακή πόλη απ'όπου κατάγομαι αλλά δεν έχω κανέναν να με συμβουλεύσει σχετικά με το τι να προσέξω. Είδα ότι κάποια μέλη είναι φροντιστές και απ'ότι κατάλαβα με πείρα.
Ευχαριστώ πολύ!!!
Στην παρούσα φάση ίσως είναι καλό να μη ξέρεις πολλά για τα μυστικά της δουλειάς, ίσως ακόμα να είναι επικίνδυνο γιατί δεν έχεις την πείρα να τα αξιολογήσεις. Αν ήξερα την ιδιοσυγκρασία σου θα σου έγραφα περισότερα.
Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σου δόσω, επειδή, τώρα, είσαι πολλά πράγματα μαζί είναι η εξής: Το μαλακό αρνί βυζαίνει από δύο μάνες!
Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου για υγεία, καλή διάθεση, επιτυχία, πρόοδο και ευημερεία.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας! Τα ζυγίζω όλα και οργανώνομαι!
Έχω να αντιμετωπίσω πολύ παλιά φροντιστήρια και άρχισα να φοβάμαι. Σκέφτηκα για αρχή να νοικιάσω κάτι πιο μικρό και να κάνω ιδιαίτερα για τον πρώτο χρόνο...αλλά κάποιος μου είπε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός...Δεν ξέρω τελικά τι είναι αυτό που συμφέρει πιο πολύ!
Σας ευχαριστώ και πάλι!
Έχω να αντιμετωπίσω πολύ παλιά φροντιστήρια και άρχισα να φοβάμαι. Σκέφτηκα για αρχή να νοικιάσω κάτι πιο μικρό και να κάνω ιδιαίτερα για τον πρώτο χρόνο...αλλά κάποιος μου είπε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός...Δεν ξέρω τελικά τι είναι αυτό που συμφέρει πιο πολύ!
Σας ευχαριστώ και πάλι!
-
k-ser
- Επικοινωνία:
Αγαπητή mathma,mathma έγραψε:Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας! Τα ζυγίζω όλα και οργανώνομαι!
Σας ευχαριστώ και πάλι!
χαίρομαι για την δύναμη της θέλησης που προκύπτει από τα γραφόμενά σου.
Πολύ καλά κάνεις και "φοβάσαι" το παλιό. Να είσαι σίγουρη ότι κι αυτό σε "φοβάται".
Ποτέ δεν μπορείς να τα υπολογίσεις όλα για να είσαι βέβαια ότι κάνεις αυτό που σε συμφέρει.
Στο ξεκίνημά σου και στην πορεία θα κάνεις πολλά λάθη τα οποία, τελικά, είναι ωφέλιμο να γίνουν: το λάθος δεν έρχεται ποτέ μόνο του - φέρνει μαζί του και τον τρόπο αποφυγής του.
Σου εύχομαι
καλή δύναμη και πολλές επιτυχίες.
Κώστας Σερίφης
Σας ευχαριστώ πολύ κ.Σεφέρη για τα λόγια σας και τις ευχές σας! Φαντάζομαι ότι για τα 22 μου χρόνια θα πρέπει να επιδείξω μεγάλη ωριμότητα!!! Σας ευχαριστώ και πάλι!
-
k-ser
- Επικοινωνία:
Εγώ ευχαριστώ!mathma έγραψε:Σας ευχαριστώ πολύ κ.Σεφέρη
Το καλύτερο... κοπλιμέντο που μου κάναν - με αφορμή το επώνυμό μου!
Αστειεύομαι βέβαια!
Να είσαι καλά.
Κώστας Σερίφης
-
χρηστος ευαγγελινος
γεια χαρα,θα καταθεσω τη δικη μου αποψη για την διδασκαλια των μαθηματικων στην ταξη.
νομιζω πως ο καλυτερος τροπος για να διδαξεις μαθηματικα σε καποιον ειναι να τα δημιουργησεις μπροστα στα ματια του με τη βοηθεια του.να καταλαβει απ την απο μονος του ας πουμε την αναγκη για την εισαγωγη μιας νεας εννοιας.ετσι η μαθηση γινεται μια δυναμικη διαδικασια στην οποια ο μαθητης εχει κεντρικο ρολο και ο καθηγητης κρατα το ρολο του καθοδηγητη στα κρισιμα σημεια.ο μαθητης ετσι κατακτα τη γνωση και δεν την αφομοιωνει σα να χωνευει ενα πιατο μουσακα.αυτο που εχω παντα στο νου μου οταν κανω μαθημα ειναι αυτο ακριβως,δηλαδη να μη βλεπουν οι μαθητες τα μαθηματικα ως κατι βαρυ που θα πρεπει να το χωνεψουν.
υ.γ.1) εγω παντως αφηνω τους μαθητες μου να με φωναζουν με το μικρο μου ονομα και μου αρεσει πολυ.ο σεβασμος δεν ειναι συνεπεια τετοιων επικοινωνιακων κολπων κατα τη γνωμη μου,αλλα κερδιζεται απο τον καθηγητη κατα τη διαρκεια του μαθηματος.και βεβαια οταν καποιος καθηγητης μου δεν ηταν καλος και απαιτουσε σεβασμο τον αποκαλουσα "μεγαλο μαλ...α".
2)στις υπολοιπες συμβουλες του κυριου κυριακοπουλου συμφωνω απολυτα.
νομιζω πως ο καλυτερος τροπος για να διδαξεις μαθηματικα σε καποιον ειναι να τα δημιουργησεις μπροστα στα ματια του με τη βοηθεια του.να καταλαβει απ την απο μονος του ας πουμε την αναγκη για την εισαγωγη μιας νεας εννοιας.ετσι η μαθηση γινεται μια δυναμικη διαδικασια στην οποια ο μαθητης εχει κεντρικο ρολο και ο καθηγητης κρατα το ρολο του καθοδηγητη στα κρισιμα σημεια.ο μαθητης ετσι κατακτα τη γνωση και δεν την αφομοιωνει σα να χωνευει ενα πιατο μουσακα.αυτο που εχω παντα στο νου μου οταν κανω μαθημα ειναι αυτο ακριβως,δηλαδη να μη βλεπουν οι μαθητες τα μαθηματικα ως κατι βαρυ που θα πρεπει να το χωνεψουν.
υ.γ.1) εγω παντως αφηνω τους μαθητες μου να με φωναζουν με το μικρο μου ονομα και μου αρεσει πολυ.ο σεβασμος δεν ειναι συνεπεια τετοιων επικοινωνιακων κολπων κατα τη γνωμη μου,αλλα κερδιζεται απο τον καθηγητη κατα τη διαρκεια του μαθηματος.και βεβαια οταν καποιος καθηγητης μου δεν ηταν καλος και απαιτουσε σεβασμο τον αποκαλουσα "μεγαλο μαλ...α".
Προς τι αυτος ο φοβος για την χιλιοειπωμενη βρισια που εχει καταντησει χαιδευτικο;χρηστος ευαγγελινος έγραψε:γεια χαρα,θα καταθεσω τη δικη μου αποψη για την διδασκαλια των μαθηματικων στην ταξη.
Υπηρχε ενας φροντιστης που ειχε τοσο στενη σχεση με τους μαθητες του ωστε τετοιοι χαρακτηρισμοι εδιναν και επαιρναν χωρις να διαταρασσεται το μαθημα. Μαλιστα ο συγκεκριμενος φροντιστης (φυσικος) ειναι απο τους πλεον επιτυχημενους στην Πρεβεζα.
Προταση μου: Να ξεφυγουμε απο συντηρητικες νοοτροπιες.
-
χρηστος ευαγγελινος
και γω αυτο υποστηριζω παντως,αν και υπαρχουν διαφοροι τροποι να αποκαλεσεις καποιον ετσι
- Α.Κυριακόπουλος
Αγαπητέ paganini.
● Το να παίρνει ένας δάσκαλος τα μέτρα του για να μη φθάσει κάποιος ανόητος μαθητής, εκμεταλλευόμενος την οικειότητα, να τον πει μ…α (αμφιβάλλεις ότι υπάρχουν και τέτοιοι μαθητές;) , δεν είναι «συντηρητική νοοτροπία», όπως λες. Είναι σεβασμός στην αξιοπρέπεια και στον ρόλο του δασκάλου. Η καλή συμπεριφορά του μαθητή προς τον δάσκαλο δεν είναι «συντηρητισμός!!!». Είναι σεβασμός και αναγνώριση των όποιων γνώσεων του παρέχει. Το αντίθετο, δηλαδή η «ισοπέδωση» από τον ίδιο τον δάσκαλο, είναι «λαϊκισμός», που, κατά κανόνα, σκοπό έχει κάτι να κρύψει από τους μαθητές.
● Άλλες είναι οι συντηρητικές νοοτροπίες, τις οποίες , θα μου επιτρέψεις να σου πω, ότι είσαι μικρός στην ηλικία για να τις διακρίνεις. Μόνο έπειτα από βαθιά και πολύπλευρη γνώση, εμπλουτισμένη και από εμπειρία που έρχεται με το χρόνο, μπορούμε να προσεγγίσουμε τέτοια θέματα (εσύ το θέμα αυτό το ξέρεις μόνο από την πλευρά του μαθητή).
● Το να λες τους γύρο σου μ…ς και να ισχυρίζεσαι ότι σχεδόν τους «χαϊδεύεις», όπως λες, δεν είναι προοδευτική νοοτροπία. Είναι «έλλειμμα γλώσσας». Προοδευτικός, κατά την γνώμη μου είναι εκείνος που, ανεξαρτήτως ηλικίας, δε διεκδικεί το αλάθητο, δε δογματίζει, μελετάει κάθε καινούργια ιδέα και όταν καταλάβει ότι κάπου έχει κάνει λάθος το παραδέχεται και το διορθώνει αμέσως(έστω και αν το λάθος αυτό το έκανε πολλά χρόνια).
Σου εύχομαι καλά αποτελέσματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Με αγάπη.
● Το να παίρνει ένας δάσκαλος τα μέτρα του για να μη φθάσει κάποιος ανόητος μαθητής, εκμεταλλευόμενος την οικειότητα, να τον πει μ…α (αμφιβάλλεις ότι υπάρχουν και τέτοιοι μαθητές;) , δεν είναι «συντηρητική νοοτροπία», όπως λες. Είναι σεβασμός στην αξιοπρέπεια και στον ρόλο του δασκάλου. Η καλή συμπεριφορά του μαθητή προς τον δάσκαλο δεν είναι «συντηρητισμός!!!». Είναι σεβασμός και αναγνώριση των όποιων γνώσεων του παρέχει. Το αντίθετο, δηλαδή η «ισοπέδωση» από τον ίδιο τον δάσκαλο, είναι «λαϊκισμός», που, κατά κανόνα, σκοπό έχει κάτι να κρύψει από τους μαθητές.
● Άλλες είναι οι συντηρητικές νοοτροπίες, τις οποίες , θα μου επιτρέψεις να σου πω, ότι είσαι μικρός στην ηλικία για να τις διακρίνεις. Μόνο έπειτα από βαθιά και πολύπλευρη γνώση, εμπλουτισμένη και από εμπειρία που έρχεται με το χρόνο, μπορούμε να προσεγγίσουμε τέτοια θέματα (εσύ το θέμα αυτό το ξέρεις μόνο από την πλευρά του μαθητή).
● Το να λες τους γύρο σου μ…ς και να ισχυρίζεσαι ότι σχεδόν τους «χαϊδεύεις», όπως λες, δεν είναι προοδευτική νοοτροπία. Είναι «έλλειμμα γλώσσας». Προοδευτικός, κατά την γνώμη μου είναι εκείνος που, ανεξαρτήτως ηλικίας, δε διεκδικεί το αλάθητο, δε δογματίζει, μελετάει κάθε καινούργια ιδέα και όταν καταλάβει ότι κάπου έχει κάνει λάθος το παραδέχεται και το διορθώνει αμέσως(έστω και αν το λάθος αυτό το έκανε πολλά χρόνια).
Με αγάπη.
Αντώνης Κυριακόπουλος
Κατ'αρχάς, σας ευχαριστώ για την ευχή σας, η οποία έπιασε και τόπο παρά τη σημαντική αύξηση της σχολης μου.Α.Κυριακόπουλος έγραψε:Αγαπητέ paganini.
Με αγάπη.
Κάνετε τον εξής συλλογισμό:
Εάν κάποιος καθηγητής αφήσει τους μαθητές του να του μιλάνε στον ενικό
θα έρθει και η στιγμή που θα τον πούν μ.....α (τις τελείες δεν ξερω γιατι τις βαζουμε,αφου αυτη η λεξη ειναι ψωμοτύρι)Θα μου επιτρέψετε να πω οτι αυτός ο συλλογισμός δεν είναι δικαιολογημένος, αφού το συμπέρασμα δεν προκύπτει από πουθενά, και κατά τη γνώμη μου δεν είναι καν αληθής.
Εγώ με πολλούς μεγαλυτέρους μου που σέβομαι ,μιλάω στον ενικό, και δεν προσβάλλω κανέναν. Υπάρχουν αλλοι τρόποι,πιο ελικρινείς, για να εκδηλώσει κανείς τον σεβασμό του.
Ένας δάσκαλος που εμπνέει σεβασμό στους μαθητές του δεν έχει ανάγκη από τέτοια "τερτίπια". Μπορεί να συζητά στον ενικό και παρ'όλα αυτα να εμπνέει σεβασμό.
Αλλά ακόμα και αν κάποιος μαθητής υπέπεφτε σε αυτό το σφάλμα, τότε ο καθηγητής αν εξηγούσε πως δεν θελει να τον αποκαλούν έτσι τοτε το προβλημα θα λυνοταν αμεσως. Άλλωστε το τίμημα είναι μικρό σε σχέση με την οικειότητα που αποκτά η σχέση δασκάλου-μαθητη.
Σχετικά με τη λεξη,ίσως έχετε δίκαιο ότι ειναι μια κακή συνήθεια της κοινωνίας μας. Όμως, τουλάχιστον εγω, ξερω οτι αναλογα με τον τόνο και το υφος που θα πεις καποιον ετσι, μπορεις να ακουστεις προσβλητικός ή φιλικός αντίστοιχα. Το ξέρω από την ίδια τη ζωή. Η λεξη χρησιμοποιείται από πολλούς-σχεδον ολους- όπως το "βρε". Και αν έτσι ο μαθητής μπορεί να νιωσει ανετα με τον καθηγητή του, να τον νιώσει σαν φίλο του και όχι σαν κάποιο ανώτερο,τότε μικρό το κακό. Μη ξεχνάμε οτι ο σημερινός μαθητής περνάει ατελείωτες ωρες με τους καθηγητές του και καλό είναι η σχέση να είναι φιλική. 'Αλλωστε πολλοί ανθρωποι οταν μιλουν στον ενικο με καποιον,νιωθουν ανετα, ξεπερνούν τα συμπλέγματα τους και τις ντροπες, "σπάει ο πάγος" δηλαδή, αποδίδουν και συμμετέχουν καλύτερα στην διαδικασία του μαθήματος, που είναι και το ζητουμενο.
- Demetres
- Γενικός Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Συγχαρητήρια!paganini έγραψε: Κατ'αρχάς, σας ευχαριστώ για την ευχή σας, η οποία έπιασε και τόπο παρά τη σημαντική αύξηση της σχολης μου.
Αυτά που έγραψες μου θυμίζουν το ακόλουθο ανέκδοτο: Ένας ελλαδίτης επισκέπτεται ένα κύπριο φίλο του. Πάνε το πρωί στο φούρνο για να αγοράσουν ψωμί. Εκεί ο φίλος του βρίσκεται με ένα άλλο γνωστό του και αρχίζουν τα "καλημέρα κουμπάρε", "τι κάνεις κουμπάρε" κτλ. Το μεσημέρι η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται άλλες δυο τρεις φορές στην υπεραγορά, το απόγευμα στο καφέ κ.ο.κ. Ο ελλαδίτης δεν αντέχει και τον ρωτάει. "Καλά, εσείς στην Κύπρο είσαστε όλοι κουμπάροι μεταξύ σας;". Για να πάρει την αφοπλιστική απάντησηpaganini έγραψε: Σχετικά με τη λεξη,ίσως έχετε δίκαιο ότι ειναι μια κακή συνήθεια της κοινωνίας μας. Όμως, τουλάχιστον εγω, ξερω οτι αναλογα με τον τόνο και το υφος που θα πεις καποιον ετσι, μπορεις να ακουστεις προσβλητικός ή φιλικός αντίστοιχα. Το ξέρω από την ίδια τη ζωή. Η λεξη χρησιμοποιείται από πολλούς-σχεδον ολους- όπως το "βρε".
- Κοτρώνης Αναστάσιος
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Demetres έγραψε:
Αυτά που έγραψες μου θυμίζουν το ακόλουθο ανέκδοτο: Ένας ελλαδίτης επισκέπτεται ένα κύπριο φίλο του. Πάνε το πρωί στο φούρνο για να αγοράσουν ψωμί. Εκεί ο φίλος του βρίσκεται με ένα άλλο γνωστό του και αρχίζουν τα "καλημέρα κουμπάρε", "τι κάνεις κουμπάρε" κτλ. Το μεσημέρι η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται άλλες δυο τρεις φορές στην υπεραγορά, το απόγευμα στο καφέ κ.ο.κ. Ο ελλαδίτης δεν αντέχει και τον ρωτάει. "Καλά, εσείς στην Κύπρο είσαστε όλοι κουμπάροι μεταξύ σας;". Για να πάρει την αφοπλιστική απάντηση
Εσύ....; Θα γίνεις κανίβαλος....;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες