Κύκλοι
Συντονιστής: Γιώργος Ρίζος
Κύκλοι
Μία φρέσκια χωρίς λύση.
Να σκιάσετε 6 κύκλους ούτως ώστε σε κάθε σειρά , στήλη και διαγώνιο να απομείνει αρτιος αριθμός λευκών κύκλων
Shade 6 circles on the diagram below, so that each row, column and diagonal has an even number of blank circles
Να σκιάσετε 6 κύκλους ούτως ώστε σε κάθε σειρά , στήλη και διαγώνιο να απομείνει αρτιος αριθμός λευκών κύκλων
Shade 6 circles on the diagram below, so that each row, column and diagonal has an even number of blank circles
- Συνημμένα
-
- circles.png (3.47 KiB) Προβλήθηκε 868 φορές
- Δημήτρης Μυρογιάννης
- Επικοινωνία:
- Gerasimos92
- Επικοινωνία:
- Gerasimos92
- Επικοινωνία:
Re: Κύκλοι
Κάνοντας πολλές δοκιμές μου προέκυψε και εμένα το παραπάνω σχήμα 
Οπότε το προσέγγισα διαφορετικά. Στο παρακάτω σχήμα έχω κοκκινήσει όλους εκείνους τους κύκλους όπου ΔΕΝ
μπορούμε να σκιάσουμε(Προφανώς γιατί οι διαγώνιες τις οποίες σχηματίζουν έχουν μόνο 2 κύκλους).
Στις 2 μεγάλες διαγώνιες μπορούν να σκιαστούν 2 ή κανένας κύκλος(στην κάθε μια).Έστω ότι σκιάζουμε 2 στην κάθε
μια, το μέγιστο δηλαδή, 2+2=4 και 6-4=2(μια μικρή επίδειξη των μαθηματικών μου γνώσεων
)
Περισσεύουν 2 κύκλοι που πρέπει να σκιαστούν!!!!!!!
Οπότε θα τολμήσω να πω ότι δεν γίνεται...
(διορθώστε με αν κάνω λάθος)
Οπότε το προσέγγισα διαφορετικά. Στο παρακάτω σχήμα έχω κοκκινήσει όλους εκείνους τους κύκλους όπου ΔΕΝ
μπορούμε να σκιάσουμε(Προφανώς γιατί οι διαγώνιες τις οποίες σχηματίζουν έχουν μόνο 2 κύκλους).
Στις 2 μεγάλες διαγώνιες μπορούν να σκιαστούν 2 ή κανένας κύκλος(στην κάθε μια).Έστω ότι σκιάζουμε 2 στην κάθε
μια, το μέγιστο δηλαδή, 2+2=4 και 6-4=2(μια μικρή επίδειξη των μαθηματικών μου γνώσεων
Περισσεύουν 2 κύκλοι που πρέπει να σκιαστούν!!!!!!!
Οπότε θα τολμήσω να πω ότι δεν γίνεται...
(διορθώστε με αν κάνω λάθος)
- Συνημμένα
-
- circles.png (6.66 KiB) Προβλήθηκε 837 φορές
Re: Κύκλοι
Προφανώς όμως μπορουμε να σκιάσουμε και τους δυο κύκλους σε μια τέτοια διαγώνιο!Gerasimos92 έγραψε: Στο παρακάτω σχήμα έχω κοκκινήσει όλους εκείνους τους κύκλους όπου ΔΕΝ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης