Αρχικά να ευχηθώ καλή και δημιουργική χρόνια στα μέλη της κοινοτητας.
Κατα δευτερον, θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει με την επίλυση του συγκεκριμένου συστήματος
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Συντονιστής: spyros
ενώ ο ορθόδοξος τρόπος είναι
. Το κρατάμε.
και λοιπά. Να όμως που αν αντικατστήσουμε τις τιμές αυτές στο σύστημα είτε με την δική σου γραφή, είτε με την δική μου, οι εξισώσεις δεν ικανοποιούνται (ικανοποιούν μόνο την
, που όμως δεν δίνεται από το σύστημα). Οπότε για τι λύση μιλάς;
που γράφεις, δεν είναι μία από τις τέσσερις του συστήματος, αλλά μία προσθήκη, τελικά σημαίνει ότι έχουμε ένα σύστημα 5 εξισώσεων με 4 άγνωστους. Αλλά τότε δεν είναι βέβαιο ότι οι εξισώσεις είναι συμβατές. Γι' αυτό βγάζεις αντιφατικά αποτελέσματα.Τότε πρέπει να χρησιμοποιείς με συνέπεια τους συμβολισμούς. Για παράδειγμα, επειδή προφανώς η εκφώνηση τηε άσκησης δεν αναφέρει Cramer ή Gauss αλλά είναι δική σου προσθήκη, θα εξέταζα αν χρησιμοποιείς τις μεθόδους αυτές σωστά. Μην ανακατεύεις, δηλαδή, τους συμβολισμούς ενός βιβλίου με άλλο.GeorkKoll έγραψε: ↑Δευ Ιαν 16, 2023 9:42 amΚαλημέρα κ. Λάμπρου,
Αρχικά σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Κατα δευτερον, η συγκεκριμένη άσκηση μας δοθηκε ακριβώς έτσι απο ακαδημαικο καθηγητη. Προσπάθησα να την λυσω εν οψη της προετοιμασίας μου για την εξεταστική αλλά δεν μπόρεσα. Έκανα μια ερωτηση στον συγκεκριμένο καθηγητή για τυχον λάθη και μου ειπε οτι η λυση ειναι σωστη.
Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.
. Για παράδειγμα στην πρώτη εξίσωση είναι
. Όμοια στις υπόλοιπες.

ελεύθερη παράμετρος (κάνε έλεγχο για να πειστείς).
, οπότε
παίρνουμε
. Mε άλλα λόγια, έχουμε την λύση
,

ελεύθερη παράμετρος (κάνε έλεγχο για να πειστείς).
, οπότε
, παίρνουμε
. Άρα έχουμε την λύση 

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης