έχει απλές ρίζες τα
και διπλή το
και μόνον αυτές.Πόσες θέσεις τοπικών ακροτάτων έχει η συνάρτηση
;Συντονιστής: KAKABASBASILEIOS
έχει απλές ρίζες τα
και διπλή το
και μόνον αυτές.
;
![\displaystyle{f'(x)=(2x-3)(x-1)^2+2(x^2-3x)(x-1)=(x-1)[(2x-3)(x-1)+2(x^2-3x)]=(x-1)(4x^2-11x+3)} \displaystyle{f'(x)=(2x-3)(x-1)^2+2(x^2-3x)(x-1)=(x-1)[(2x-3)(x-1)+2(x^2-3x)]=(x-1)(4x^2-11x+3)}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/8573d2776eefa36befc4421335dc59d9.png)

έχει δύο διαφορετικές ρίζες, έστω 
έχει ρίζες τα
, διαφορετικές ανά δύο με πολλαπλότητα 1 εκτός του 1 που έχει πολλαπλότητα 3. η πολυωνυμική συνάρτηση
είναι η
και συνεπώς η απάντηση...αποδεικνύει την περίπτωση στην οποία
.

Δεν είμαι τοσο σίγουρος. Στην εκφώνηση λέει πως η
έχει ρίζεις μόνο τις
. Αν ήταν
με
, απο το θεμελιώδες θεώρημα της άλγεβρας η
θα είχε παραπάνω ρίζες (μπορεί στο
, αλλά η εκφώνηση λέει ρίζες, οχι απαραίτητα πραγματικές ρίζες). Συνεπώς μένει να ελεγχθούν οι περιπτώσεις όπου
.Σ' αυτήν την τελευταία περίπτωση τοsai έγραψε: ↑Κυρ Δεκ 18, 2022 11:26 pmΔεν είμαι τοσο σίγουρος. Στην εκφώνηση λέει πως ηέχει ρίζεις μόνο τις
. Αν ήταν
με
, απο το θεμελιώδες θεώρημα της άλγεβρας η
θα είχε παραπάνω ρίζες (μπορεί στο
, αλλά η εκφώνηση λέει ρίζες, οχι απαραίτητα πραγματικές ρίζες). Συνεπώς μένει να ελεγχθούν οι περιπτώσεις όπου
.
δεν είναι διπλή ρίζα, άρα δεν χρειάζεται να εξεταστεί. Συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται να θεωρήσουμε την
. Νομίζω ότι η εκφώνηση του exdx είναι σαφέστατη και η λύση του socrates πληρέστατη!Καλησπέρα
με
και τότε
και προφανώς τα
είναι θέσεις ολικών ελαχίστων αφού
για κάθε 
από θεώρημα μεγίστης και ελάχιστης τιμής το ελάχιστο εμφανίζεται στα άκρα των διαστημάτων
θέσεις τοπικών μεγίστων για την
στα
στο 
Καλημέρα...
.Επειδή

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες