βιβλία Καζαντζή
βιβλία Καζαντζή
Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια πλήρη βιβλιογραφία του Θ.Ν.Καζαντζή; έχω ακούσει ότι τα βιβλία του είναι πολύ καλά,αλλά δε ξέρω πάνω σε ποια θέματα έχει γράψει για να διαλέξω,αυτά γνωρίζω μέχρι τώρα:
Τεστ πολλαπλής επιλογής Α΄λυκείου
Θεωρία αριθμών
Ολοκληρώματα
Συνδυαστική
1000 ασκήσεις ολοκληρωμάτων 1,2,3
Πιθανότητες
Παράγωγοι
Ακολουθίες
αλλά πρέπει να υπάρχουν κι άλλα.Γνωρίζετε επίσης που μπορώ να τα βρω;(στο βιβλιοπωλειο Αίθρα που είχα πάει πρόσφατα βρήκα μερικά)
Θεωρία αριθμών
Ολοκληρώματα
Συνδυαστική
Πιθανότητες
Παράγωγοι
Ακολουθίες
αλλά πρέπει να υπάρχουν κι άλλα.Γνωρίζετε επίσης που μπορώ να τα βρω;(στο βιβλιοπωλειο Αίθρα που είχα πάει πρόσφατα βρήκα μερικά)
Re: βιβλία Καζαντζή
Ρώτα στο βιβλιοπωλείο Μαθηματική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης.Anastasis έγραψε:Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια πλήρη βιβλιογραφία του Θ.Ν.Καζαντζή; έχω ακούσει ότι τα βιβλία του είναι πολύ καλά,αλλά δε ξέρω πάνω σε ποια θέματα έχει γράψει για να διαλέξω,αυτά γνωρίζω μέχρι τώρα:
Θεωρία αριθμών
Ολοκληρώματα
Συνδυαστική
Πιθανότητες
Παράγωγοι
Ακολουθίες
Ίσως έχουν και καλύτερες τιμές αφού αυτοί εκδίδουν τα βιβλία του Καζαντζή.
(ελπίζω, χωρίς παρεξήγηση, να μη θεωρείται η απάντηση ως διαφήμιση. Αλλιώς, παρακαλώ, ας σβηστεί το μήνυμά μου).
Φιλικά,
Αχιλλέας
- cretanman
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Αναστάση πράγματι τα βιβλία του είναι καταπληκτικά και μάλιστα (όπως είχε πει και ο κ. Θωμαΐδης θα έπρεπε να αποτελούν βιβλία επιμόρφωσης νέων συναδέλφων μαθηματικών αφού ο τρόπος παρουσίασης της ύλης είναι εξαιρετικός).Anastasis έγραψε:Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια πλήρη βιβλιογραφία του Θ.Ν.Καζαντζή;
Εκτός από τα παραπάνω που αναφέρεις έχω υπόψη τις Συναρτήσεις (2 τόμοι) και Άλγεβρα (2 τόμοι). Τα βιβλία αυτά είναι αρκετά παλιά (1970 έως 1980).
Αλέξανδρος
Αλέξανδρος Συγκελάκης
Στο θέμα που άνοιξε ο Γιώργος, και ειδικότερα στο αρχείο Kazantzis-Thomaidis, θα βρείτη πλήρη ή σχεδόν πλήρη εργογραφία του Θόδωρου Καζαντζή.
Από τα υπόλοιπα έχω την δίτομη Άλγεβρα (το κόκκινο και το πράσινο, όπως τα λέμα συχνά), τις Ακολουθίες, τον δεύτερο τόμο των Συναρτήσεων, τα Πολυώνυμα και την Άλγεβρα Β Λυκείου. Μπορεί να βρεις ίσως από τους εκδότες την Κόκκινη Άλγεβρα (εκδ. Παπαδημητρόπουλου), τις Ακολουθίες (Σπηλιώτης), και την Άλγεβρα Β Λυκείου (Πελεκάνος). Για τα υπόλοιπα είμαι απαισιόδοξος.
Ένα απο τα παραπάνω (τα άλλα τα πήρα όσο υπήρχαν αντίτυπα στο βιβλιοπωλείο του Χάρη, γύρω στο '93-'95) το αγόρασα από Αθήνα σε τιμή του δεύτερου τόμου της Ποιητικής του Αριστοτέλη!
Ετοιμάζω μια παρέμβαση για τον Θ.Ν.Κ. στον παραπάνω σύνδεσμο. Είχα σκοπό να προσθέσω βιβλιογραφία, ξεχνώντας ότι υπάρχει ήδη στο άρθρο του Γιάννη Θωμαϊδη. Ευχαριστώ που με ενεργοποιήσατε να το ψάξω!
Λεωνίδας
Αχιλλέα, όπως θα δεις στη βιβλιογραφία, η Μαθηματική Βιβλιοθήκη έχει εκδόσει τα Ολοκληρώματα (ίσως να υπάρχει αντίτυπο σε μορφή δεμένου), τις 1000 ασκήσεις ολοκληρωμάτων (3 τόμοι), τη Θεωρία Αριθμών (επανέκδοση του βιβλίου του 1980 με προσθήκη πολλών ασκήσεων), τη Συνδυαστική και τις Πιθανότητες, τα Τεστ πολλαπλής επιλογής για την Α Λυκείου , το Εξετάσεις '93-Διαγωνίσματα, Εξετάσεις '94-Προβλήματα και Εξετάσεις '95-Θέματα (σε συνεργασία με την Ε. Μήτσιου στα δύο πρώτα και με τους Ε. Μήτσιου και Γ. Μαυρίδη στο τρίτο). Σύνολο 11 βιβλία, που νομίζω πως υπάρχουν όλα στο εμπόριο.achilleas έγραψε: Ρώτα στο βιβλιοπωλείο Μαθηματική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης.
Ίσως έχουν και καλύτερες τιμές αφού αυτοί εκδίδουν τα βιβλία του Καζαντζή.
Από τα υπόλοιπα έχω την δίτομη Άλγεβρα (το κόκκινο και το πράσινο, όπως τα λέμα συχνά), τις Ακολουθίες, τον δεύτερο τόμο των Συναρτήσεων, τα Πολυώνυμα και την Άλγεβρα Β Λυκείου. Μπορεί να βρεις ίσως από τους εκδότες την Κόκκινη Άλγεβρα (εκδ. Παπαδημητρόπουλου), τις Ακολουθίες (Σπηλιώτης), και την Άλγεβρα Β Λυκείου (Πελεκάνος). Για τα υπόλοιπα είμαι απαισιόδοξος.
Ένα απο τα παραπάνω (τα άλλα τα πήρα όσο υπήρχαν αντίτυπα στο βιβλιοπωλείο του Χάρη, γύρω στο '93-'95) το αγόρασα από Αθήνα σε τιμή του δεύτερου τόμου της Ποιητικής του Αριστοτέλη!
Ετοιμάζω μια παρέμβαση για τον Θ.Ν.Κ. στον παραπάνω σύνδεσμο. Είχα σκοπό να προσθέσω βιβλιογραφία, ξεχνώντας ότι υπάρχει ήδη στο άρθρο του Γιάννη Θωμαϊδη. Ευχαριστώ που με ενεργοποιήσατε να το ψάξω!
Λεωνίδας
Κάνε το θαύμα για να τ' αρνηθείς (Α. Μπρετόν - Π. Ελυάρ)
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κανένα από τα παραπάνω βιβλία. Είχα ακούσει και παλιότερα πολύ καλά λόγια, αλλά λόγο διαμονής στο εξωτερικό δεν τα είχα αγοράσει.
Ευχαριστώ για την λεπτομερή αναφορά στους εκδότες.
Σκοπεύω να προμηθευτώ αρκετά από αυτά σύντομα.
Φιλικά,
Αχιλλέας
Ευχαριστώ για την λεπτομερή αναφορά στους εκδότες.
Σκοπεύω να προμηθευτώ αρκετά από αυτά σύντομα.
Φιλικά,
Αχιλλέας
τελευταία επεξεργασία από achilleas σε Κυρ Οκτ 24, 2010 11:24 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Για Αθήνα εκτός από τους εκδότες και την Αίθρα, έχω δει κάποια από αυτά στο Βιβλιορυθμό(Σαββάλας) και διάφορα εκτός εκδόσεως βιβλία έχει τύχει να βρω στα πολλά βιβλιοπωλεία που κινούνται μεταξύ Ζ.Πηγής και Εμμ. ΜΠενάκη...
Καλό ψάξιμο...
Καλό ψάξιμο...
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες